ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έλβις στο Μέγαρο: Αρχίζουν οι συναυλίες στον Κήπο, με κλασική μουσική, τζαζ, έντεχνα, ροκ εν ρολ

Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 5/6 με Όλια Λαζαρίδου και Μελίνα Τανάγρη.

Ο Έλβις στο Μέγαρο: Αρχίζουν οι συναυλίες στον Κήπο, με κλασική μουσική, τζαζ, έντεχνα, ροκ εν ρολ

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, παίρνουμε τις ψάθες και τα καλαθάκια για πικνίκ και κατευθυνόμαστε στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου, για βραδιές γεμάτες μουσική. Οι συναυλίες επιστρέφουν, για να ικανοποιήσουν και φέτος τους λάτρεις κάθε είδους. Κλασική, τζαζ με ινδικό, αφρικανικό και ασιατικό touch, μουσική με τσιγγάνικες επιρροές (manouche), βραζιλιάνικη μποσανόβα, αμερικάνικα μπλουζ, πορτογαλικά fados, ελληνικά τραγούδια –έντεχνα, παραδοσιακά, λαϊκά- αλλά και ροκ εν ρολ, αφού φέτος ακόμα και ο «Έλβις» έρχεται στην ομορφότερη και πιο δροσερή γωνιά της πόλης.

Η αυλαία ανοίγει στις 5/6 με την Όλια Λαζαρίδου και τη Μελίνα Τανάγρη να παρουσιάζουν τη βραδιά «Ποίηση και μουσική στον Κήπο του Μεγάρου», ενώ τις 7/6 ο Leon of Athens και η Irene Skylakaki (Ειρήνη Σκυλακάκη), που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Αθήνα με λαμπερά hits. Στις 13/6, ακούγονται στον Κήπο σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι από την Nana Simopoulos και την μπάντα της, πάντα με ταξιδιάρικη… world jazzy διάθεση.

Ο Έλβις στο Μέγαρο: Αρχίζουν οι συναυλίες στον Κήπο, με κλασική μουσική, τζαζ, έντεχνα, ροκ εν ρολ
Tις 7/6 ο Leon of Athens και η Irene Skylakaki (Ειρήνη Σκυλακάκη, φωτό), που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Αθήνα με λαμπερά hits

Και, όπως κάθε χρόνο, χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα αλλά και σολίστ δίνουν το δικό τους «παρών» στη Γιορτή της Μουσικής (21/6), στην οποία συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «προλογίζει» τη βραδιά με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους (ελεύθερη είσοδος, 5:00 μ.μ.–8:00 μ.μ.).

Μία μέρα μετά (22/6), στη σκηνή του Κήπου συναντιούνται για πρώτη φορά η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές, ενώ στη συνέχεια (27/6) δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, μας ταξιδεύουν σε τραγούδια-σταθμούς του ελληνικού ρεπερτορίου. Ο Ιούνιος κλείνει με το μεγάλο πάρτι για τα 10 χρόνια των Gadjo Dilο (28/6), του συγκροτήματος που έφερε τη μουσική manouche στο ευρύ κοινό.

Ο Ιούνιος κλείνει με το μεγάλο πάρτι για τα 10 χρόνια των Gadjo Dilο (28/6), του συγκροτήματος που έφερε τη μουσική manouche στο ευρύ κοινό.

Ο Ιούλιος περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες και αρχίζει με την Angelika Dusk και τον Ίαν Στρατή (2/7), οι οποίοι αναζητούν τους δικούς τους μουσικούς ήρωες μέσα από επιτυχίες που άφησαν εποχή. Ακολουθούν στις 5/7 η Μαρία Παπαγεωργίου με τη δική της προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών και στις 9/7 η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου, μια φωνή κι ένα πιάνο, που υπόσχονται στους φίλους του Κήπου ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα πέσει με ένα rock ’n’ roll πάρτι στις 12/7 και τον Δώρο Δημοσθένους σε ρόλο Έλβις Πρίσλεϊ να μας θυμίζει αθάνατες επιτυχίες του θρυλικού «Βασιλιά»!

Ο Ιούλιος περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες και αρχίζει με την Angelika Dusk και τον Ίαν Στρατή (2/7), οι οποίοι αναζητούν τους δικούς τους μουσικούς ήρωες μέσα από επιτυχίες που άφησαν εποχή.

Info

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας). Eισιτήρια: τηλ. 210 72 82 333, megaron.gr, και σε όλα τα καταστήματα Public. Πληροφορίες: τηλ.: 210 72 82 333.

Δείτε το σποτ για τις Συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου 2019.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.