ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νύφες Τζιχάντ: Οι γυναίκες της Δύσης που αφήνουν το σπίτι τους για τον πόλεμο και την παντρειά

Επιλέγουν να μπουν σε μια διαδικασία υποχρέωσης να ικανοποιούν τους τζιχαντιστές σύμφωνα με το θέλημα του Αλλάχ.

Νύφες Τζιχάντ: Οι γυναίκες της Δύσης που αφήνουν το σπίτι τους για τον πόλεμο και την παντρειά

Δύο έφηβες βοσνιακής καταγωγής, το έσκασαν το 2015 από το σπίτι τους στην Αυστρία και πήγαν στην εξωτική Συρία, να πάρουν μέρος σε έναν εξωτικό πόλεμο. Τα νέα για την τύχη τους παραμένουν ασαφή.

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε η είδηση πως η μία από αυτές είναι νεκρή. Στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε να δηλώνει περιχαρής πως κυοφορεί έναν απόγονο ποιος ξέρει ποιου "ηρωικού" μαχητή του Αλλάχ. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η μία από αυτές επικοινωνεί με την οικογένειά της και φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει (αλλά πώς;), ενώ η άλλη, μάλλον η εγκυμονούσα, δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Νύφες Τζιχάντ: Οι γυναίκες της Δύσης που αφήνουν το σπίτι τους για τον πόλεμο και την παντρειά
Στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε να δηλώνει περιχαρής πως κυοφορεί έναν απόγονο ποιος ξέρει ποιου "ηρωικού" μαχητή του Αλλάχ.

Αυτή είναι μία μόνο ιστορία από τις πολλές, κοριτσιών 15, 16 και 17 ετών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σταδιοδρομήσουν ως "Νύφες τζιχάντ". Οι περισσότερες είναι παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών, δεύτερη ή τρίτη γενιά, που έχουν ανατραφεί σε δυτικές χώρες. Στην περίπτωσή τους όμως, "το χωνευτήρι των πολιτισμών" δεν έκανε καλή δουλειά. Από την άλλη, φαίνεται πως η σταδιοδρομία αυτή γίνεται της μόδας και για κορίτσια μη μουσουλμάνων.

Οι "Νύφες τζιχάντ", των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, στην καλύτερη περίπτωση γίνονται σύζυγοι ενός μαχητή υπό τον Νόμο της Σαρία, κουκουλώνονται από την κορυφή ως τα νύχια, γεννάνε παιδιά για την τύχη των οποίων δεν έχουν κανέναν λόγο και δεν μπορούν ούτε να ανασάνουν χωρίς την άδεια του αφέντη τους. Στη χειρότερη, καθίστανται κοινόχρηστα σκεύη σεξουαλικής εκτόνωσης και παραγωγής απογόνων των πολεμιστών, ώστε ευτυχείς και απερίσπαστοι να φέρουν εις πέρας το φρικώδες έργο τους. Άλλωστε, γιατί να περιμένεις τον παράδεισο για να έχεις 72 παρθένες αφού μπορείς να τις έχεις τώρα.

Εκατοντάδες κορίτσια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (κυρίως από τη Βρετανία) έχουν ήδη πάρει αυτό τον δρόμο.

Όταν δεν είναι απασχολημένες με την βασικά τους καθήκοντα, αναλαμβάνουν την στρατολόγηση και άλλων κοριτσιών απ' όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας στα social media μία ειδυλλιακή εικόνα της ζωής τους. Παρέχουν ακόμα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς μπορεί η υποψήφια "νύφη" να φτάσει με ασφάλεια στο Ιράκ ή στη Συρία και πώς να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νοσταλγία για την οικογένειά της. Λύνουν ακόμα και πρακτικά προβλήματα, όπως παροχή διαβατηρίου και έξοδα ταξιδιού. Άλλες στελεχώνουν την "Αστυνομία των Ηθών", σώμα του οποίου ηγείται μία Βρετανή. Κάθε αφελής νέα, μπορεί να ξεγελαστεί από τις όμορφες εικόνες που δημοσιεύουν στα προφίλ τους οι γυναίκες του τζιχάντ, συνήθως όμορφα ηλιοβασιλέματα και χαριτωμένα ζωάκια.

Όσο η διαδικτυακή "φιλία" προχωρά, η περιέργεια φουντώνει για την παράξενη αυτή αδελφότητα γυναικών που αποτελούν μέρος ενός μεγαλειώδους, θεϊκού σχεδίου.

Όσο η διαδικτυακή "φιλία" προχωρά, η περιέργεια φουντώνει για την παράξενη αυτή αδελφότητα γυναικών που αποτελούν μέρος ενός μεγαλειώδους, θεϊκού σχεδίου. Πιθανότατα, στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τοπικές ομάδες, από τις οποίες προσηλυτίζονται και ενθαρρύνονται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Πολλές από αυτές φανατίζονται και ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα. Αναζητούν μία "οικογένεια" με ισχυρούς δεσμούς, όπως συμβαίνει με τα παιδιά που εντάσσονται σε συμμορίες ή θρησκευτικές σέκτες. Κι έτσι, προσπαθώντας να αποφύγουν μία δυσάρεστη ζωή, βυθίζονται στον χειρότερο εφιάλτη.

Εκατοντάδες κορίτσια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (κυρίως από τη Βρετανία) έχουν ήδη πάρει αυτό τον δρόμο. Ανάμεσά τους και κορίτσια μη μουσουλμανικών οικογενειών, τα οποία πείθονται από την προπαγάνδα στο διαδίκτυο. Έχοντας ανατραφεί στον ελεύθερο κόσμο της Δύσης, τα παιδιά αυτά δεν αντιλαμβάνονται πως, από τη στιγμή που θα φτάσουν σε αυτό που φαντάζονται ως γη της επαγγελίας, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Κάποια κορίτσια φαντασιώνονται πως θα παντρευτούν έναν γενναίο πολεμιστή και θα καμαρώνουν για την κατάκτησή τους στο facebook. Δεν έχουν ιδέα πως πλέον θα ανήκουν ολοκληρωτικά σε αυτόν και καμία επιθυμία τους δεν θα έχει σημασία.

Δείτε (παρακάτω) το βίντεο από την Raqqa που με κίνδυνο της ζωής της τράβηξε μία γυναίκα. Στην αρχή, ο στρατιωτικός την επιπλήττει επειδή φαίνεται λίγο το πρόσωπό της. Στη συνέχεια θα δείτε γυναίκες που επικοινωνούν με τις οικογένειές τους στη Γαλλία. "Θα πρέπει να το βάλεις στο μυαλό σου πως δεν γυρίζω πίσω" λέει μία από αυτές σε συγγενικό της πρόσωπο, "δεν κερδίζεις τίποτα με το να κλαις και να φοβάσαι".Υπολογίζεται πως 150 γυναίκες από τη Γαλλία έχουν ενταχθεί στις "Νύφες".

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.