ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μην τους λυπάσαι, δεν αξίζουν λύπηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μαχητές και το απέδειξαν»

Μια ταινία μικρού μήκους για το Μάτι με τίτλο «Το Τελευταίο Δέντρο».

«Μην τους λυπάσαι, δεν αξίζουν λύπηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μαχητές και το απέδειξαν»

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του σε συνεργασία με τη νεολαία της κοινότητας Ματιού δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο», στην οποία διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά από τη φονική πυρκαγιά καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά προκειμένου να ξανά «χτίσουν» ότι χάθηκε αλλά και να ξεπεράσουν χωρίς να ξεχάσουν κανέναν.

Δείτε την από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iJSkZ5uH5KQ

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι όλοι οι έφηβοι που συμμετέχουν. Παρουσιάζει σκηνές της τωρινής καθημερινότητας στο Μάτι, σκηνές επιμονής και υπομονής, καθώς και η συμμετοχή όλων στην «εκδήλωση μνήμης» με το μήνυμα
«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».


Στο τελευταίο δέντρο περιγράφεται πως γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες ημέρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Πέρα από τις υλικές ζημιές, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το οικοσύστημα της περιοχής υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή. Το βράδυ της 23ης Ιουλίου χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Βαγγέλης Νάκης με τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο» αποτυπώνει τα γεγονότα και τις μαρτυρίες των κατοίκων με σκοπό να αναδειχθούν τα αίτια και η πραγματική εικόνα του σήμερα, που φυσικά διαφέρει από την εικόνα του τότε. Πάντα με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και με αξιοπρέπεια απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.


Ο δημιουργός της λέει πως «Το Μάτι ζει» και προτρέπει τον καθένα μας να επισκεφθεί αυτόν τον όμορφο τόπο για να αντικρίσει με τα ίδια του τα μάτια το «θαύμα» που έχουν καταφέρει οι κάτοικοι της κοινότητας μόνοι τους και έχουν καταφέρει να φέρουν πίσω τη ζωή, όταν τους στερήθηκε από ανεπανόρθωτα λάθη.

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους λυπάσαι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μαχητές και το απέδειξαν στις πιο κρίσιμες καταστάσεις. Κάθε μέρα με τις δράσεις τους επιχειρούν με έναν και μοναδικό σκοπό: Το Μάτι να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του».

Η μικρού μήκους ταινία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 15:00 στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98

Στην ταινία μικρού μήκους διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά προκειμένου να ξανά “χτίσουν” ότι χάθηκε αλλά και να ξεπεράσουν χωρίς να ξεχάσουν κανέναν. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι όλοι οι έφηβοι που συμμετέχουν στην ταινία μικρού μήκους. Στην ταινία απεικονίζονται σκηνές της σημερινής καθημερινότητας αλλά και σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η συμμετοχή όλων στην “εκδήλωση μνήμης” με το μήνυμα «Δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ» . Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι να τονιστεί πως την 23η Ιουλίου 2018 εξελίχθηκε η φονικότερη στην ελληνική ιστορία πυρκαγιά, σε μία από τις πιο μαύρες ημέρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Πέρα από τις υλικές ζημιές, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το οικοσύστημα της περιοχής υπέστη ανείπωτη καταστροφή εύλογα λοιπόν χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Δυο χρόνια αργότερα, με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και με αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή αποτυπώνονται τα γεγονότα και οι μαρτυρίες με σκοπό την ανάδειξη των αιτιών και την πραγματική εικόνα του σήμερα η οποία διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα του τότε.

«Το Μάτι ζει» και προτρέπουμε κάθε άνθρωπο να επισκεφθεί αυτόν τον όμορφο τόπο ώστε να αντικρίσει και ίδιος την ζωή που έφεραν πίσω οι κάτοικοι της κοινότητας όταν τους στερήθηκε από ανεπανόρθωτα λάθη. Στέλνουμε σε όλους το μήνυμα «Μην τους λυπάσαι, δεν αξίζουν λύπηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μαχητές και το απέδειξαν στις πιο κρίσιμες καταστάσεις. Κάθε μέρα με τις δράσεις τους επιχειρούν με έναν και μοναδικό σκοπό: Το Μάτι να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του».

Τη σκηνοθεσία έκαναν οι: Πέτρος Νικολιντάης, Σωκράτης Πάτσος, Κωνσταντίνος Μόσχος
φωτογραφία οι: Νίκος Λαουτάρης, Μίλι Σουλοβάρι, Άρης Μπάσα και Ραφαήλ Λασιθιωτάκης
μουσική επιμελήθηκαν οι Θοδωρής Τζίμας και Πάρης Κάλπος και το make up η Κατερίνα Μούτσιου

Στίχοι και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και Γιάννης Τεργιάκης
Βιολιά: Μαρία Καρατζά και Ελένη Ιωαννίδου

Συντελεστές παραγωγής: Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Μικαέλα Δεκλερή, Αθηνά Κλήμη και Αναστασία Κατσίλη

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι:
Λύδια Καβαλιέρου | Ασπασία Μπαζίμα | Ηλίας Βρεττάκος | Ανθή Φακιδάρη | Άρτεμις Βρεττάκου | Μάριος Μπιντάκος | Νάντσον Ντάλτρο | Ελίζα Σοφία Μπίτσια | Ελίζα Σαμίου | Βασίλης Αγγελιδάκης | Λάμπρος Κανατάς | Δημήτρης Τόλης |Χάρης Δημόπουλος | Λύδια Χριστουλάκη | Χρύσα Γκούγκου | Αλέξανδρος Κούμπρια | Λάμπρος Παπανικολάου


Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ματιού «ΝΑ.Ο.ΜΑ», της εταιρίας «Waterboom Festival», της εταιρίας ρουχισμού «PRIMO the brand» καθώς επίσης και των: Panik Records Entertainment | Epic Music Studio

Δείτε την:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.