ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια πολυγαμική ιστορία αγάπης: Ο Κρίστιαν, ο Φάμπιαν, η Νικόλ και ο γιος τους ζουν όλοι μαζί

«Σύντομα μετακόμισε μαζί μας, στο κρεβάτι μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο γάμος μας δεν ήταν ολοκληρωμένος χωρίς εκείνον».

Μια πολυγαμική ιστορία αγάπης: Ο Κρίστιαν, ο Φάμπιαν, η Νικόλ και ο γιος τους ζουν όλοι μαζί

«Γεια, είμαστε οι Φάμπιαν, Νικόλ και Κρίστιαν. Αυτή είναι η οικογένειά μας. Μαζί έχουμε ένα μικρό αγοράκι. Είναι πολύ τυχερός. Τον αποκαλούμε το πιο τυχερό αγόρι στον κόσμο. Έχει δύο μπαμπάδες: και οι δύο ζουν στο σπίτι και τον αγαπούν. Η μαμά του και οι δύο μπαμπάδες του κοιμούνται σε ένα κρεβάτι όπως κάνουν οι γονείς, έτσι απολαμβάνει πολλή αγάπη και αρμονία στο σπίτι». Με αυτό τον τρόπο συστήνεται μια ασυνήθιστη οικογένεια, που μέσα από την πλατφόρμα που δημιούργησε, real-polylife.com, προωθεί το πολυγαμικό μοντέλο της σύγχρονης εποχής, στο οποίο όλα τα μέρη μιας σχέσης συναινούν και συνυπάρχουν ισότιμα.

Στην ιστοσελίδα lovewhatmatters.com η Νικόλ αφηγείται ως εξής την ιστορία τους:

«Γνώρισα πριν από δέκα χρόνια τον Φάμπιαν, σε ένα διάλειμμα για τσιγάρο (τότε καπνίζαμε – τώρα είμαστε υγιείς). Έναν χρόνο μετά, πριν από 9 χρόνια, γνώρισα και τον Κρίστιαν σε ένα φεστιβάλ στη γενέτειρά μου. Πήγαινε στους προσκόπους μαζί με την αδερφή μου, η οποία μας σύστησε. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και ερωτευτήκαμε.

»Θέλαμε να χτίσουμε τη σχέση μας πάνω στην ειλικρίνεια, έτσι από την αρχή μιλήσαμε για τα πάντα. Ο Κρίστιαν εξομολογήθηκε ότι είχε μόνο μία σχέση πριν από εμένα. Του εξήγησα ότι δεν ήθελα να χάσει τίποτα. Συνειδητοποιήσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να κρατήσουμε τη σχέση μας ανοιχτή».

«Ο Κρίστιαν εξομολογήθηκε ότι είχε μόνο μία σχέση πριν από εμένα. Του εξήγησα ότι δεν ήθελα να χάσει τίποτα. Συνειδητοποιήσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να κρατήσουμε τη σχέση μας ανοιχτή».

Ενώ ήταν μόλις 2 εβδομάδες μαζί, η Νικόλ και ο Κρίστιαν πήγαν σε ένα πάρτι, όπου έτυχε να συναντήσουν τον Φάμπιαν. «Θυμάμαι έντονα εκείνη τη μέρα. Γελούσα συνέχεια και με τον Κρίστιαν νιώθαμε λίγο περίεργα γιατί περνούσα πολύ ωραία με τον Φάμπιαν. Επιστρέφοντας σπίτι, εξήγησα στον Κρίστιαν ότι δεν χρειαζόταν να φοβάται για τίποτα. Ναι, εκείνος ο τύπος μου άρεσε, περνούσαμε καλά, αλλά αυτό δεν άλλαζε τα δυνατά συναισθήματα που είχα για τον Κρίστιαν. Ο Κρίστιαν κατάλαβε την ξεχωριστή μας σχέση και σταμάτησε να ανησυχεί».

Σταδιακά ο Φάμπιαν άρχισε να κάνει πολύ στενή παρέα με το ζευγάρι. Πήγαιναν σχεδόν παντού μαζί. Ένα βράδυ κανόνισαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του και με ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο όμως την τελευταία στιγμή ακύρωσε το ραντεβού του με το τρίο. «Ήπιαμε πολύ. Στο τέλος, κάτι συνέβαινε μεταξύ μας. Δεν θα το αποκαλούσαμε τρίο, ωστόσο. Ήμασταν τρεις άνθρωποι γυμνοί, χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε, πίνοντας και γελώντας όλο και περισσότερο. Μια αμήχανη κατάσταση όπως αυτή σε φέρνει πιο κοντά. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε μεταξύ μας».

Με την πάροδο του χρόνου, ο Κρίστιαν και η Νικόλ αρραβωνιάστηκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν. Μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Γερμανίας, αφήνοντας τον Φάμπιαν πίσω στο πατρικό του με τους γονείς του, να τελειώσει τις σπουδές του. Μετά την αποφοίτησή του, όμως, αποφάσισε κι εκείνος να μετακομίσει κοντά στους καλύτερούς του φίλους. Του πρότειναν να μείνει μαζί τους, υποτίθεται σαν μια προσωρινή λύση, μέχρι να βρει το δικό του σπίτι. «Όχι μόνο έμεινε μαζί μας, αλλά μπήκε και στη σχέση μας. Μετακόμισε από τον καναπέ στο κρεβάτι και συμμετείχε σε κάθε συζήτηση. Όταν τσακωνόμασταν με τον Κρίστιαν, μεσολαβούσε ο Φάμπιαν για να συμφιλιωθούμε. Όταν τσακωνόμασταν με τον Φάμπιαν, αναλάμβανε ο Κρίστιαν να μας ηρεμήσει. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο γάμος μας δεν ήταν ολοκληρωμένος: από τη σχέση μας έλειπε ο Φάμπιαν».

«Όταν τσακωνόμασταν με τον Κρίστιαν, μεσολαβούσε ο Φάμπιαν για να συμφιλιωθούμε. Όταν τσακωνόμασταν με τον Φάμπιαν, αναλάμβανε ο Κρίστιαν να μας ηρεμήσει».

Τους πήρε κάποιο χρόνο να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε πολυγαμική σχέση, γνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να μην κρατούσε πολύ. «Δείτε τα ποσοστά διαζυγίων… όταν δεν μπορούν να αντέξουν μαζί δύο άνθρωποι, πώς θα τα καταφέρουν τρεις; Καταλάβαμε ότι υπήρχαν συναισθήματα μεταξύ μας, αλλά αποφασίσαμε να απολαύσουμε τη στιγμή, όσο κρατήσει. Ποτέ δεν τολμήσαμε να φανταστούμε ότι αυτό θα κρατούσε για πάντα».

Στο μεταξύ, ο Φάμπιαν άρχισε να βγαίνει και με άλλες γυναίκες. Κάθε φορά, ο Κρίστιαν και η Νικόλ διέκοπταν τη σχέση τους μαζί του, για να τον βοηθήσουν να προχωρήσει, αλλά πάντα, στο τέλος, κατέληγαν ξανά οι τρεις τους.

Προσπάθησαν να δοκιμάσουν και άλλα σχήματα: αντί για τρίο, να δημιουργήσουν μια τετράδα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια ακόμα γυναίκα. Θα ήταν πιο εύκολο για την κοινωνία και εμάς τους ίδιους να το αποδεχτούμε έτσι. Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια οικογένεια με παιδιά μόνο με μία γυναίκα και δύο άντρες; Ενώ όμως αρχίσαμε να μιλάμε για παιδιά, δεν εμφανίστηκε ποτέ το νούμερο τέσσερα και συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν ευτυχισμένοι έτσι».

Προσπάθησαν να δοκιμάσουν και άλλα σχήματα: αντί για τρίο, να δημιουργήσουν μια τετράδα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια ακόμα γυναίκα. Θα ήταν πιο εύκολο για την κοινωνία και εμάς τους ίδιους να το αποδεχτούμε έτσι»

Από τη στιγμή που απέκτησαν τον γιο τους, 8 μηνών σήμερα, αποφάσισαν να μοιραστούν την ιστορία τους, θέλοντας να ανοίξουν το δρόμο για την αποδοχή όχι μόνο της δικής τους οικογένειας, αλλά γενικά του μοντέλου της πολυγαμίας. «Η κοινωνία είναι επιφυλακτική. Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για την πολυγαμία. Ο κόσμος πιστεύει ότι απατάμε ο ένας τον άλλο, ότι είμαστε μαζί μόνο για το σεξ ή ότι δεν μπορούμε να δεσμευτούμε. Η αλήθεια είναι ότι το σεξ δεν είναι το βασικό κομμάτι της σχέσης μας. Ναι, πειραματιζόμασταν με αυτό πριν από δέκα χρόνια, όταν ήμασταν μικρότεροι, αλλά τώρα είμαστε μια λειτουργική οικογένεια, που βάζουμε σε προτεραιότητα το παιδί μας».

Όπως συνεχίζει η Νικόλ: «Αυτή τη στιγμή η πολυγαμία είναι παράνομη στη Γερμανία, οπότε δεν μπορούμε να παντρευτούμε. Πρέπει να ετοιμάσουμε μια διαθήκη για τον γιο μας σε περίπτωση που κάτι συμβεί στους δύο νόμιμους γονείς του, γιατί δεν ήταν δυνατόν να υπογράψουν τρεις γονείς το πιστοποιητικό της γέννησής του».

«Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για την πολυγαμία. Ο κόσμος πιστεύει ότι απατάμε ο ένας τον άλλο, ότι είμαστε μαζί μόνο για το σεξ ή ότι δεν μπορούμε να δεσμευτούμε»

Ποια συμβουλή δίνει από την εμπειρία της; «Χάρη στο γιο μας, σταματήσαμε να κρυβόμαστε. Ήταν εξαντλητικό το να κρύβεσαι στις σκιές για τόσα χρόνια και να προσποιείσαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Αν έπρεπε να δώσουμε κάποια συμβουλή, θα ήταν να νιώθεις την αγάπη που νιώθεις χωρίς να κρύβεσαι. Θέλουμε η κοινωνία να δει ότι η αγάπη είναι όμορφη και αξίζει να πάρεις το ρίσκο ανεξάρτητα του τι σκέφτονται οι άλλοι. Η αγάπη κάποιες φορές αναπτύσσεται από μόνη της, ακόμα και όταν δεν το θέλεις.

Ο γιος μας έχει 6 παππούδες, που όλοι τον αγαπούν. Δεν είναι φανταστικό αυτό;».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: real-polylife.com

Read Next

22 Σεπ 2022

Κόμισσα του Γουέσεξ: Το κρυφό μήνυμα στο μαύρο φόρεμά της προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου, Σοφία, τίμησε την εκλιπούσα με τον πιο κομψό τρόπο.

22 Σεπ 2022

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

Περισσότερα από

Stories

21 Σεπ 2022

Τουίγκι: Από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου, εμβληματικό super model των ’60s

Το υπέροχο κορίτσι με τα δραματικά μάτια και το ανδρόγυνο look.

20 Σεπ 2022
20 Σεπ 2022

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Σεφέρης, ο μεγάλος ποιητής και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

19 Σεπ 2022

Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει στο μπουντουάρ της κρεβατοκάμαράς της τον Σεπτέμβριο του 1969

Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει στο μπουντουάρ της κρεβατοκάμαράς της τον Σεπτέμβριο του 1969

19 Σεπ 2022

Η τελευταία μάγισσα του Σάλεμ

Δόθηκε συμβολικά χάρη στην τελευταία μάγισσα του Σάλεμ, 329 χρόνια μετά τη δίκη

18 Σεπ 2022

"Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης": Η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη κατά της χούντας

Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

17 Σεπ 2022

Ίβαρ Μαουντμπάττεν: Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που προχώρησε σε ομοφυλόφιλο γάμο

Ο Βρετανός Λόρδος παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του, Τζέιμς Κόιλ και ζουν ευτυχισμένοι στην κατοικία τους στο Ντέβον.

17 Σεπ 2022

"Είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα, Τάκη". Η ερωτική επιστολη της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν

Όταν η μεγάλη ερμηνεύτρια αντίκρυσε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον Έλληνα ηθοποιό.