ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μετά το Λούβρο, και το Guggenheim άνοιγει παράρτημα στο Άμπου Ντάμπι το 2022

Σε ένα καθηλωτικό κτίριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μετά το Λούβρο, και το Guggenheim άνοιγει παράρτημα στο Άμπου Ντάμπι το 2022

Τι κι αν η έλευση του παραρτήματος του Λούβρου στη χώρα τους συνοδεύτηκε και από δριμύτατες κριτικές; H κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι δείχνει αποφασισμένη να πάρει όλα όσα έχει ο δυτικός πολιτισμός να της προσφέρει, κάνοντας μία τεράστια στροφή προς την πολιτιστική κληρονομία των μεγαλύτερων μητροπόλεων του κόσμου.

Μετά το εμβληματικό μουσείο του Παρισιού, λοιπόν, σειρά έχει ένα ολοκαίνουργιο παράρτημα του μουσείου Guggenheim της Νέας Υόρκης, πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στο Αμπού Ντάμπι, μία πόλη που εξελίσσεται διαρκώς και συμβολίζει ό, τι πιο σύγχρονο και ανανεωτικό έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η Μέση Ανατολή.

Ο διευθυντής του ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, Richard Armostrong, δήλωσε πως το νέο μουσείο θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2022 και πως «Είμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε εντός προϋπολογισμού και προσβλέπουμε στην έναρξη της κατασκευής του κτιρίου σύντομα», προσθέτοντας ότι το έργο κατασκευής του επιβλητικού κτιρίου που θα στεγάσει το μουσείο θα διαρκέσει τρία ή τέσσερα χρόνια.

Μετά το Λούβρο, και το Guggenheim άνοιγει παράρτημα στο Άμπου Ντάμπι το 2022
Μετά το εμβληματικό μουσείο του Παρισιού, λοιπόν, σειρά έχει ένα ολοκαίνουργιο παράρτημα του μουσείου Guggenheim της Νέας Υόρκης, πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στο Αμπού Ντάμπι. .

Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Frank Gehry και θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος του ιδρύματος Guggenheim, ένα κτίριο που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, κάτι ανάμεσα σε Star Trek και StarWars, διατηρώντας, ωστόσο, ζωντανή την ταυτότητα της Ανατολής.

Το έργο, όπως και το Λούβρο Αμπού Ντάμπι, έχει δεχθεί κριτική σχετικά με τη μεταχείριση των μεταναστών οικοδόμων στον Κόλπο. Το 2017, για παράδειγμα, η ομάδα ακτιβιστών γνωστή ως Συνασπισμός Εργατών του Κόλπου, δήλωσε ότι επιδιώκει μποϋκοτάζ πολιτιστικών ιδρυμάτων στο νησί Saadiyat.

Σε μια επιστολή του 2016 προς τους εκπροσώπους της οργάνωσης Human Rights Watch με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων με έδρα τις Βρυξέλλες, ο Armstrong δήλωσε ότι το ίδρυμα «μοιράζεται τη δέσμευση των οργανώσεών σας για τη διαφύλαξη των συνθηκών για τους εργαζόμενους που θα κατασκευάσουν το μέλλον του Guggenheim Abu Dhabi» .

Ακολουθήστε τo WomanTOC στο Instagram.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.