ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με τον καιρό άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλους μαθητές του»

Η μαρτυρία του Βασίλη στην Ελεονώρα Μελέτη, του πρώτου που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να καταγγείλει την κακοποίησή του σε ηλικία 15 ετών από γνωστό θεατράνθρωπο.

«Με τον καιρό άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλους μαθητές του»

Ο Βασίλης, με μεγάλα όνειρα και αγάπη για το θέατρο ως παιδί, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από γνωστό θεατράνθρωπο και έγινε ο πρώτος που προσέφυγε πρόσφατα στη δικαιοσύνη για να του υποβάλει μήνυση για βιασμό και αποπλάνηση ήδη από την ηλικία των 15 ετών. Όπως αφηγήθηκε στην Ελεονώρα Μελέτη, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε: «Περίμενα πάρα πολλά χρόνια να το κάνω. Δεν με ενδιέφερε να κάνω μια καταγγελία μέσω social media ή με κάποιον άλλο τρόπο. Ήθελα να εκπροσωπηθώ με δικηγόρο και να πάει η υπόθεση μέσω της δικαιοσύνης».

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια, όμως «τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ. Έλεγα σε φίλους, αν βρείτε κάποιον άλλο με την ίδια εμπειρία με αυτό τον άνθρωπο, φέρτε με σε επαφή, γιατί θέλω να κινηθώ νομικά. Με αφορμή την Μπεκατώρου, σκέφτηκα, τώρα ίσως είναι η στιγμή να το κάνω».

«Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ. Έλεγα σε φίλους, αν βρείτε κάποιον άλλο με την ίδια εμπειρία με αυτό τον άνθρωπο, φέρτε με σε επαφή, γιατί θέλω να κινηθώ νομικά»

Μεγάλωσε στην Αθήνα, από πολύ αγαπημένους γονείς, αλλά ήταν ένα ευαίσθητο παιδί, που δέχτηκε πολύ bullying στο σχολείο «λόγω του ότι ήμουν πιο θηλυπρεπής και έτσι είχα καταλάβει από πολύ νωρίς τη σεξουαλικότητά μου. Από μικρό παιδί είχα όνειρο για το θέατρο, ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες, αποφάσισα να προετοιμαστώ κάπως για το θέατρο, για τις εισαγωγικές εξετάσεις, όταν θα τελείωνα την Γ’ Λυκείου. Έκανα μια θεατρική ομάδα με τις δύο κολλητές μου και άλλη μια συμμαθήτριά μου».

Το γεγονός που του άλλαξε, με τρόπο δραματικό, τη ζωή συνέβη όταν μια καθηγήτριά τους αποφάσισε να τους πάει σε θεατρική παράσταση, κλασικού ρεπερτορίου, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Ο Βασίλης κάθισε μπροστά στη σκηνή, γεμάτος θαυμασμό και δέος. «Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο άνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου, αν με φλέρταρε και λόγω του ότι ήμουν μόλις 15 ετών, ήμουν πολύ μπερδεμένος. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε τους πρωταγωνιστές και περιμένοντας στο καμαρίνι αυτού του θεατρανθρώπου, ξαφνικά με είδε, με διάλεξε, πέρασα ανάμεσα στους συμμαθητές μου και κάθισα δίπλα του. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός, ότι κατάλαβε ότι ασχολούμαι με το θέατρο, ότι έχω ταλέντο, το μυαλό μου άρχισε να τρέχει πάρα πολύ γρήγορα».

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο άνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου, αν με φλέρταρε και λόγω του ότι ήμουν μόλις 15 ετών, ήμουν πολύ μπερδεμένος»

Ο γνωστός θεατράνθρωπος του έδωσε το τηλέφωνό του και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του για να συναντηθούν. Βρέθηκαν την επόμενη μέρα, στην Ομόνοια, από όπου πέρασε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βασίλη, και τον πήρε με τη μηχανή του. Στη μητέρα του είπε ψέματα, ότι θα συναντούσε και τον ηθοποιό και την ηθοποιό που είχε δει στην παράσταση, την προηγούμενη μέρα, να μιλήσουν για το θέατρο.

«Πήγαμε σπίτι του και εκεί μιλήσαμε για 1-1,5 ώρα για το θέατρο. Του λέω τα όνειρά μου, τα σχέδιά μου, για τη θεατρική ομάδα. Μου λέει ότι είναι καθηγητής σε ιδιωτικές σχολές, ότι του αρέσει πολύ η επαφή με μαθητές, ότι του αρέσει να τους προετοιμάζει για το θέατρο. Έτσι όπως γινόταν η συζήτηση μου λέει, ας σταματήσουμε να μιλάμε για το θέατρο, ας μιλήσουμε για άλλα πράγματα. Και εκεί άρχισε και μου έλεγε πόσο ώριμος φαίνομαι για την ηλικία μου και άρχισε να μου μιλάει για το απαγορευμένο, πόσο γλυκό είναι, να κάνεις κρυφά πράγματα από τους γονείς σου, τους φίλους σου, και κάπως έτσι άρχισε να με βάζει μέσα σε αυτή τη “γλυκύτητα” του απαγορευμένου. Καθόμασταν δίπλα δίπλα στον καναπέ, με προσέγγισε σιγά σιγά, εγώ ήμουν πολύ ταραγμένος όσο προχωρούσε, και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα, είχα σοκαριστεί. Με αγκάλιασε, με χάιδεψε για να με ηρεμήσει. Είχα παγώσει, αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα, δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο, έτρεμα. Μίλησα με τη μια φίλη μου, της είπα την ιστορία μου. Προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τι είχε συμβεί, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε. Αυτός μου είχε ζητήσει να του τηλεφωνώ εγώ όποτε θέλω και μου είχε πει να συναντηθούμε την επόμενη μέρα. Δεν θυμάμαι αρκετά, γενικώς έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι την τρίτη φορά δέχτηκα τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον, δεν μπορούσα να αντιδράσω, απλά ακολουθούσα αυτό που έκανε. Η ιστορία κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια».

«Άρχισε και μου έλεγε πόσο ώριμος φαίνομαι για την ηλικία μου και άρχισε να μου μιλάει για το απαγορευμένο, πόσο γλυκό είναι, να κάνεις κρυφά πράγματα από τους γονείς σου, τους φίλους σου»

Τόσο η Ελεονώρα Μελέτη όσο και Βασίλης επισήμαναν σε εκείνο το σημείο ότι την εποχή που εκείνος ήταν 15 ετών, τα παιδιά ήταν πιο αθώα, τα περισσότερα στη συγκεκριμένη ηλικία δεν είχαν έρθει ακόμα σε σεξουαλική επαφή. «Ήμουν πολύ αθώος, καμία σχέση με σήμερα. Γενικώς αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε από την πρώτη στιγμή ότι τον θέλω, ότι μου αρέσει που τον φιλάω. Λέγοντάς μου αυτά τα πράγματα και μετά το mobbing που είχα δεχτεί στο σχολείο, ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε αυτό. Όταν έφτασα στην ηλικία του, έγινα 31, τότε κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Σκέφτηκα: είναι δυνατόν να κάνω στα 31 μου σεξ με ένα 15χρονο; Δεν είχα κάποιο κοινό σημείο επαφής, να πάω με ανήλικο».

«Ήμουν πολύ αθώος, καμία σχέση με σήμερα. Γενικώς αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε από την πρώτη στιγμή ότι τον θέλω, ότι μου αρέσει που τον φιλάω»

Στην αρχή, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βασίλη, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του έκαναν κάποια πράγματα και εκτός σπιτιού. «Με πήγε στο γήπεδο, όπου εκεί μου είχε πει την έκφραση: “είμαστε σαν πατέρας και γιος”. Είχα σοκαριστεί γιατί δεν είχα πάει ποτέ με τον μπαμπά μου στο γήπεδο. Απ’ την άλλη, ένιωθα και την προσοχή του πάνω μου και έλεγα, ενδιαφέρεται για μένα. Στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μας, μου έλεγε “σ’ αγαπώ”».

«Με πήγε στο γήπεδο, όπου εκεί μου είχε πει την έκφραση: “είμαστε σαν πατέρας και γιος”. Είχα σοκαριστεί γιατί δεν είχα πάει ποτέ με τον μπαμπά μου στο γήπεδο. Απ’ την άλλη, ένιωθα και την προσοχή του πάνω μου και έλεγα, ενδιαφέρεται για μένα»

Όπως συνέχισε ο Βασίλης: «Με τον καιρό άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, ανήλικα παιδιά και πρώην μαθητές του. Δεν θυμάμαι όλα τα περιστατικά, αλλά θυμάμαι δύο τρία, όπου πήγαινα σπίτι του και υπήρχε εκεί ένα παιδί να με περιμένει. Υπήρχε μια κοπέλα που είχα συναντήσει 2-3 φορές, είχε τελειώσει το σχολείο, σπούδαζε στο εξωτερικό και όταν ερχόταν στην Ελλάδα τον επισκεπτόταν συχνά και εκείνος πάντα εκνευριζόταν που ερχόταν, δεν του άρεσε καθόλου, νομίζω επειδή εκείνη είχε “μεγαλώσει”, δεν ήταν πια ανήλικη. Εγώ όταν έβλεπα κάποιον στο σπίτι του ένιωθα πάρα πολύ άβολα, πολύ μεγάλη πίεση, βρισκόμουν σε μια κατάσταση που δεν γνώριζα και δεν ήξερα πού θα οδηγήσει. Τηλεφώνησε εκείνη η κοπέλα και του λέει, είμαι Αθήνα και θα περάσω από το σπίτι σου. Μας λέει αυτός πολύ εκνευρισμένος, ωχ, θα έρθει αυτή, δεν την μπορώ, και μας λέει, αν δεν φύγει, θα σας διώξω εσάς, κάντε μια βόλτα το τετράγωνο. Γενικώς πάντα μας έλεγε κάτσε, φύγε, έλα. Μου λέει το παιδί, βγαίνοντας από την πολυκατοικία, να πάμε δεξιά ή αριστερά; Λέω, θα πάω στους γονείς μου, και ευτυχώς έφυγα. Ήμουν πολύ μικρός, μου ήταν αδιανόητο να υπάρχει και τρίτο πρόσωπο».

«Υπήρχε μια κοπέλα που είχα συναντήσει 2-3 φορές, είχε τελειώσει το σχολείο, σπούδαζε στο εξωτερικό και όταν ερχόταν στην Ελλάδα τον επισκεπτόταν συχνά και εκείνος πάντα εκνευριζόταν που ερχόταν, δεν του άρεσε καθόλου, νομίζω επειδή εκείνη είχε “μεγαλώσει”, δεν ήταν πια ανήλικη»

Στη συνέντευξή του θυμήθηκε μια ακόμα τραυματική εμπειρία με τον ίδιο θεατράνθρωπο: «Μια άλλη φορά μπαίνω σπίτι του και ήταν μια μαθήτριά του στην ηλικία μου. Και μου λέει, να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Και του απαντάω, όχι, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα. Παίρνει την κοπέλα στο υπνοδωμάτιό του και γυρνάει μετά από 5-10 λεπτά γυμνός και μου λέει, η κοπέλα σε περιμένει, έλα στο δωμάτιο. Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω, εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Πάει μέσα στο υπνοδωμάτιο, αρχίζουν να κάνουν σεξ πολύ δυνατά. Εγώ έχω παγώσει και λέω, πρέπει να φύγω απ’ το σπίτι, αλλά δεν μπορούσα να σηκωθώ από την καρέκλα. Επαναλαμβάνω στον εαυτό μου, σήκω και φύγε. Μου φάνηκε αιώνας μέχρι να βρω τη δύναμη να φύγω από το διαμέρισμά του».

Δείτε δύο βίντεο από τη συνέντευξη του Βασίλη στην Ελεονώρα Μελέτη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: YouTube

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.