ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαίδη Σάρα: Η "βαρετή" ερωτική σχέση της μεγαλύτερης αδερφής της Νταϊάνα με τον Κάρολο

Στην πραγματικότητα εκείνη μεσολάβησε για την γνωριμία της Νταϊάνα με τον Κάρολο.

Λαίδη Σάρα: Η «βαρετή» ερωτική σχέση της μεγαλύτερης αδερφής της Νταϊάνα με τον Κάρολο

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι μεγαλύτερες αδερφές της, η Λαίδη Σάρα ΜακΚορκουντάλ και η Λαίδη Τζέιν Φέλοους, έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, διατηρώντας ωστόσο στενές επαφές με τους αγαπημένους τους ανιψιούς, πρίγκιπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να μην το κάνουν, αφού οι δύο αδερφές και συγκεκριμένα η μεγαλύτερη Σάρα, δεν υπήρξε απλώς μια ακόμα βασιλική θεία, αλλά πολλά περισσότερα από κουνιάδα για τον πρίγκιπα Κάρολο. Στην πραγματικότητα, ήταν εκείνη που μεσολάβησε για την γνωριμία της 19χρόνης τότε Νταϊάνα με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αφού το δικό της ερωτικό ειδύλλιο με τον Κάρολο έλαβε οριστικά τέλος.

Στην πραγματικότητα, ήταν εκείνη που μεσολάβησε για την γνωριμία της 19χρόνης τότε Νταϊάνα με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αφού το δικό της ερωτικό ειδύλλιο με τον Κάρολο έλαβε οριστικά τέλος.

Λαίδη Σάρα: Η "βαρετή" ερωτική σχέση της μεγαλύτερης αδερφής της Νταϊάνα με τον Κάρολο

Η Λαίδη Σάρα ΜακΚορκουντάλ ήταν μόλις 22 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον περιζήτητο εργένη της εποχής, πρίγκιπα Κάρολο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε ήδη τον τίτλο "Λαίδη", και το αριστοκρατικό οικογενειακό περιβάλλον από όπου καταγόταν – κόρη κόμη – ταίριαζε άψογα με τις προδιαγραφές του μελλοντικού βασιλιά για τον επόμενο δεσμό, που ίσως άντεχε στο χρόνο και οδηγούνταν σε γάμο. Έχοντας αποφοιτήσει από το West Heath School και περνώντας επιτυχώς τις O Level εξετάσεις, η Σάρα βρέθηκε στο Λονδίνο για να εργαστεί. Εκεί, ο φιλικός της κύκλος συναναστρεφόταν συχνά με το Παλάτι και στις αρχές του 1977 ο πρίγκιπας της Ουαλίας ζήτησε από την Σάρα να περάσουν ιδιωτικά χρόνο μαζί, ξεκινώντας σύντομα ένα άδοξο ειδύλλιο.

Η viral φωτογραφία του ζευγαριού από έναν αγώνα πόλο τον Ιούλιο του 1977, έκανε τον γύρο του κόσμου, με τους royal θαυμαστές να οραματίζονται την Σάρα πριγκίπισσα στο πλευρό του Καρόλου.

Η viral φωτογραφία του ζευγαριού από έναν αγώνα πόλο τον Ιούλιο του 1977, έκανε τον γύρο του κόσμου, με τους royal θαυμαστές να οραματίζονται την Σάρα πριγκίπισσα στο πλευρό του Καρόλου. Τα φιλόδοξα σχέδια δεν άργησαν να ναυαγήσουν, όταν ο Κάρολος αντίκρισε για πρώτη φορά την Νταϊάνα. Βέβαια, όπως δήλωσε χρόνια αργότερα η ίδια η Σάρα, η σχέση της με τον πρίγκιπα φαινόταν από νωρίς πως δεν θα προχωρούσε για τον απλό λόγο ότι εκείνη δεν τον αγάπησε ποτέ. Στην διάρκεια ενός ταξιδιού στο μεγαλοπρεπές εξοχικό κτήμα της οικογένειας Σπένσερ, στο Althorp, τον Νοέμβριο του 1977, η Λαίδη Σάρα γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο στην οικογένεια της. Τότε η Νταϊάνα ήταν μόλις 16 χρονών και ο Κάρολος βάδιζε ήδη στα 29. Η Σάρα μερικά χρόνια αργότερα αποκαλούσε τον εαυτό της "Έρως" καθώς ήταν η αφορμή της συνάντηση τους. Από την πρώτη στιγμή, μάλιστα εκείνη δεν δίστασε να αποδειχτεί την σχέση τους. "Εγώ τους γνώρισα. Είμαι ο Έρως", είχε ανέφερε χαρακτηριστικά στον Guardian όταν η Νταϊάνα και ο Κάρολος ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους έπειτα από τρία χρόνια.

Και τι απέγινε τελικά ο ερωτικός δεσμός της Σάρα και του Καρόλου; Οδηγήθηκε απλούστατα στο τέλος, με την ίδια την Λαίδη Σάρα να επιβεβαιώνει το "happy end". Βέβαια η κατάληξη αυτή φάνηκε πως ενόχλησε κάπως τον πρίγκιπα της Ουαλίας, έπειτα από τις δηλώσεις της νεαρής. Αφού πέρασαν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η Σάρα είπε στους δημοσιογράφους "Ο Κάρολος με κάνει να γελάω πολύ. Μου αρέσει πολύ να είμαι μαζί του", προσθέτοντας στην συνέχεια "δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τον παντρευτώ. δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του. Και δεν θα παντρευόμουν κανέναν που δεν αγαπούσα, ακόμα και αν ήταν ο ίδιος ο βασιλιάς της Αγγλίας", δήλωσε αυστηρά η Λαίδη, τονίζοντας μάλιστα πως ο πρίγκιπας Κάρολος "ερωτεύεται πολύ εύκολα".

"Ο Κάρολος με κάνει να γελάω πολύ. Μου αρέσει πολύ να είμαι μαζί του", προσθέτοντας στην συνέχεια "δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τον παντρευτώ. δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του. Και δεν θα παντρευόμουν κανέναν που δεν αγαπούσα"

Ο δρόμος για το διάσημο βασιλικό γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα ήταν πλέον ανοικτός, με την Λαίδη Σάρα να στηρίζει απόλυτα την απόφαση της μικρότερης αδερφής της. Σύμφωνα με το bestseller της Τίνα Μπράουν "The Diana Chronicles", η 19χρόνη τότε πριγκίπισσα είχε εξομολογηθεί στους φίλους της ότι θα παντρευόταν τον πρίγκιπα Κάρολο επειδή ήταν "ο μοναδικός άντρας στον πλανήτη που δεν επιτρεπόταν να χωρίσει μαζί της".

Μετά την σύντομη σχέση με τον πρίγκιπα και μόλις έναν χρόνο πριν τον γάμο του με την αδερφή της, η Σάρα παντρεύτηκε το 1980 τον Νιλ ΜακΚορκουντάλ. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά, την Έμιλυ, τον Τζορτζ και τη Σίλια, βιώνοντας ευτυχισμένες στιγμές μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.