ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κοινό και μπάντα μέσα σε φούσκες: Oι Flaming Lips είχαν βρει τη λύση στον κορονοϊό πριν 10 χρόνια

Το υπέροχο συγκρότημα από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχει σκεφτεί τον τέλειο τρόπο για να συνεχίσουν να γίνονται κανονικά οι συναυλίες εν μέσω πανδημίας.

Κοινό και μπάντα μέσα σε φούσκες: Oι Flaming Lips είχαν βρει τη λύση στον κορονοϊό πριν 10 χρόνια

Είναι οι Flaming Lips και λίγα συγκροτήματα στη σύγχρονη ροκ και ποπ μουσική σκηνή είναι σαν αυτούς.

Ο απίθανος Γουέιν Κόιν και η παρέα του συνέλαβαν τον απόλυτο τρόπο για να συνεχίσουν να δίνουν κανονικά συναυλίες εν μέσω πανδημίας και, μάλιστα, παρακινούν και άλλους καλλιτέχνες να μπουν στο σουρεαλιστικό σύμπαν τους και τη λογική τους, κάνοντας το ίδιο.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση που έψαχναν εδώ και μήνες απογνωσμένες μπάντες και διοργανωτές συναυλιών; Oι φούσκες.

Και έτσι, οι Flaming Lips μόλις ξεκίνησαν μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις τους στις οποίες συγκρότημα και φαν βρίσκονται μέσα σε μια πλαστική φούσκα, πλήρως προστατευμένοι από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Το πιο απίθανο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τέχνασμα δεν είναι κάτι που εμπνεύστηκαν αποκλειστικά εξαιτίας της πανδημίας αφού οι γιγάντιες φούσκες αποτελoύν κομμάτι των εντυπωσιακών συναυλιών τους εδώ και περίπου 10 χρόνια. Πλέον το προσάρμοσαν στα νέα δεδομένα που προκάλεσε ο κορωνοϊός και σκέφτηκαν να πάρουν τις συγκεκριμένες φούσκες τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τον αριθμό των θεατών που επιτρεπόταν να έχουν στις συναυλίες τους.

Όπως διαβάζουμε στο CNN, η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν ο Γουέιν Κόιν, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος σκίτσαρε τους Flaming Lips να παίζουν μέσα σε μια πελώρια φούσκα, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιδέα γεννήθηκε στο χαρτί, ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα πως μπορεί να ήταν ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να παίζουν μουσική.

«Δεν νομίζω πως κανείς θα πίστευε στα μέσα Μαρτίου πως αυτό θα συνεχίσει 8 μήνες αργότερα. Νομίζω όλοι πιστεύαμε πως αυτή η κατάσταση (τα μέτρα για τον κορωνοϊό) θα είναι για έναν, το πολύ δύο μήνες» λέει ο Κόιν στο CNN.

Πρόσφατα οι Flaming Lips κυκλοφόρησαν και ένα βίντεο κλιπ στο οποίο παίζουν μουσική μέσα από μια τέτοια φούσκα. Έτσι, αποφάσισαν να παραγγείλουν 100 τέτοιες φούσκες από την Κίνα και να ετοιμάσουν αυτό το ξεχωριστό μουσικό σόου.

Δείτε την ανάρτηση του τραγουδιστή των Flaming Lips:

Πριν πολλά χρόνια ο frontman των Flaming Lips είχε εξηγήσει στους Νew York Times πώς ακριβώς λειτουργεί το περίφημο κόλπο του με τις φούσκες:

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.