ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος"

Ο άγνωστος γάμος του με την τεχνικό ήχου Ρενάτε Μπλάουελ, ο εθισμός του στα ναρκωτικά, η απόπειρα αυτοκτονίας της στον μήνα του μέλιτος.

«Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος»

Ο Φρέντι Μέρκιουρι δεν ήταν ο μοναδικός ομοφυλόφιλος μουσικός που πειραματίστηκε με ένα ετεροφυλόφιλο γάμο. Η νέα κινηματογραφική βιογραφία του Έλτον Τζον, "Rocketman", αποκαλύπτει τον δικό του, άγνωστο, ετεροφυλόφιλο γάμο, με μια Γερμανίδα τεχνικό ήχου, τη Ρενάτε Μπλάουελ, που έγινε το 1984 και κράτησε τέσσερα χρόνια.

Ήδη από το 1976 ο Τζον είχε δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone ότι είναι αμφισεξουαλικός, προσθέτοντας ωστόσο πως "θα προτιμούσα τελικά να ερωτευτώ μια γυναίκα γιατί νομίζω ότι μια σχέση με γυναίκα διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι με έναν άντρα". Του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει στην πράξη αυτό το σενάριο όταν γνώρισε την Μπλάουελ, την περίοδο που ηχογραφούσε το άλμπουμ του "Too Low for Zero".

Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ινδικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ, για να ακολουθήσει η τελετή μόλις μία εβδομάδα αργότερα. "Απλά ήθελα να γίνω οικογενειάρχης. Άλλωστε τα χρόνια περνούν" έλεγε, τότε, ο Τζον. Ή αλλιώς, όπως το έθεσε σε μια αναδρομή στο γεγονός η Daily Australian: "Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος".

Παρόλο που ο γάμος οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, η δεξίωση ήταν δεόντως λαμπερή, με ένα πλήθος από ψάρια και θαλασσινά στο μενού, όπως αστακό, σολωμό και οστρακοειδή, ακριβό, παλαιωμένο κρασί και μια νύφη στολισμένη με ένα παντατίφ με 63 διαμάντια, δώρο του γαμπρού, μέσα από τη διαφάνεια του νυφικού της. Εξίσου, αν όχι περισσότερο εντυπωσιακός ήταν και ο γαμπρός, με ριγέ, λιλά μεταξωτό πουκάμισο και λευκό σακάκι. Ανάμεσα στους καλεσμένους λέγεται πως ήταν επώνυμοι όπως η Ολίβια Νιούτον-Τζον, αλλά και ο πρώην σύντροφος του Έλτον Τζον, Τζον Ριντ, σε ρόλο κουμπάρου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους λέγεται πως ήταν επώνυμοι όπως η Ολίβια Νιούτον-Τζον, αλλά και ο πρώην σύντροφος του Έλτον Τζον, Τζον Ριντ, σε ρόλο κουμπάρου.

"Είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ" έλεγε πριν από τον γάμο η Μπλάουελ. "Έχω ακούσει κάθε είδους ιστορία για τον Έλτον και ότι υποτίθεται πως είναι αμφισεξουαλικός, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί". Ωστόσο, στο μήνα του μέλιτος στο Σεν Τροπέ η Μπλάουελ, που αντιμετώπιζε προβλήματα κατάθλιψης, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν ο νέος της σύζυγος μοιράστηκε την επιθυμία να διαλύσει τον γάμο τους. Το διαζύγιο ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα και σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του Τζον, το πρώην ζευγάρι δεν διατήρησε και τις καλύτερες σχέσεις. Όπως έλεγε ο μουσικός το 1997: "Ελπίζω μια μέρα να ξανασυναντηθούμε και να είμαστε φίλοι. Τώρα δεν έχουμε καμία επαφή και αυτό είναι πολύ θλιβερό, αλλά η Μπλάουελ το θέλει έτσι. Εγώ δεν έχω να της προσάψω απολύτως τίποτα αρνητικό".

Στο μήνα του μέλιτος στο Σεν Τροπέ η Μπλάουελ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν ο νέος της σύζυγος μοιράστηκε την επιθυμία να διαλύσει τον γάμο τους.

Η Μπλάουελ όμως μάλλον έχει να του προσάψει, τουλάχιστον για τις προσδοκίες που της καλλιέργησε. Ο πρώην σύζυγός της σε μια συνέντευξή του στους Los Angeles Times απέδιδε την απόφαση του γάμου του στον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά: "Παρόλο που ήξερα ότι είμαι γκέι, θεώρησα εκείνη τη γυναίκα γοητευτική και πίστεψα ότι ο γάμος μας θα με βοηθούσε να απαλλαγώ από οτιδήποτε λάθος στη ζωή μου… Όταν παίρνεις τόσα [ναρκωτικά και αλκοόλ] δεν μπορείς να καλλιεργήσεις καμία σχέση". Ο ίδιος θυμάται κάποτε ήπιε οκτώ κοκτέιλ βότκα-μαρτίνι μέσα σε μισή ώρα και, όπως του είπαν αργότερα, στο κενό μνήμης που ακολούθησε ήρθε στα χέρια με τον Τζον Ριντ. Ήταν επίσης εξαρτημένος από την κοκαΐνη: Στην αποκορύφωση του εθισμού του λέγεται πως έκανε χρήση κάθε τέσσερα λεπτά.

Σε μια πιο πρόσφατη συνέντευξή του, το 2007, στη Sydney Morning Herald, ο Τζον επιχειρεί να εξηγήσει την απόφαση του γάμου του ως εξής: "Ένας τοξικοεξαρτημένος κάνει τέτοιες σκέψεις: "Είχα αρκετά αγόρια που δεν με έκαναν χαρούμενο, ας δοκιμάσω λοιπόν με μια γυναίκα. Αυτό θα αλλάξει τα πάντα. Και αγάπησα τη Ρενάτε. Είναι σπουδαίο κορίτσι. Την αγαπώ στ’ αλήθεια. Αλλά, ξέρετε, ένα από τα πράγματα που μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου είναι το γεγονός ότι την πλήγωσα. Είχαμε τα γέλια μας και τα κλάματά μας. Ήταν η πιο κομψή γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ, αλλά δεν ήταν γραφτό. Ζούσα ένα ψέμα".

"Ήταν η πιο κομψή γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ, αλλά δεν ήταν γραφτό. Ζούσα ένα ψέμα".

Το 2017 στη διάρκεια μιας περιοδείας του στην Αυστραλία, μοιράστηκε στο Instagram μια ειλικρινή ανάρτηση, που αναφερόταν στον καταδικασμένο πρώτο γάμο του: "Πολλά χρόνια πριν, επέλεξα την Αυστραλία για να παντρευτώ μια υπέροχη γυναίκα την οποία αγαπώ και θαυμάζω πολύ. Ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο να γίνω ένας καλός σύζυγος, αλλά έτσι αρνούμουν το ποιος είμαι αληθινά, γεγονός που προκαλούσε στη γυναίκα μου θλίψη και σε εμένα τεράστιες ενοχές. Σχεδόν 24 χρόνια μετά, γνώρισα τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να είμαι απόλυτα ο εαυτός μου. Όταν παντρευτήκαμε το 2014, ένιωσα ότι ο κόσμος αποδέχτηκε το γεγονός. Για τον Ντέιβιντ και εμένα, το να είμαστε σε θέση να αγαπάμε και να αφοσιωνόμαστε ανοιχτά ο ένας στον άλλο είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας".

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Rocketman":

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:


Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.