ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα απάτησε πρώτη τον Κάρολο»

Μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων έρχεται να παρουσιάσει ο άνθρωπος που αποκάλυψε στον Κάρολο ότι η πριγκίπισσα έχει εραστή.

Ο γάμος του πρίγκιπα της Ουαλίας και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αναμφίβολα εντάσσεται στις πιο μυστηριώδεις σχέσεις, που λάτρεψαν και λατρεύουν τα tabloids να χώνουν κατά καιρούς την μύτη τους, ξετρυπώνοντας καινούργιες πτυχές των γεγονότων. Αν και μέχρι τώρα, οι μαρτυρίες που έρχονται στην δημοσιότητα, βάση των οποίων έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγες ταινίες, σειρές και βιβλία για την ζωή του πριγκιπικού ζεύγους, συμφωνούν ομόφωνα ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν εκείνος που «παραστράτησε» και τελικά διέλυσε το γάμο του με την πολυαγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα, νέα κατάθεση παρουσιάζει μια εντελώς ασυνήθιστη εκδοχή της ιστορίας.

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα απάτησε πρώτη τον Κάρολο»

Ο Άλαν Πίτερς, πρώην αξιωματικός της βασιλικής προστασίας του ζευγαριού, ισχυρίζεται πως δεν ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος εκείνος που απίστησε πρώτος στον βασιλικό γάμο με την Νταϊάνα. Ο αστικός μύθος θέλει τον διάδοχο του θρόνου να ξανά σμίγει ερωτικά με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, με την οποία διατηρούσε σχέση όντας πολύ νεότερος. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαθαίνει για την προδοσία του συζύγου της, ζει βαθιά πληγωμένη, ώσπου παίρνει την απόφαση να χωρίσει οριστικά το 1996. Δέκα μήνες αργότερα βρίσκει τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ωστόσο, όπως ανακάλυψε ο Πίτερς πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε παρεξηγηθεί για κάποιο περίεργο λόγο με τον συνάδελφό του και αξιωματικό προστασίας, Μπάρι Μάνακι. Η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα μεταξύ της πριγκίπισσας και του αξιωματικού, προβλημάτισε τον Πίτερς, ο οποίος αναζήτησε να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει.

Η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα μεταξύ της πριγκίπισσας και του αξιωματικού, προβλημάτισε τον Πίτερς, ο οποίος αναζήτησε να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει.

«Η δημοφιλής αντίληψη είναι ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας «ξέφυγε» από τη διαδρομή του γάμου του, αναμφίβολα, δεν ισχύει», επιμένει ο πρώην αξιωματικός, ο οποίος εργάστηκε κοντά στην Νταϊάνα για περισσότερα από δέκα χρόνια. «Το πρώτο άτομο που έφυγε από τον γάμο ήταν η Πριγκίπισσα και αφού ο Κάρολος έμαθε για την σχέση της με τον Μάνακι, επέστρεψε στην κυρία Πάρκερ Μπόουλς» τόνισε ο Πίτερς.

Η εκπληκτική αυτή εκδοχή των γεγονότων ασπάζεται σε μεγάλο βαθμό εκείνη που παρουσίασε ο Τζόναθαν Ντίμπλμπι στην εξουσιοδοτημένη βιογραφία που υπογράφει για τον Κάρολο, η οποία δημοσιεύτηκε το1994. Σε αυτή ο Βρετανός παρουσιαστής εξηγεί πως ο Κάρολος και η Καμίλα ανανέωσαν την γνωριμία τους το 1986. Ο Μακάνι όμως προστάτευε ήδη την πριγκίπισσα από το 1985. Η σχέση των δύο φημολογείται ότι ξεκίνησε σε μια αποστολή της Νταϊάνα στο Balmoral εκείνη την χρονιά. Το 1986 μετατέθηκε από τον βασιλικό του ρόλο στο Τμήμα Διπλωματικής Προστασίας, ενώ ένα χρόνο αργότερα, ο 39χρόνος τότε Μανάκι, σκοτώθηκε σε ένα μυστηριώδες τροχαίο. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην αξιωματικός και πιστός φύλακας της πριγκίπισσας χτυπήθηκε από έναν οδηγό ενώ επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα στο Ανατολικό Λονδίνο, με την Νταϊάνα να υποδηλώνει αργότερα ότι τον «χτύπησαν».

Τα πρώτα 20 λεπτά, το διέψευσε κατηγορηματικά. Αλλά μετά μου είπε ακριβώς τι συνέβαινε: είχε κάποιο είδος σχέσης με τον Μανάκι.

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του CNN, ο Πίτερς είπε για την πριγκίπισσα της Ουαλίας «Άρχισα να παρατηρώ ότι η συμπεριφορά της ήταν ασυνήθιστη όποτε βρισκόμασταν κοντά στο Μανάκι, οπότε αποφάσισα να την ρωτήσω ευθέως. Τα πρώτα 20 λεπτά, το διέψευσε κατηγορηματικά. Αλλά μετά μου είπε ακριβώς τι συνέβαινε: είχε κάποιο είδος σχέσης με τον Μανάκι». «Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας με πλησίασε και μου είπε ‘’Γιατί η Πριγκίπισσα συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό; Τι στο καλό συμβαίνει;’. Και τότε είπα στον πρίγκιπα Κάρολο να της μιλήσει ανοιχτά, εκείνος μου απάντησε ‘’Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά, και το μόνο πράγμα που φαίνεται να την στενοχωρεί είναι ότι ο Μπάρι Μάνακι θα επιστρέψει στη στολή. Και, αν είναι να στεναχωριέται τόσο, ο Μπάρι μπορεί να μείνει’’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πίτερς.

Όλοι είναι θύματα. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεχόταν μεγάλη πίεση για να παντρευτεί και αυτή ήταν θύμα όλης αυτής της διαδικασίας.

Τότε, λοιπόν, θυμάται ο Πίτερς ότι αναγκάστηκε να αποκαλύψει στον πρίγκιπα Κάρολο, όσα ήξερε για τον Μανάκι και την πριγκίπισσα. «Λοιπόν, κύριε, αν μείνει, τότε φοβάμαι ότι θα πρέπει να φύγω. Τότε φοβάμαι πως κατάλαβα τι του έλεγα. Ήταν εντελώς σοκαρισμένος και ήταν σαφώς πολύ αναστατωμένος». Στο τέλος ο πρώην αξιωματικός πρόσθεσε πως το μερίδιο ευθύνης για την διάλυση του βασιλικού γάμου, το έχουν και οι δύο «Κανείς δεν είναι ο κακός. Κατά την άποψή μου, όλοι είναι θύματα. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεχόταν μεγάλη πίεση για να παντρευτεί και αυτή ήταν θύμα όλης αυτής της διαδικασίας».

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.