ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο, η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος»

«Όσο αφήνουμε την παιδεία μας να ερειπώνει τόσο περισσότεροι "ψεκασμένοι" θα εκκολάπτονται». Ένας Έλληνας παιδίατρος εστιάζει στα αληθινά σπουδαία προβλήματα.

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο, η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος»

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής σεζόν και μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα ασφαλείας κατά του νέου κορονοϊού, έχει φουντώσει η διαμάχη ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους της χρήσης μάσκας από τους μαθητές. Μήπως όμως τελικά δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί; Ένας Έλληνας παιδίατρος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Νικολάου, επιχειρεί μέσα από μια ανάρτησή του να εστιάσει στα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία:

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο... η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος.

»Παρακολουθώ τη διαδικτυακή μάχη "Μασκολατρών" και "Μασκοκλαστών", ένα ανούσιο σημείο σύγκρουσης καθώς η επιστήμη έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της χρήσης μάσκας στα παιδιά. Παραμένουν βέβαια ορισμένα ερωτηματικά για τη σωστή χρήση της από τα παιδιά αλλά αυτά θα φανούν και θα βελτιωθούν στην πράξη.

»Αναλώνουμε όμως το χρόνο μας στο θέμα της μάσκας και ξεχνάμε την ουσία.

»Αρχίζω να πιστεύω ότι η κα. Κεραμέως και οι σύμβουλοί της δεν έχουν περάσει ούτε μια βόλτα τα τελευταία χρόνια από σχολική τάξη.

»Πώς μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις όταν σε μία τάξη θα συνυπάρχουν 25+ παιδιά;

»Έγινε πρόβλεψη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών; Λήφθηκε μέριμνα για προσλήψεις καθηγητών ή για αγορά θρανίων;

»Έχουν αναζητήσει επιπλέον χώρους ανά Δήμο που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αίθουσες; Έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο εναλλάξ λειτουργίας πρωί-απόγευμα; Έχουν προετοιμάσει υλικό τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που δε θα μπορούν να πάνε στην τάξη;

»Δεν έχουν κάνει τίποτα, γιατί δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Οι αποφάσεις επηρεάζονται μόνο από τα λόμπι των ιδιωτικών σχολείων και από το πολιτικό κόστος. Φταίμε όμως και οι γονείς, γιατί δεν ενδιαφερόμαστε για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Πολλοί αντιμετωπίζουμε το σχολείο ως πάρκινγκ παιδιών για να πάμε στη δουλειά μας. Πολλοί δε σεβόμαστε το ρόλο του εκπαιδευτικού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στριμωγμένα σε ακατάλληλες και ορισμένες φορές επικίνδυνες αίθουσες και σιωπούμε.

»Αλλά δεν πειράζει... Η διαμάχη για τις μάσκες φέρνει περισσότερα likes και shares... μας κάνει να γελάμε με τις γραφικές "αυθεντίες της ιατρικής" και τους "γνώστες της παγκόσμιας συνομωσίας". Αλλά όσο αφήνουμε την παιδεία μας να ερειπώνει τόσο περισσότεροι "ψεκασμένοι" θα εκκολάπτονται και θα μας κυβερνούν. Και όσο ασχολούμαστε με τις μάσκες η κάθε Κεραμέως θα μιλάει για τις μάσκες και όχι για την ανικανότητά της να βελτιώσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Δείτε την ανάρτηση:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.