ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μαριάνθη Φραγκοπούλου κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στη διαστημική εποχή

Η ιδρύτρια της εταιρείας HERADO έχει διακριθεί στον ανδροκρατούμενο χώρο της πυρηνικής φυσικής και ισορροπεί ικανότατα μεταξύ καριέρας και μητρότητας.

Η Μαριάνθη Φραγκοπούλου κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στη διαστημική εποχή

«Too good to be true». Πρόκειται για τη συνηθισμένη αντίδραση που εισπράττει η Μαριάνθη Φραγκοπούλου τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που παρουσίασε στη διεθνή αγορά μια καινοτόμο συσκευή δοσίμετρο, το Almar. Η συσκευή μετρά τα επίπεδα ακτινοβολίας και ραδιενέργειας σε μια σειρά από τομείς της καθημερινότητάς μας, από τα νοσοκομεία και τις αερομεταφορές μέχρι την άμυνα, τις εξορύξεις και το διάστημα. Επιτόπου, με απόλυτη ακρίβεια, μοναδική αξιοπιστία και αποτελέσματα που εξάγονται την ίδια στιγμή. «Διάστημα; Μα η χώρα μας δεν έχει παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα» ενδεχομένως να αναρωτηθείτε. Κι όμως.

Η συσκευή που συνέλαβε, σχεδίασε και κατασκεύασε η Μαριάνθη Φραγκοπούλου έχει ήδη σφραγίσει το διαβατήριό της για την παρθενική της πτήση στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Orion, στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 1 τον Νοέμβριο του 2021. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει η αποστολή ενός ρομποτικού οχήματος στο φεγγάρι, εξοπλισμένου με το δοσίμετρο της HERADO, ώστε να καταγραφούν τα επίπεδα ακτινοβολίας στην επιφάνεια της Σελήνης. Παράλληλα, η εταιρεία ήδη συμμετέχει σε μια αποστολή της NASA με ειδικής κατασκευής μη επανδρωμένα drones, τα οποία το 2021 θα πραγματοποιήσουν πολύωρη πτήση στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Read Next

22 Σεπ 2022

H απίστευτη ιστορία μιας ομάδας γυναικών πριν τα μέσα του 20ού αιώνα που μαχόταν για την ισότητα στο γάμο - και γιατί έχει σημασία ακόμα και σήμερα

Ήδη από το 1938 οι γυναίκες -εκτός επαγγελματικού στίβου τότε- διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο σπίτι.

22 Σεπ 2022

Κόμισσα του Γουέσεξ: Το κρυφό μήνυμα στο μαύρο φόρεμά της προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου, Σοφία, τίμησε την εκλιπούσα με τον πιο κομψό τρόπο.

Περισσότερα από

Stories

22 Σεπ 2022

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

21 Σεπ 2022

Τουίγκι: Από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου, εμβληματικό super model των ’60s

Το υπέροχο κορίτσι με τα δραματικά μάτια και το ανδρόγυνο look.

20 Σεπ 2022
20 Σεπ 2022

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Σεφέρης, ο μεγάλος ποιητής και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

19 Σεπ 2022

Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει στο μπουντουάρ της κρεβατοκάμαράς της τον Σεπτέμβριο του 1969

Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει στο μπουντουάρ της κρεβατοκάμαράς της τον Σεπτέμβριο του 1969

19 Σεπ 2022

Η τελευταία μάγισσα του Σάλεμ

Δόθηκε συμβολικά χάρη στην τελευταία μάγισσα του Σάλεμ, 329 χρόνια μετά τη δίκη

18 Σεπ 2022

"Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης": Η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη κατά της χούντας

Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

17 Σεπ 2022

Ίβαρ Μαουντμπάττεν: Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που προχώρησε σε ομοφυλόφιλο γάμο

Ο Βρετανός Λόρδος παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του, Τζέιμς Κόιλ και ζουν ευτυχισμένοι στην κατοικία τους στο Ντέβον.