ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία δύο μικρών κοριτσιών που τούς έταξαν ένα καλύτερο αύριο, αλλά τα οδήγησαν στην πορνεία

«Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να σας τρομοκρατήσει»: H ανατριχιαστική, τεράστια έρευνα του National Geographic για τη παιδική σκλαβιά σοκάρει με τις αποκαλύψεις της.

Η ιστορία δύο μικρών κοριτσιών που τούς έταξαν ένα καλύτερο αύριο, αλλά τα οδήγησαν στην πορνεία

Aυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία δύο έφηβων κοριτσιών. Της Sayeda και της Anjali, που έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής της εκατοντάδες μίλια μακριά η μία από την άλλη, αλλά που τελικά η ζωή της ένωσε με τον πιο άσχημο, τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Αυτή την ανατριχιαστική ιστορία, αλλά και την ιστορία εκατοντάδων, χιλιάδων ακόμα έφηβων κοριτσιών που οδηγούνται βίαια σε μεγάλα σκλαβοπάζαρα βιώνοντας από νωρίς την φρίκη, προσπαθεί να αφηγηθεί ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic που προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινή γνώμη με τις αλήθειες που φέρνει στην επιφάνεια.

Η μεγάλη έρευνα του τεράστιου, ταξιδιωτικού δικτύου έχει τον τίτλο «Stolen Lives» («Κλεμμένες Ζωές», στα ελληνικά) και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι πίσω από την κυκλοφορία της μοναδικό της σκοπό έχει να ταρακουνήσει τον αναγνώστη και να αναγκάσει κάθε κυβέρνηση, κάθε διεθνή οργανισμό να κινηματοποιηθεί άμεσα ενάντια στην παιδική πορνεία.

Ο τίτλος του εκτενάστατου άρθρου που φιλοξενείται στις σελίδες του τελευταίου τεύχους του μεγάλου περιοδικού είναι σαφής: «Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να σας τρομοκρατήσει». Πράγματι τα όσα διαβάζει κανείς τις γραμμές του National Geographic είναι οτιδήποτε άλλο παρά ευχάριστα. Είναι αποτρόπαια και σκληρά.

Η ιστορία δύο μικρών κοριτσιών που τούς έταξαν ένα καλύτερο αύριο, αλλά τα οδήγησαν στην πορνεία
Η μεγάλη έρευνα του τεράστιου, ταξιδιωτικού δικτύου έχει τον τίτλο «Stolen Lives» («Κλεμμένες Ζωές», στα ελληνικά) και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι πίσω από την κυκλοφορία της μοναδικό της σκοπό έχει να ταρακουνήσει τον αναγνώστη και να αναγκάσει κάθε κυβέρνηση, κάθε διεθνή οργανισμό να κινηματοποιηθεί άμεσα ενάντια στην παιδική πορνεία.

Και τα δύο κορίτσια, οι απεγνωσμένες πρωταγωνίστριες αυτής της ιστορίας μεγάλωσαν με παρόμοιο τρόπο. Παιδιά πολύ φτωχών οικογενειών σε χώρες του τρίτου κόσμου, περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους μόνες καθώς οι γονείς τους ήταν απόντες, αναζητώντας συνεχώς τρόπους για να κερδίσουν χρήματα για τις οικογένειες τους. Μία λάθος γνωριμία, ένας άνθρωπος που τους υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή και ένα λίγο ομορφότερο αύριο, αλλά έβλεπε στα μάτια τους μοναχά το κέρδος, τις οδήγησαν στο χειρότερο είδος φυλακής που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός του «Stolen Lives», Yudhijit Bhattacharjee, καμία χώρα του πλανήτη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει γλιτώσει τελείως από τη μάστιγα της παιδικής σκλαβιάς. Παρόλα αυτά η Ινδία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία από τις τραγικότερες καταστάσεις που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.

Συγκεκριμένα μόνο μέσα στο 2017 «8.178 παιδιά αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα από τη Δυτική Βεγγάλη, σχεδόν ένα όγδοο του συνόλου της Ινδίας εκείνο το έτος. Ένας σημαντικός αριθμός κοριτσιών μεταξύ αυτών πωλήθηκε σχεδόν σίγουρα σε πορνεία της ευρύτερης περιοχής», γράφει ο Bhattacharjee και συνεχίζει: «Η εικόνα μπορεί να είναι χειρότερη για το Μπαγκλαντές: σύμφωνα με μια κυβερνητική εκτίμηση, 50.000 κορίτσια διακινούνται έξω από τη χώρα, στην Ινδία ή μέσω της Ινδίας κάθε χρόνο».

Επειδή, όμως, οι αριθμοί γενικώς, ακόμη και τώρα μπορεί να μη λένε πολλά στους αναγνώστες, ο Bhattacharjee εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες δύο κοριτσιών από τη Βεγγάλη, της Sayeda και της Anjali. Οι υποτιθέμενοι φίλοι τους, τα εξαπάτησαν και στο τέλος οι δυο τους κατέληξαν σε πορνείο όπου πωλούνταν για σεξ έως και 20 φορές την ημέρα. Τα κορίτσια ξυλοκοπήθηκαν άγρια αμέτρητες φορές, όσες φορές δηλαδή επιχείρησαν να αντισταθούν.

Την καταγραφή αυτών των δύο φρικτών παράλληλων ιστοριών την οφείλουμε τόσο στον Bhattacharjee – συνεργάτη του National Geographic που ξεκίνησε την καριέρα του καλύπτοντας το έγκλημα στην Καλκούτ - και τη Smita Sharma, μία φωτορεπόρτερ με έδρα το Δελχί, που τεκμηριώνει φωτογραφικά τη θηριωδία εναντίον αυτών των δύο κοριτσιών και χιλιάδων ακόμη παιδιών εκεί.

Πλέον, οι επικεφαλής της ιστορικής έκδοσης ελπίζουν ότι αυτό το ρεπορτάζ θα είναι η αρχή του τέλους στην απερίγραπτη οδύνη χιλιάδων παιδιών που βλέπουν τις ζωές τους να «υποκλέπτονται» κυριολεκτικά από τους βαρόνους του τράφικινγκ.

Μπορεί να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Με πληροφορίες από το National Geographic

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.