ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η έμφυλη ισότητα στην πράξη είναι εφικτή!

Μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ισότητα των Φύλων, η MetLife διαμορφώνει μια βιώσιμη, δίκαιη εταιρική κουλτούρα.

Η έμφυλη ισότητα στην πράξη είναι εφικτή!

Toν τελευταίο καιρό βλέπουμε μία χιονοστιβάδα καταγγελιών από γυναίκες που με θάρρος και γενναιότητα αποφάσισαν να αποκαλύψουν την παρενόχληση ή/και κακοποίηση που υπέστησαν από άνδρες που βρίσκονταν σε θέση ισχύος. Ουσιαστικά, με τις αποκαλύψεις αυτές ξεκίνησε, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή τις ΗΠΑ, το κίνημα #metoo και στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, ήρθαν στο προσκήνιο πολλά άλλα θέματα που αφορούν στο επίπεδο της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα, στις διακρίσεις και τις ανισότητες που οι γυναίκες υφίστανται στην κοινωνία ή στον εργασιακό τους χώρο, είτε αυτές αφορούν σε μισθολογικές διαφορές είτε σε παρενόχληση είτε σε αδικίες σχετικές με την προώθηση της καριέρας τους.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά μας το μερίδιο της ευθύνης μας και να συνεργαστούμε, επιχειρήσεις, πολιτεία, φορείς και η κοινωνία των πολιτών για να αμβλύνουμε τις ανισότητες αυτές και να σχεδιάσουμε μία πιο δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες.

Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να εργάζομαι σε μία εταιρεία που τα θέματα της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης είναι πρώτης προτεραιότητας, μία εταιρεία που σέβεται τις γυναίκες, τους δίνει λόγο και ευκαιρίες σε κάθε στάδιο της καριέρας τους. Τις βοηθά να εξελιχθούν από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να φτάσουν να δημιουργήσουν μία λαμπρή καριέρα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Αυτή μας τη φιλοσοφία την αποδεικνύουμε στην πράξη κάθε μέρα. Την αποδεικνύουμε με το γεγονός ότι το 73% των εργαζομένων μας στην Ελλάδα είναι γυναίκες και το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις είναι 44%. Την αποδεικνύουμε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δίνοντάς τους την απαραίτητη υποστήριξη και ευελιξία στο εργασιακό τους πλαίσιο, ώστε να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Την αποδεικνύουμε με στρατηγικές συνεργασίες, όπως η πρόσφατη συνεργασία μας με την οργάνωση Lean in Hellas, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει μία σειρά δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων μας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους τόσο στο εργασιακό όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά και την εξάλειψη των στερεοτύπων και του σεξιστικού λόγου από τον δημόσιο λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, πριν από λίγες μέρες η МеtLife επιβεβαίωσε, για μία ακόμη χρονιά την παγκόσμια δέσμευσή της για μία ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ανάδειξή της σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα ισότητας φύλων του δείκτη S&P 500, με βάση 19 κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας στην εταιρία, την καταπολέμηση των ανισοτήτων στις αμοιβές λόγω φύλου, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και την παροχή γονεϊκών αδειών.

Μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ισότητα των Φύλων, η MetLife διαμορφώνει μια βιώσιμη, δίκαιη εταιρική κουλτούρα, η οποία προωθεί το σεβασμό και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριους πυλώνες: ηγεσία, εργασιακό περιβάλλον, αγορά και κοινωνία. Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η διαρκής αξιολόγηση δεδομένων σε σχέση με τη διαφορετικότητα, η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ενσωμάτωσης και καταπολέμησης των προκαταλήψεων, η ανάπτυξη μιας σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών και παροχών που εξασφαλίζουν ευελιξία και δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, η MetLife έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία στις Η.Π.Α. που υπέγραψε το Σύμφωνο Αρχών για την Ενδυνάμωση των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (U.N. Women’s Empowerment Principles). Επίσης, η MetLife συμμετέχει σε εξωτερικές πρωτοβουλίες, όπως ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Γυναικείας Καινοτομίας του Ο.Η.Ε. (U.N. Women Global Innovation Coalition for Change), Catalysts Gender and Diversity KPI Alliance (GDKA), CEO Champions for Change και CEO Action for Diversity and Inclusion.

Η αποδοχή και η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας καθώς και η ισότητα ευκαιριών αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτες αρχές και είναι καθοριστικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και υπηρετούμε στην πράξη τον εταιρικό μας σκοπό, αλλά και την ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό, δεσμευόμαστε ότι, από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να θα σταθούμε στο πλευρό των Ελληνίδων στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας σε κάθε τομέα της ζωής τους. Σήμερα, αυτός ο στόχος είναι περισσότερο εφικτός από ποτέ!

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Η έμφυλη ισότητα στην πράξη είναι εφικτή!
Θάλεια Αγγελίδη

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.