ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αρίστου Κωνσταντίνου την πρωτοχρονιά του 1985

Ο μεγιστάνας της μόδας δέχτηκε έξι σφαίρες μέσα στην πολυτελή κατοικία του στο Λονδίνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αρίστου Κωνσταντίνου την πρωτοχρονιά του 1985

Τριάντα οχτώ χρόνια έχουν περάσει από το μοιραίο έγκλημα που συγκλόνισε τόσο την Βρετανία, όσο την Ελλάδα και την Κύπρο, όταν ο μεγιστάνας της μόδας, Αρίστος Κωνσταντίνου βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στην αρχοντική κατοικία του, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Η δολοφονία του μεγαλοεπιχειρηματία, που έχτισε την αυτοκρατορία με την επωνυμία "Ariella" στο Λονδίνο, παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα, με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν λόγο για το "τέλειο έγκλημα".

"Λεωφόρος των δισεκατομμυριούχων" ονομάζονταν η περιοχή κοντά στο Hampstead Heath του Βόρειου Λονδίνου, όπου μεταξύ των 66 αρχοντικών που δεσπόζουν κατά μήκος του δρόμου, βρίσκεται και το πολυτελές σπίτι των 7 δωμάτιων, μέσα στο οποίο έζησε ο Αρίστος Κωνσταντίνου με την σύζυγο του, Έλενα και τα τρία τους παιδιά. Η επιβλητική κατοικία με τους λευκούς κίονες στην είσοδο φιλοξένησε ένα από τα διασημότερα εγκλήματα της ιστορίας, ενώ κατάφερε να πουληθεί χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2015.

Κάτι που πυροδότησε τις φήμες πως ο θάνατος του σχετίζονταν άμεσα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αρίστου Κωνσταντίνου την πρωτοχρονιά του 1985

Ο Κωνσταντίνου, γιος ενός δεξιοτέχνη ράφτη, αποφοίτησε από το London College of Fashion το 1965 και εργάστηκε για τον Mattli the Couturier στο Mayfair, πριν ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ο αδερφός του, Αχιλλέας Κωνσταντίνου, μετακόμισε μαζί του στην Βρετανία μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο και το ζευγάρι δημιούργησε τον κολοσσό μόδας "Ariella". Την εποχή της δολοφονίας του, η εταιρεία διέθετε στην κατοχή της 11 καταστήματα και περισσότερους από 300 λογαριασμούς χονδρικής σε όλο τον κόσμο, κάτι που πυροδότησε τις φήμες πως ο θάνατός του σχετίζονταν άμεσα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Την εποχή της δολοφονίας του, η εταιρεία διέθετε στην κατοχή της 11 καταστήματα και περισσότερους από 300 λογαριασμούς χονδρικής σε όλο τον κόσμο, κάτι που πυροδότησε τις φήμες πως ο θάνατός του σχετίζονταν άμεσα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η μοιραία νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Όπως αποκάλυψε στις βρετανικές αρχές η 36χρονη τότε σύζυγος του Κωνσταντίνου, το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 1985. Ο 40χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν μέσα στο ιδιωτικό του παρεκκλήσι και προσευχόταν γονατιστός, όταν δύο ένοπλοι άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές στο σώμα και δύο στο κεφάλι. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "The Ham & High", οι σφαίρες που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος ήταν φτιαγμένες από τον Ιταλό κατασκευαστή Fiocchi και είχαν χρώμα ασημί. Ωστόσο, εκπρόσωποι της αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι καμία τέτοια σφαίρα δεν είχε κατασκευαστεί από το 1961 και έπειτα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το αποτρόπαιο έγκλημα είναι και ο λόγος που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. Όπως ομολόγησε η Έλενα, όταν επέστρεψαν στο σπίτι, βρέθηκε πρώτη αντιμέτωποι με τους δύο διαρρήκτες, οι οποίοι την κλείδωσαν στο μπάνιο, πριν πυροβολήσουν τον σύζυγο της. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει από το παράθυρο, βγαίνοντας στον δρόμο ουρλιάζοντας. Έπεσε πάνω σε ένα διερχόμενο οδηγό μηχανής, ο οποίος την βοήθησε να καλέσει την αστυνομία. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου δεν εντόπισε στο σπίτι αποτυπώματα, αλλά και ούτε αποδεικτικά στοιχεία για τους διαρρήκτες, παρά μόνο ένα ζευγάρι μαύρα γάντια κοντά στο άδειο χρηματοκιβώτιο, από όπου είχαν ληστέψει τιμαλφή αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων λιρών.

Η οποία επτά μήνες μετά την δολοφονία του συζύγου της, παντρεύτηκε ξανά, τον Αμερικάνο ναυαγοσώστη, Tim Nugent. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρκετοί υποστήριξαν η Έλενα ευθύνεται για τη δολοφονία του συζύγου της καθώς διερωτόνται γιατί οι διαρρήκτες άφησαν εκείνη ζωντανή.

Μια υπόθεση που δεν έκλεισε ποτέ

Παρόλο που οι αστυνομικές αρχές δεν πείστηκαν από την ιστορία της Έλενας, δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής αρκετά στοιχεία για την σύλληψη κάποιου ενόχου. Το 2017 φαίνεται πως ο ύποπτος που εντοπίστηκε το 1986 συμφωνούσε με όλες τις έρευνες της αστυνομίας, όμως και πάλι η Εισαγγελία του Στέμματος (CPS) δεν διέταξε την σύλληψή του καθώς έκρινε πως οι πληροφορίες ήταν ελλιπείς. Ο αδερφός του Κωνσταντίνου, δήλωσε το 2019 "Μετά από 33 χρόνια, με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή, η οικογένεια μας περιμένει με ανυπομονησία να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Είναι απογοητευτικό εφόσον υπάρχουν ορισμένα στοιχεία να μην υπάρχει ακόμα οποιαδήποτε σύλληψη". Αντίστοιχες δηλώσεις δεν υπήρξαν από την σύζυγο του, η οποία επτά μήνες μετά την δολοφονία του συζύγου της, παντρεύτηκε ξανά, τον Αμερικάνο ναυαγοσώστη, Tim Nugent. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρκετοί υποστήριξαν η Έλενα ευθύνεται για τη δολοφονία του συζύγου της καθώς διερωτόνται γιατί οι διαρρήκτες άφησαν εκείνη ζωντανή.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87