ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί οι γάτες αράζουν στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ μας; Μια ειδικός στη συμπεριφορά τους απαντά

Ο λόγος είναι εκπληκτικά τρυφερός και δεν έχει να κάνει με την προσπάθειά τους να σαμποτάρουν τα επαγγελματικά μας email.

Γιατί οι γάτες αράζουν στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ μας; Μια ειδικός στη συμπεριφορά τους απαντά

Πολλοί από εμάς αυτή την περίοδο, της τηλεργασίας, μοιραζόμαστε το οικιακό γραφείο μας με τα κατοικίδιά μας. Αν έχουμε γάτες, μπορεί να αντιμετωπίζουμε ένα «προβληματάκι»: Θα έχουμε, πιθανότατα, διαπιστώσει, ότι ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι είναι να σκαρφαλώνουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας και να κόβουν βόλτες, μπλοκάροντας τη θέα μας στην οθόνη και, ενδεχομένως, παίρνοντας την πρωτοβουλία να ανεβάσουν ακαταλαβίστικα status ή να στείλουν email που κάνουν τους διαδικτυακούς φίλους και συνεργάτες μας να αναρωτιούνται αν έχουμε πάθει απανωτά εγκεφαλικά εν ώρα εργασίας.

Γιατί όμως συμπεριφέρονται έτσι, αν δηλαδή δεν προσπαθούν να μας πουν «πεινάω» ή «θέλω να βγω στη βεράντα για να πάω στην αμμολεκάνη μου»;

Ο λόγος είναι πολύ τρυφερός, όπως απαντά η Μέριλιν Κρίγκερ, ειδικός στη συμπεριφορά της γάτας και συγγραφέας του βιβλίου «Naughty No More! Changing Unwanted Behaviors through Positive Reinforcement»: «Πολλές γάτες κάθονται πάνω σε πληκτρολόγια και λάπτοπ γιατί με αυτό τον τρόπο βρίσκονται κοντά στον αγαπημένο τους άνθρωπο και στο επίκεντρο της προσοχής του. Συνήθως εμείς ενισχύουμε, άθελά μας, αυτή τη συμπεριφορά, χαϊδεύοντας τη γάτα μας ή μιλώντας της. Έτσι, εκείνη μαθαίνει γρήγορα ότι κάθε φορά που ανεβαίνει στο πληκτρολόγιο, παίρνει αυτό που θέλει – προσοχή».

Πώς όμως θα αποθαρρύνουμε αυτή τη συμπεριφορά, όσο αξιαγάπητες κι αν είναι οι προθέσεις της, αν καθυστερεί τη δουλειά μας ή μας βάζει σε κίνδυνο να στείλουμε ένα email με την υπογραφή «φδηδφηφδηφδηφδ» στη θέση της φράσης «Με εκτίμηση»; «Μπορείτε να διαμορφώσετε κοντά σας ένα βολικό για τη γάτα σας σημείο, επιβραβεύοντάς τη με χάδια και κουβέντες κάθε φορά που επιλέγει να καθίσει ή να ξαπλώσει εκεί» συμβουλεύει η ειδικός.

Πώς θα πούμε στη γάτα μας «σ’ αγαπώ» στη δική της γλώσσα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Simon Haslett on Unsplash

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.