ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ενώ εσύ μάθαινες να βουρτσίζεις τα δόντια σου, εγώ μάθαινα να κάνω σεξ". Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Η Ντον Γουάτσον, μια θαρραλέα γυναίκα που κατάφερε να το σκάσει από την αίρεση της φρίκης "Τα παιδιά του Θεού", μοιράζεται τον εφιάλτη, όπως τον έζησε στους κόλπους της.

Δυστυχώς ακόμα υπάρχει μια "Οικογένεια" που κανείς δε θα ήθελε να είναι μέλος της. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα τρομακτικά "Παιδιά του Θεού", μια παραθρησκευτική και σεξουαλική σέχτα, η οποία από το 2005 έχει μετονομαστεί σε "Διεθνή Οικογένεια".

Μέλη της υπήρξαν σε παιδική ηλικία και οι πασίγνωστοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, Χοακίν Φίνιξ και Ρόουζ ΜακΓκόουαν, οι οποίοι όπως και τόσα άλλα ανήλικα υποβλήθηκαν σε φρικτές σεξουαλικές πράξεις. Αμφότεροι έχουν αποκαλύψει όλα όσα βίωσαν στους κόλπους της. Τώρα, ήρθε η σειρά της Ντον Γουάτσον να εξομολογηθεί τη δράση της αηδιαστικής αυτής αίρεσης, που αγκάλιαζε την παιδεραστία και εξυμνούσε την αιμομιξία. Μέσα από την ανατριχιαστική της ιστορία, η Γουάτσον κάνει λόγο για "ερωτικά ψαρέματα", δωμάτια τιμωρίας και ανομολόγητες πράξεις με τους "θείους". Μάλιστα, ο ιδρυτής της οργάνωσης εκτύπωνε ακόμα και πόστερ με τις "Ιερόδουλες του Θεού", ώστε να εξωθεί παιδιά και γυναίκες στην πορνεία.

"Ενώ εσύ μάθαινες να βουρτσίζεις τα δόντια σου, εγώ μάθαινα να κάνω σεξ". Μια συγκλονιστική μαρτυρία
Η Ντον Γουάτσον σε παιδική ηλικία και όπως είναι τώρα
Όλα γίνονταν στο όνομα της αγάπης

Όλα γίνονταν στο όνομα της αγάπης

Η Ντον Γουάτσον, μια θαρραλέα γυναίκα που κατάφερε να το σκάσει από τη διεθνή αυτή παραθρησκευτική οργάνωση, μοιράζεται την τρομακτική της εμπειρία, προκειμένου να παρακινήσει και τα άλλα μέλη να κάνουν το ίδιο. "Εκεί έμαθα ότι ο Θεός είναι αγάπη και ο μοναδικός τρόπος για να την εκφράσεις είναι μέσω της σεξουαλικότητας".

Τα "Παιδιά του Θεού" δημιουργήθηκαν τα τέλη της δεκαετίας του 1960 από τον Ντέιβιντ Μπεργκ ή όπως ήθελαν να τον αποκαλούν τα μέλη του Μωυσή Δαυίδ. Ο Μπεργκ κήρυττε τον λόγο του Θεού, υποστηρίζοντας πως η σεξουαλική πράξη όσο πιο ελεύθερη ήταν, τόσο πιο κοντά βρισκόταν στη χριστιανική διδασκαλία. Σύμφωνα με την κατήχηση του Μπεργκ, το σεξ μεταξύ ενηλίκου και ανηλίκου, η αιμομιξία, η πορνεία και η μοιχεία δεν θεωρούνταν πράξεις αμαρτωλές, εφόσον γίνονταν με αγάπη.

Η Αμερικανίδα Ντον που γεννήθηκε σε κοινόβιο της αίρεσης στη Βραζιλία, μοιράστηκε τη συγκλονιστική της εμπειρία στο Barcroft TV. "Όπως εσείς μάθατε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, εμείς μάθαμε να κάνουμε σεξ". Και συνεχίζει, λέγοντας: "Νομίζω ποτέ κανείς δεν θα καταλάβει πραγματικά, εάν δεν το βιώσει, τι εστί κακοποίηση. Και αναφέρομαι στην κακοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Ψυχολογική και σωματική. Η μόνη μέρα που πραγματικά πέρασα όμορφα ήταν όταν το έβαλα στα πόδια".

Σύμφωνα με την κατήχηση του Μπεργκ, το σεξ μεταξύ ενηλίκου και ανηλίκου, η αιμομιξία, η πορνεία και η μοιχεία δεν θεωρούνταν πράξεις αμαρτωλές, εφόσον γίνονταν με αγάπη.

Για παρέα της είχε ένα μεγάλο σκυλί που το έλεγαν Midnight. Καθόταν με τις ώρες μαζί του και το κοίταζε. Όπως η ίδια έχει αναφέρει, ήταν ένα είδους ψυχοθεραπείας, γιατί μπορούσε να του μιλάει, χωρίς ο Midnight να της ασκεί κριτική και να της επιβάλλει κάποια τιμωρία.

Υπολογίζεται πως τα πρώτα επτά χρόνια υπήρξαν πάνω από 200.000 σεξουαλικές επαφές και ήρθαν στον κόσμο 300 βρέφη, τα οποία πήραν το όνομα "μωρά του Ιησού". Τα περισσότερα από αυτά μεγάλωσαν μέσα στο περιβάλλον την αίρεσης.

Υπολογίζεται πως τα πρώτα επτά χρόνια υπήρξαν πάνω από 200.000 σεξουαλικές επαφές και ήρθαν στον κόσμο 300 βρέφη, τα οποία πήραν το όνομα "μωρά του Ιησού".
Η Αμερικανίδα Ντον που γεννήθηκε σε κοινόβιο της αίρεσης στη Βραζιλία, μοιράστηκε τη συγκλονιστική της εμπειρία στο Barcroft TV, τονίζοντας: "Όπως εσείς μάθατε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, εμείς μάθαμε να κάνουμε σεξ".

Όπως εξηγεί, από μικρή έβλεπε γυμνούς ανθρώπους να κυκλοφορούν ανάμεσά της. Οι γυναίκες και τα παιδιά περνούσαν χρόνο με τους "θείους", ικανοποιώντας τις άρρωστες ορμές τους, ενώ παράλληλα είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Η συμμετοχή σε σεξουαλικές πράξεις, ασχέτως ηλικίας, ήταν μέρος της έκφρασης της αγάπης του Θεού. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Δε μπορούσα να στηριχτώ σε κανέναν. Πάντα έβλεπα τους ανθρώπους και τους "θείους” της κοινότητας ως κίνδυνο και ήθελα να φύγω μακριά".

Η Ντον ζούσε στην κοινότητα με τη μητέρα και τον αδελφό της. "Η μαμά μου σίγουρα δεν ήξερε πολλά. Πάντα την έστελναν να τραγουδά και της έδιναν να κάνει δουλειές". Επίσης, θυμάται πως δεν τους άφηναν να διαβάζουν ή να κάνουν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δε θα ξεχάσει ποτέ τη φορά που την τιμώρησαν, γιατί δεν τήρησε κάποιους κανόνες. "Είχα τόσες μελανιές στο πόδι μου και θυμάμαι πως πήγα στη μαμά μου και τη ρώτησα: Είναι αυτό αγάπη; Μάλιστα, υπήρχε και δωμάτιο τιμωρίας, όπου μπαινόβγαινα αρκετά συχνά", λέει συγκινημένη η ίδια.

Οι γυναίκες και τα παιδιά περνούσαν χρόνο με τους "θείους", ικανοποιώντας τις άρρωστες ορμές τους, ενώ παράλληλα είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Η συμμετοχή σε σεξουαλικές πράξεις, ασχέτως ηλικίας, ήταν μέρος της έκφρασης της αγάπης του Θεού.

Πώς πήρε τη θαρραλέα απόφαση να το σκάσει

Συνειδητοποιώντας μια μέρα πως όλα όσα συνέβαιναν στην αίρεση δεν ήταν φυσιολογικά, η Ντον πήρε την απόφαση να το σκάσει. "Έφτασα σε ένα σημείο, όπου ήθελα να ξεφύγω από αυτό τον εφιάλτη. Αν ο κόσμος έξω είναι ένα τρομερό μέρος και εάν ο Θεός με κρίνει και πρέπει να πάω στην κόλαση, δε με νοιάζει". Έτσι σε ηλικία 13 ετών άφησε πίσω τη μητέρα και τον αδελφό της και ξέφυγε από τα δίχτυα της κοινότητας, όπου είχε υποστεί πολλαπλούς βιασμούς και όχι μόνο.

Για περίπου τρία χρόνια, η Ντον περιπλανήθηκε σε σπίτια πρώην μελών της κοινότητας. Εκεί, πίστευε πως ένιωθε άνετα και μπορούσε να διευρύνει τον κοινωνικό της κύκλο. Ωστόσο όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Δυστυχώς, στην ηλικία των 15, η Ντον βιάστηκε σε ένα από τα σπίτια που διέμενε. Η εμπειρία αυτή υπήρξε εξίσου τραυματική με όσα είχαν προηγηθεί. Όπως έχει πει: "Ήταν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές μου. Τότε τηλεφώνησα στη μητέρα μου και ανακουφίστηκα τόσο πολύ όταν κατάλαβα, πως είχε βρει τη δύναμη να φύγει από την κοινότητα. Έτσι αποφάσισα να πάω και εγώ στο σπίτι της μητέρας μου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορέσαμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να κάνουμε μία νέα αρχή, γεμάτη όνειρα".

Το 2014 η Ντον σπούδασε ψυχολογία και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε μια εκπομπή αυτοβελτίωσης, όπου έκανε για πρώτη φορά γνωστή τη σκοτεινή της ιστορία.

"Ένιωσα πως όσο ντρέπομαι για το παρελθόν μου, τόσο δεν ήθελα να μιλάω γι’ αυτό. Τώρα όμως μιλάω. Αυτό είμαι εγώ και δεν ντρέπομαι πια γι’ αυτό, γιατί από εκεί προέρχομαι".

Το 2016 ίδρυσε το δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dawn Watson's Institute, προκειμένου να βοηθήσει και άλλα παιδιά να γλιτώσουν από τα πλοκάμια μιας "Οικογένειας" που κανείς δεν θα ήθελε να έχει. "Ασχολούμαι με ανθρώπους που έχουν βιώσει τον πόνο στο πετσί τους και τους βοηθάω να ξεπεράσουν αυτή τη διαδικασία. Βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκαλύψουν, τι πέρασαν, μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της επούλωσης. Ένιωσα πως όσο ντρέπομαι για το παρελθόν μου, τόσο δεν ήθελα να μιλάω γι’ αυτό. Τώρα όμως μιλάω. Αυτό είμαι εγώ και δεν ντρέπομαι πια γι’ αυτό, γιατί από εκεί προέρχομαι", λέει γεμάτη αυτοπεποίθηση η Γουάτσον.

Το 2016 ίδρυσε το δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dawn Watson's Institute, προκειμένου να βοηθήσει και άλλα παιδιά να γλιτώσουν από τα πλοκάμια μιας "Οικογένειας" που κανείς δεν θα ήθελε να έχει.

Read Next

22 Σεπ 2023

Άννα Καρίνα: Το απόλυτο icon της Nouvelle Vague

Η Άννα Καρίνα ήταν και θα μείνει για πάντα το απόλυτο πρόσωπο της Nouvelle Vague κυρίως μέσα από την παρουσία της στις ταινίες του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

21 Σεπ 2023

Μπιλ Μάρεϊ: Γιατί δεν τον αγαπάει πια το Χόλιγουντ;

"Ό,τι κι αν κάνεις, να δίνεις πάντα το 100%. Εκτός κι αν δίνεις αίμα". Σήμερα κλείνει τα 73.

Περισσότερα από

Stories

21 Σεπ 2023

Λέοναρντ Κοέν:Τα τραγούδια, η ζωή του και η Ύδρα που λάτρεψε

"Είμαι έτοιμος να πεθάνω, ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο", έλεγε πριν έναν μόλις μήνα σε μια συνέντευξή του.

20 Σεπ 2023

Γιώργος Λάνθιμος-Δημήτρης Παπαϊωάννου: Η "άγνωστη" συνεργασία το 1997

Μια συνεργασία από το παρελθόν που λίγοι ίσως θυμούνται αποκάλυψε μέσα από το προφίλ του στο Instagram, ο γνωστός Έλληνας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου.

20 Σεπ 2023

"Οι Πανθέοι" 47 χρόνια πριν

Όταν η Μάρμω-Κάτια Δανδουλάκη ζούσε έναν παράνομο παθιασμένο έρωτα το 1977.

20 Σεπ 2023

Η ιστορία της Σταχτοπούτας που ήθελε να σώσει η ίδια τον εαυτό της ήταν ψέμα

Είναι το πιο διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, Βίλχελμ και Γιάκομπ. Ο Γιάκομπ πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1863

20 Σεπ 2023

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 απεβίωσε ο μεγάλος ποητής και ο Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

19 Σεπ 2023

O γάμος που παρολίγο να ακυρωθεί εξαιτίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η διάσημη ηθοποιός είχε ρόλο κουμπάρας στο μυστήριο.

18 Σεπ 2023

Γκρέτα Γκάρμπο: "Μιλάω μόνη μου, στον εαυτό μου"

Η Γκρέτα Γκάρμπο μιλάει για τη ζωή με την κατάθλιψη μέσα από 36 επιστολές.

18 Σεπ 2023

Όταν ο γνωστός κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε την σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά

Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκιωνάκη

15 Σεπ 2023

Όταν η Άγκαθα Κρίστι επισκέφθηκε την Αθήνα

Σαν σήμερα γεννιόταν. Η βασίλισσα του εγκλήματος αγαπούσε τον ελληνικό πολιτισμό και επισκέφθηκε το 1930 τη χώρα μας.