ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα,ούτε σε κουρέλια»: Καταπέλτης ο εισαγγελίας στη δίκη Παλιοσπύρου

Ζήτησε να καταδιστεί η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα,ούτε σε κουρέλια»: Καταπέλτης ο εισαγγελίας στη δίκη Παλιοσπύρου

Kαταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας Χαράλμπος Μαστραντωνάκης στη δίκη για την υπόθεση της Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη Κακαράτζουλα τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Ο κ. Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχη την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα που τιμωρείται έως και 15ετή κάθειρξη και να μην γίνει δεκτό το αίτημα να μετατραπεί η ποινή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπου το «ταβάνι» της ποινής φτάνει τα 10 έτη κάθειρξη.

«Καταδίκασε την Ιωάννα να ανεβαίνει κάθε μέρα εφ’ όρου ζωής έναν Γολγοθά», τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, ενώ έδειξε και φωτογραφίες με τα λιωμένα από το καυστικό υγρό ρούχα της Ιωάννας λέγοντας με σπασμένη φωνή «δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».
Ο κ. Μαστραντωνάκης μίλησε για τα «συναισθήματα μίσους» που άρχισε να αναπτύσσει η κατηγορούμενη για την Ιωάννα εξ αιτίας του 40χρονου. Παρότι η παθούσα «με αξιοπρέπεια και σεβασμό» προσπαθούσε να βοηθήσει την κατηγορούμενη και δεν διατηρούσε επικοινωνία με τον 40χρονο, η κατηγορούμενη δεν το πίστεψε και «θεώρησε ότι η Ιωάννα την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά την ημέρα της επίθεσης, «την ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας», όπως τόνισε ο κ. Μαστρανωνάκης, η 36χρονη έδρασε «ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή».

Απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην 36χρονη για «ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό». Εκείνη παρακολουθούσε ανέκφραστη την εισαγγελική αγόρευση και δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Μαστραντωνάκης περιέγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή της επίθεσης και πως το θύμα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από το θειικό οξύ:

«Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης. Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεροφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέος, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων».


Ο εισαγγελέας κατέληξε πως η 36χρονη πρέπει να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί ο αυτοτελής ισχυρισμός της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου: «Οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά το σφυροκόπημα της εισαγγελικής έδρας στους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης δήλωσε ικανοποιημένη: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, που μου δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανεβώ εξαιτίας της κατηγορούμενης», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πλέον αναμένει την απόφαση δικαστών και ενόρκων.

Η δίκη βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και αν όλα κυλήσουν ομαλά την ερχόμενη Τρίτη ενδεχομένως να έχουμε την τελική απόφαση του διαστηρίου.

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.