ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά- Οι πολυσυζητημένες ταινίες που περιμένουμε να δούμε αυτό το καλοκαίρι

Ώρα για θερινό σινεμά! Αυτές είναι οι πολυσυζητημένες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη, μετά από σχεδόν 3 μήνες χωρίς σινεμά.

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά- Οι πολυσυζητημένες ταινίες που περιμένουμε να δούμε αυτό το καλοκαίρι

Οι οθόνες των θερινών σινεμά θα φωτιστούν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και οι λάτρεις του κινηματογράφου θα επιστρέψουν μετά από σχεδόν 3 μήνες στις αγαπημένες τους συνήθειες. Ξεκινώντας το πρόγραμμα των προβολών τους, τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των κινηματογράφων θα απολαύσουμε -με μπίρα και ποπ κορν- μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του χειμώνα που πέρασε.

Ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι, αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν, θα κυκλοφορήσουν αρκετές καινούργιες πολυαναμενόμενες ταινίες, από super-hero blockbusters μέχρι παραμύθια της Disney και γαλλικές κομεντί. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και βάζουμε καρφίτσες στο σινεφίλ ημερολόγιο για τις προσεχείς μεγάλες πρεμιέρες.

Παιχνίδια Ζευγαριών- 4/6

O κόσμος των social media και οι σύγχρονες απρόσωπες και προσχηματικές σχέσεις που προκύπτουν με τον... γαλλικό τρόπο του Ολιβιέ Ασαγιάς και με πρωταγωνιστές τους Γκιγιόμ Κανέ και Ζυλιέτ Μπινός. Μια γαλλική κομεντί-σχόλιο για τις συζυγικές σχέσεις που περνούν κρίση με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες.

Πινόκιο- 18/6

Όταν το εμβληματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας Πινόκιο ζωντανεύει -κυριολεκτικά- με τον βραβευμένο με Όσκαρ Roberto Benigni στον ρόλο του Τζεπέτο, μετά από την εφταετή απουσία από τη μεγάλη οθόνη. Την ιταλόφωνη εκδοχή του κλασικού παραμυθού υπογράφει ο Matteo Garrone, ο οποίος έμεινε πιστός στο γενικότερο ύφος του, δημιουργώντας μία ταινία με αρκετά πιο σκοτεινή αίσθηση, η οποία απευθύνεται σε ένα διαφορετικό ηλικιακά κοινό, σε σχέση με την ταινία του 1940.

Οι Μεταφραστές 18/6

Μια ταινία «λογοτεχνικού μυστηρίου» με ατμόσφαιρα Αγκάθα Κρίστι αλλά και ένα ελληνικό όνομα στο διεθνές καστ. Απομονωμένοι σε μια πολυτελή κατοικία, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, 9 μεταφραστές μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και ένας εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει την συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα εξωφρενικό ποσό. Πρωταγωνιστούν οι Άλεξ Λόθερ, Όλγα Κιριλένκο, ο Λαμπέρ Ουιλσόν και ο δικός μας Μανώλης Μαυροματάκης.

Tenet - 16/7

Το θηριώδους προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων δολαρίων θρίλερ «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν στην πιο φιλόδοξη στιγμή του έχει γεμίσει προσδοκίες τους fans του σκηνοθέτη. Πρόκειται για μια επική περιπέτεια στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπείας και στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μάικλ Κέιν, Αρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κένεθ Μπράνα, Κλεμένς Πόεσι και Ντίμπλ Καπαντία.

Μουλάν- 24/7

Βασισμένο στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998 της Disney, το live action remake της «Μουλάν», φαίνεται πως παίρνει περισσότερα στοιχεία από παραμύθι παρά από την ταινία, φέρνοντας μαζί του μια πιο σοβαρή ατμόσφαιρα. Ο συναρπαστικός κινέζικος μύθος περιγράφει την ιστορία της Μουλάν της κόρης ενός αυστηρού βετεράνου που θα υποδυθεί το αγόρι προκειμένου να πάρει μια θέση στον αυτοκρατορικό στρατό.

Wonder Woman 1984- 14/8

Η συνέχεια στο επιτυχημένο super-hero blockbuster της Πάτι Τζένκινς με τίτλο «Wonder Woman 1984», φέρνει και πάλι την Γκαλ Γκαντότ στο ρόλο και τη στολή της ομώνυμης ηρωίδας. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα της Wonder Woman τη δεκαετία του '80 με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο όπου θα έχει ως βασική αντίπαλο τη μοχθηρή Cheetah, την οποία θα υποδύεται η Κρίστεν Γουίγκ. Σακάκια με βάτες, 80`s μουσική, διάχυτη νοσταλγική ατμόσφαιρα και την Wonder Woman να «καβαλά» κεραυνούς είναι όλα όσα περιμένουμε να δούμε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.