ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα 8 μέρη τραβάνε τον κόσμο σαν μαγνήτης

Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα 8 μέρη τραβάνε τον κόσμο σαν μαγνήτης

Αυτά είναι τα πιο τυχερά μέρη του κόσμου. Εσείς πιστεύετε στην τύχη; Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η πίστη στην τύχη έχει μια πολύ χρήσιμη λειτουργία. Κάνει τους ανθρώπους να αντιδρούν με αισιοδοξία σε τυχαία γεγονότα, όταν δηλαδή οι περιστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Μάλιστα, ανατρέχοντας στην αρχαιότητα, η θεά Τύχη δε λειτουργούσε με δίκαιο τρόπο. Σε άλλους ήταν δίκαιη και σε άλλους άδικη. Κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο Δημόκριτος υποστήριζε πως οι άνθρωποι επινόησαν το είδωλο της τύχης ως δικαιολογία για τη δική τους αβουλία. Ο σοφός Σόλων από την άλλη, έλεγε να μην εμπιστεύεσαι την τύχη. Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την τύχη κυρία των περιστάσεων.

Άραγε εκτός από τυχερούς ανθρώπους, αριθμούς και αντικείμενα, υπάρχουν και τυχερά μέρη; Απ' ότι φαίνεται ναι. Για εσάς λοιπόν που πιστεύετε στον παράγοντα τύχη, αυτά είναι τα πιο διάσημα αξιοθέατα και μέρη, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις υπόλοιπες ηπείρους, που υπόσχονται να σας φέρουν γούρι. Μάλιστα εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν εκεί για να χαμογελάσει η τύχη τους. Εξάλλου, τι χρειαζόμαστε για να είμαστε χαρούμενοι; Υγεία, ευτυχία και μπόλικη τύχη.

1. Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα 8 μέρη τραβάνε τον κόσμο σαν μαγνήτης

Δε γίνεται να επισκεφτεί κάποιος τη Βερόνα και να μη σταματήσει στο πιο γνωστό μπαλκόνι του παγκόσμιου θεάτρου, αυτό του υποτιθέμενου σπιτιού της Ιουλιέτας για να φωτογραφηθεί δίπλα στο άγαλμα της αγαπημένης ηρωίδας του Σαίξπηρ. Σύμφωνα με το έθιμο, οι γυναίκες πρέπει να αγγίξουν το δεξί στήθος του μπρούτζινου ομοιώματος, που κυριαρχεί στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να τους φέρει τύχη, αιώνια αγάπη και γονιμότητα. Η κομψή Ιουλιέτα θα “χαρίσει” απλόχερα ευτυχία και στους ελεύθερους που αναζητούν τον έρωτα. Παρόλο που δεν αποδεικνύεται ιστορικά η ύπαρξη των δύο μεγάλων αυτών εραστών, το αξιοθέατο έγινε ξαφνικά ιδιαίτερα δημοφιλές, σε σημείο που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο, ώστε να μεταφερθεί το πρωτότυπο σε μουσείο για να προστατευτεί και να συντηρηθεί.

2. Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη

Η Φοντάνα ντι Τρέβι συγκαταλέγεται στα διασημότερα και πιο φωτογραφημένα σιντριβάνια του κόσμου. Η παράδοση υπαγορεύει στους επισκέπτες της να ρίχνουν με το δεξί τους χέρι ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό ώμο μέσα στο νερό για να πραγματοποιηθεί η ευχή και εκτιμάται ότι κάθε μέρα συγκεντρώνονται περίπου 3.000 ευρώ στον πυθμένα της εντυπωσιακής κρήνης. Τα κέρματα συλλέγονται από ειδικούς υπαλλήλους παρουσία της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύεται ρητώς να βουτήξουν για να πιάσουν τα κέρματα από το μεγαλύτερο σιντριβάνι της πόλης σε τεχνοτροπία μπαρόκ.

3. Charging Bull, Νέα Υόρκη

Ποιος θα περίμενε ότι ένας ταύρος στην οικονομική συνοικία της Νέας Υόρκης θα γινόταν τόσο αγαπητός και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ένα ομοίωμα επιθετικού ταύρου που κατά το δημιουργό του, απεικονίζει τη δύναμη και το σθένος του αμερικανικού λαού. Το αγέρωχο και θαρραλέο βλέμμα του, κατά κάποιο τρόπο συμβολίζει την οικονομική αισιοδοξία και την ευμάρεια. Το αξιοθέατο αυτό κατακλύζεται καθημερινά από ορδές τουριστών, καθώς όποιος αγγίζει τους όρχεις του χάλκινου γλυπτού, λέγεται ότι θα ευημερήσει οικονομικά.

4. Petrinja, Κροατία

Ένα από τα πιο τυχερά μέρη είναι η πόλη Petrinja, τόπος καταγωγής του πιο τυχερού ανθρώπου του κόσμου. Ο Frano Selak ισχυρίζεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο όχι μία, όχι δύο, αλλά επτά φορές, επιβιώνοντας από αεροπορικά δυστυχήματα, σοβαρά τροχαία ατυχήματα καθώς και από συντριβή τρένου. Αποκορύφωμα το 2003, όταν κέρδισε το λαχείο. Εάν αυτό δεν είναι τύχη, τότε ποια είναι;

5. ΙΙ Porcellino, Φλωρεντία

Αυτό το μπρούτζινο γλυπτό αγριόχοιρου από τον Pietro Tacca, κατασκευάστηκε στη Ρώμη και μεταφέρθηκε στο Mercato Nuovo της Φλωρεντίας. Οι τουρίστες συνηθίζουν να τοποθετούν ένα κέρμα στο μισάνοιχτο στόμα του και να τρίβουν τη μουσούδα του, καθώς έτσι πιστεύουν ότι θα ξαναγυρίσουν κάποια στιγμή στην ιταλική πόλη της Αναγέννησης, μια παράδοση που ξεκίνησε από το 1766.

6. Τρύπα του Εξαδάκτυλου, Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη

Το νούμερο ένα αξιοθέατο που επισκέπτεται κάποιος πηγαίνοντας στην Πόλη είναι η Αγία Σοφία, στην ιστορική συνοικία της Sultanahmet. Εξερευνώντας προσεκτικά όλους τους θησαυρούς της, θα δείτε και την περίφημη «τρύπα του Εξαδάχτυλου» που υπάρχει πάνω σε μια κολόνα στο εσωτερικό του ναού. Η παράδοση λέει ότι αν βάλετε εκεί τον αντίχειρα σας και τον γυρίσετε, τότε η ευχή που κάνατε, θα βγει αληθινή.

7. Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα

Μία εξόρμηση στη ρομαντική πόλη της Πράγας, σαφώς και θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν περίπατο στην ατμοσφαιρική Γέφυρα του Καρόλου κατά την πρωινή ομίχλη ή τη νύχτα υπό το φως των φαναριών. Ανάμεσα στα 30 αγάλματα που κοσμούν τη γέφυρα, θα δείτε και αυτό του επισκόπου Αγίου Ιωάννη του Nepomuk. Σύμφωνα με την παράδοση, εάν αγγίξετε τις ανάγλυφες πλάκες στη βάση του αγάλματος, θα εξασφαλίσετε την επόμενη επίσκεψη σας στην πόλη και θα σας φέρει καλοτυχία. Η ιστορία λέει ότι ο επίσκοπος βασανίστηκε από το βασιλιά Wenceslas VI, ρίχτηκε στο νερό και βρέθηκε στο ποτάμι πνιγμένος το 1393. Ύστερα από αυτό το συμβάν, η καθολική εκκλησία τον ονόμασε Άγιο και τον κήρυξε προστάτη της Πράγας.

8. Blarney Stone, Ιρλανδία

Το να κρεμαστεί κάποιος ανάποδα για να φιλήσει έναν ογκόλιθο είναι αρκετό για να του φέρει ευημερία, ευγλωττία και καλοτυχία; Απ' ότι φαίνεται ναι, κρίνοντας από την περίπτωση της πέτρας Blarney, μιας ασβεστολιθικής πλάκας στο ομώνυμο κάστρο, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ. Το δοκιμάζουν κάθε χρόνο πάνω από 400.000 τουρίστες, παρόλο που καλούνται να κρατηθούν ανάποδα πάνω από ένα κενό. Μεταξύ των διασημοτήτων που το επιχείρησαν είναι ο Μικ Τζάγκερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός και γνωρίζουμε πολύ καλά τις τύχες και των δύο. Ένα αξιοθέατο που εκτός από τυχερό, θεωρείται και πολύ βρώμικο, καθώς αποτελεί εστία μικροβίων μετά από τόσα φιλιά.


Read Next

20 Μαϊ 2022

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ πίεζε αφόρητα τον γιό της να "θεραπευτεί" από την ομοφυλοφυλία του. Έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία. Τελικά εκείνος τη δολοφόνησε.

20 Μαϊ 2022

Τζόνι Ντεπ - Κέιτ Μος: Ο θυελλώδης έρωτας που κατέστρεφε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων

Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια των ‘90s που άφησε εποχή με το φλογερό πάθος, τις έντονες σύγκρουσης αλλά και τον τεράστιο εθισμό στην κοκαΐνη.

Περισσότερα από

Stories

19 Μαϊ 2022

Σπάνιο κλικ από τον γάμο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με την δεύτερη «άγνωστη» σύζυγό του, Νανά

Μετά το διαζύγιο από την εθνική σταρ, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύεται για δεύτερη φορά σε μια κλειστή σχεδόν οικογενειακή τελετή την Νανά Ειλικρινή.

19 Μαϊ 2022

Καλλιτέχνις αναδημιουργεί διάσημους πίνακες με πρωταγωνιστή τον σκύλο της

Η Eliza Reinhardt και ο Finnegan, για τους φίλους Finn, είναι λάτρεις της τέχνης και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

18 Μαϊ 2022

Ποια είναι η Ελληνο-ιταλίδα σχεδιάστρια που δημιούργησε το κολιέ της Μαρέβας Μητσοτάκη;

Το statement κόσμημα εντυπωσίασε στην εμφάνιση της συζύγου του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή τους στο Λευκό Οίκο.

18 Μαϊ 2022

Ντιζάιν: ο λιλιπούτειος κόσμος του Kiyotaka Mizukosh

Ο μόλις 21 ετών σχεδιαστής Kiyotaka Mizukoshi έχει μόλις ιδρύσει την επιχείρησή του, τα Mozu Studios που εξειδικεύονται στις... συρρικνώσεις.

18 Μαϊ 2022

Μπορεί ένα 6χρονο παιδί να τρέξει μαραθώνιο; Η ιστορία του μικρού Ranier που δίχασε το κοινό

Μια καταγγελία έστειλε την Πρόνοια στο σπίτι της οικογένειας Crawford και ο λόγος ήταν η συμμετοχή του 6χρονου στον μαραθώνιο.

18 Μαϊ 2022

Ελιζαμπέτ Μπορν: ποια είναι η νέα Πρωθυπουργός της Γαλλίας;

Ο πρόεδρος Μακρόν διόρισε γυναίκα Πρωθυπουργό. Πρόκειται για τη δεύτερη στην ιστορία της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια.

18 Μαϊ 2022

"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια": Η σειρά στην οποία ερωτευτήκαμε τον Μπρους Γουίλις

Η σειρά Moonlighting (Αυτός, αυτή και τα μυστήρια) έφερε σε πρώτο πλάνο εκείνο το στραβό χαμόγελο και το πονηρό βλέμμα του Μπρους στο προσκήνιο.

17 Μαϊ 2022

Πατέρας Κάρολαϊν: «Θα φροντίσω να μην ξαναδεί ποτέ την κόρη του»

O Ντέιβιντ Κράουτς ξεσπά μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

17 Μαϊ 2022

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επιθυμεί να φιλοξενήσει τη Eurovision στη Μαριούπολη

Η ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου για τη νίκη των Kalush Orchestra στον φετινό διαγωνισμό.