ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Adalia Rose: Πέθανε η γυναίκα με την νόσο του «Benjamin Button»

Η 15χρoνη χρησιμοποιούσε την δυναμική των social media για να μοιράζεται την εμπειρία της με το σύνδρομο «πρόωρης γήρανσης».

Adalia Rose: Πέθανε η γυναίκα με την νόσο του «Benjamin Button»

Σε ηλικία μόλις 15 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η δημοφιλής YouTuber που έπασχε από σύνδρομο «πρόωρης γήρανσης». Η Adalia Rose, που απέκτησε θαυμαστές και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, κατάφερε μέσα από την εμπειρία της να πληροφορήσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την σπάνια νόσο με την οποία ζούσε.

Η ιστορία της επιτυχημένης star των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε τρείς μήνες μετά την γέννησή της, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο προγηρίας «Hutchinson-Gilford», γνωστό επίσης και με την ονομασία «Benjamin Button». Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία προκαλεί συνήθως επιπλοκές στην φυσιολογική ανάπτυξη, ενώ εμφανίζει εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος. Στο σύνολο της επηρεάζει λιγότερα από 500 παιδιά παγκοσμίως και έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 13 έτη.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία προκαλεί συνήθως επιπλοκές στην φυσιολογική ανάπτυξη, ενώ εμφανίζει εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος. Στο σύνολο της επηρεάζει λιγότερα από 500 παιδιά παγκοσμίως και έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 13 έτη.

Μέσω μιας ανάρτησης στους λογαριασμούς που διατηρούσε η νεαρή κοπέλα στο YouTube και το Instagram, η οικογένεια της Adalia ενημέρωσε τους εκατομμύρια συνδρομητές και ακολούθους της για τον θάνατο της: «Στις 19:00 η Adalia Rose Williams έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Ήρθε σε αυτόν ήσυχα και έφυγε ήσυχα, αλλά η ζωή της ήταν κάθε άλλο παρά ήσυχη. Άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπους και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε όλους όσους την γνώριζαν. Δεν πονάει πια και τώρα χορεύει ακούγοντας τη μουσική που αγαπάει. Εύχομαι πραγματικά να μην ήταν αυτή η πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς είναι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους την αγάπησαν και την υποστήριξαν. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της που εργάστηκαν επί χρόνια για να την κρατήσουν υγιή. Η οικογένειά της θα ήθελε τώρα να θρηνήσει αυτή την τεράστια απώλεια ιδιωτικά».

Δεν πονάει πια και τώρα χορεύει ακούγοντας τη μουσική που αγαπάει. Εύχομαι πραγματικά να μην ήταν αυτή η πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς είναι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους την αγάπησαν και την υποστήριξαν. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της που εργάστηκαν επί χρόνια για να την κρατήσουν υγιή. Η οικογένειά της θα ήθελε τώρα να θρηνήσει αυτή την τεράστια απώλεια ιδιωτικά

Μεγάλη μερίδα των θαυμαστών της εξέφρασαν δημόσια συλλυπητήρια στην οικογένεια της 15χρόνης. Μεταξύ αυτών βρέθηκε και ο Αμερικάνος σχεδιαστής μόδας Michael Costello, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα φόρεμα προς τιμήν του κοριτσιού για τα 13 γενέθλια της. «Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Δεν βρίσκω λόγια και δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Ήταν τόσο ξεχωριστή για κάθε άτομο που γνώρισε. Ήταν ένας άγγελος. Σ′ αγαπώ τόσο πολύ Adalia... Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν πόσο πολύ άλλαξες τη ζωή μου. Θα μου λείψεις» σημείωσε στην λεζάντα της δημοσίευσης στο προφίλ του.

Το 2018, η μητέρα της Adalia, Natalia Amozurrutia, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως μετά την γέννηση της κόρης της, μπόρεσε να αντιληφθεί σε βάθος το πραγματικό νόημα της ζωής. «Το αγαπημένο μου πράγμα στο να είμαι η μαμά της είναι απλώς να τη βλέπω να μεγαλώνει και να καταλαβαίνω πόσο διαφορετική είναι από τους άλλους. Η Adalia άλλαξε εντελώς την ζωή μου. Δεν μισούσα τον εαυτό μου, απλά δεν ήμουν καλή μαζί του. Δεν μπορούσα να είμαι ευγνώμων. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι ήταν η ζωή μέχρι που γεννήθηκε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κεντρική Φωτογραφία: @adalia06

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.