ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μάθιου Μπρόντερικ και Τζένιφερ Γκρέι: Τι σχέση έχουν με την δολοφονία δύο γυναικών στην Ιρλανδία;

Το τραγικός γεγονός έλαβε χώρα το 1987 στο απόγειο της καριέρας των δύο ηθοποιών.

Ο Μάθιου Μπρόντερικ και η Τζένιφερ Γκρέι ήταν δύο από τα πιο γνωστά πρόσωπα του Χόλιγουντ, όταν πρωταγωνίστησαν μαζί στην επιτυχημένη ταινία "Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπούλερ". Στα γυρίσματα, φούντωσε ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσά τους και οι δύο νεαροί αστέρες έγιναν επίσημα ζευγάρι.

Το 1987, ο Μπρόντερικ μόλις είχε ολοκληρώσει την νέα ταινία του "Τα παιδιά απ' το Μπιλόξι", ενώ η Τζένιφερ περίμενε την επίσημη προβολή του " Dirty Dancing" όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριν την μεγάλη πρεμιέρα της Τζένιφερ, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ιρλανδία. Τελικά, αυτή η επιλογή τους οδήγησε σε μία τραγωδία που θα τους "κυνηγούσε" για πάντα.

Το χρονικό της δολοφονίας των δύο γυναικών από την Ιρλανδία- Τι ρόλο έπαιξαν οι δύο σταρ

Στις 5 Αυγούστου το 1987, ο Μάθιου Μπρόντερικ και η Τζένιφερ Γκρέι νοικιάζουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο και σχεδιάζουν να ταξιδέψουν από το Irvinestown της Βόρειας Ιρλανδίας στο μικρό χωριό, Maguiresbridge.

Οι καιρικές συνθήκες της μοιραίας ημέρας ήταν αντίξοες, γεγονός που οδήγησε το ερωτευμένο ζευγάρι να σταθμεύσει για λίγο σε ένα βενζινάδικο. Η βροχή δυσκόλεψε την οδήγηση, αλλά ο Μπρόντερικ και η Τζένιφερ συνέχισαν το road trip.

Μετά από λίγο, καταλαβαίνουν ότι έχουν χαθεί και ζητούν την βοήθεια ενός αστυνομικού. Παρά την παρότρυνση του αστυνομικού να ακολουθήσουν έναν άλλον δρόμο, ο Μπρόντερικ αποφασίζει να συνεχίσει την διαδρομή του.

Η ένταση της βροχής κάνει δύσκολη την οδήγηση του 27χρονου τότε σταρ, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σταματάει για δεύτερη φορά σε ένα βενζινάδικο. Τελικά, παίρνουν την απόφαση να συνεχίσουν, αλλά ο δρόμος ήταν αρκετά βρεγμένος με αποτέλεσμα ο Μάθιου Μπρόντερικ να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να συγκρουστεί με άλλο όχημα αφαιρώντας την ζωή δύο γυναικών.

Η Μάργκαρετ Ντόχερτι, 63 ετών, και η Άννα Γκάλαχερ, 28 ετών, ήταν οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος που χτύπησε ο Μπρόντερικ. Η Μάργκαρετ ήταν χήρα και έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η άτυχη γυναίκα ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για πέντε χρόνια πριν από το μοιραίο δυστύχημα. Η Άννα ήταν η κόρη της, η οποία ζούσε μόλις 45 χιλιόμετρα μακριά και πηγαινοέφερνε συχνά την κατάκοιτη μητέρα της για ψώνια. Η νεαρή γυναίκα ήταν παντρεμένη και σκόπευε να ξεκινήσει την οικογένειά της.

Οι δυο τους απεβίωσαν στο Νοσοκομείο Erne, της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Μάθιου Μπρόντερικ μεταφέρθηκε και αυτός σοβαρά τραυματισμένος, ενώ η Τζένιφερ Γκρέι ήταν η μόνη που είχε της αισθήσεις της. Ο νεαρός ηθοποιός είχε τραύματα το πρόσωπό του, ενώ είχε σπάσει σοβαρά το πόδι του.

" Έπρεπε να κόψουμε το αυτοκίνητο στην μέση για να καταφέρουμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες", είπε στο People ένα μέλος της τοπικής πυροσβεστικής. " Η μοναδική του έννοια ήταν για τους ανθρώπους στο άλλο αυτοκίνητο. "Τους χτύπησα; Tους χτύπησα;" ρωτούσε ξανά και ξανά" , πρόσθεσε το μέλος της πυροσβεστικής σε τότε δηλώσεις του.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε πρώτο θέμα στην Ιρλανδία, όπου πολλοί αντέδρασαν στο γεγονός ότι ο Μπρόντερικ πλήρωσε μόνο ένα πρόστιμο 175 δολαρίων και επέστρεψε στην Αμερική, όπου πλήρωσε εγγύηση 4.075 δολαρίων. Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ άφησε μόνο ένα σημείωμα στους συγγενείς των άτυχων γυναικών, στο οποίο ζητούσε συγνώμη.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.