ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: Ο απελπισμένος (και ανεκπλήρωτος) έρωτάς της για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Σήμερα η Μπάρμπρα Στρέιζαντ κλείνει τα 81 και ναι, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δεν την είχε σε καμία εκτίμηση.

Τα "Καλύτερα μας χρόνια” έκαναν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1973 και θεωρείται πια, μία από τις "κλασικές και σπουδαίες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών”. Είναι και η ταινία που καθιέρωσε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως το "απόλυτο sex symbol”.

H απομυθοποίηση

50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας και ενώ και οι δύο ηθοποιοί έχουν περάσει τα 80, ένα νέο βιβλίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το άγνωστο παρασκήνιο της συνεργασίας εκείνης και δίνει λεπτομέρειες που "καταρρίπτει” όσα πιστεύαμε και εισπράτταμε ως θεατές για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, που θεωρείται ως ένα από τα κλασικά κινηματογραφικά ζευγάρια όλων των εποχών.

Η Daily Mail, επικαλούμενη το βιβλίο του κριτικού θεάτρου Ρόμπερτ Χόφλερ, "The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Bought a Classic Hollywood Love Story" το οποίο κυκλοφόρησε στς 24 Ιανουαρίου, αποκαλύπτει πως ο Ρέντφορντ δεν είχε σε καμία εκτίμηση την Στρέιζαντ καθώς δεν την θεωρούσε σοβαρή ηθοποιό. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποκάλυψη, αφού στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν και πιο πικάντικες λεπτομέρειες, άκαιρες και προσβλητικές για την πρωταγωνίστρια, η οποία σήμερα είναι 80 χρόνων.

Όπως γράφει στις σελίδες του βιβλίου ο Χόφλερ, η Στρέιζαντ ερεθιζόταν όταν έβλεπε τον συμπρωταγωνιστή της, και για τον λόγο αυτό, εκείνος έπαιρνε τις προφυλάξεις του στις ερωτικές σκηνές της ταινίας. Εκείνη, βέβαια, είχε γοητευτεί από τον Ρέντφορντ και προτιμούσε να φοράει μπικίνι όταν γύριζαν τις ερωτικές σκηνές.

"Ο θρύλος του Χόλιγουντ, σήμερα 86 ετών, ήταν απρόθυμος να συνεργαστεί με τον 80χρονη σήμερα Στρέιζαντ και μάλιστα φορούσε δύο ”σπασουάρ” προτού πέσει στο κρεβάτι μαζί της", αναφέρει ο κριτικός θεάτρου Χόφλερ. Αποκαλύπτει, επίσης και την ένταση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών.

Στην πρώτη τους ερωτική σκηνή, η ηθοποιός έπρεπε να "ανάψει" τον συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος είχε αφεθεί στα χέρια του Μορφέα έχοντας καταναλώσει άφθονο αλκοόλ. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, η Στρέιζαντ δεν μπορούσε να τιθασεύει τον πόθο της για εκείνον, θέλοντας έτσι, απεγνωσμένα να τον ξελογιάσει.

Ωστόσο, ο ηθοποιός δεν ήθελε να έχει σχέση με μια γυναίκα που δεν θεωρούσε "σοβαρή ηθοποιό" και πάνω από όλα, προσπαθούσε να "προστατεύσει τον εαυτό του" καθώς ήταν ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ερωτικής τους σκηνής, ο Ρέντφορντ αρνήθηκε να πει τη φράση: "Αυτή τη φορά ήταν καλύτερα", επειδή πίστευε ότι το τηλεοπτικό κοινό θα νόμιζε ότι πράγματι είχε ερωτική σχέση με την συμπρωταγωνίστριά του.

Η άρνησή του να συνεργαστεί με Στρέιζαντ

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, αρχικά ο Ρέντφορντ δεν ενδιαφερόταν καν για το σενάριο και είπε στον σκηνοθέτη Σίντνει Πόλακ ότι ο χαρακτήρας που θα υποδυόταν, δεν του άρεσε. Επί οκτώ μήνες , ο Πόλακ προσπαθούσε να τον πείσει να πει το "ναι" για την ταινία, με τον ίδιο να υποστηρίζει χαρακτηριστικά: "Οκτώ μήνες τον ”ξυλοκοπούσα μέχρι θανάτου” για να τον πείσω να συμφωνήσει".

"Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει ήταν η απροθυμία του να συνεργαστεί με την Στρέιζαντ", υποστηρίζει ο κριτικός θεάτρου.

Ο Ρέντφορντ δεν πίστευε ότι η Στρέιζαντ ήταν "σοβαρή ηθοποιός" γιατί "δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ" και όπως έλεγε, οι προηγούμενες ταινίες της ήταν μιούζικαλ και πιο ελαφριές. Επιπλέον, είχε φέρει αντίρρηση για το παρελθόν της ως τραγουδίστρια, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν πρόκειται να τραγουδήσει, σωστά; Δεν θέλω να τραγουδήσει στη μέση της ταινίας".

Επιπλέον, ο Ρέντφορντ πίστευε για εκείνη τη φήμη πως είναι "χειριστική". "Θα σκηνοθετήσει τον εαυτό της. Δεν θα πετύχει ποτέ", είπε στον Πόλακ, σύμφωνα με το βιβλίο του Χόφλερ.

Το βιβλίο αναφέρει επίσης ότι ο Σίντνεϊ Πόλακ -που πέθανε το 2008- είχε πει στο παρελθόν: "Η Μπάρμπρα δεν είχε δουλέψει ποτέ με έναν πραγματικά δυνατό πρωταγωνιστή". "Έχει την τάση να κυριαρχεί σε μια εικόνα, μόνο και μόνο από το μέγεθος του ταλέντου της. Είναι δύσκολο για έναν συμπρωταγωνιστή να μείνει στο ίδιο ρινγκ μαζί της", είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης.

Ωστόσο πίστευε ότι ο Ρέντφορντ ήταν σε θέση να διαχειριστεί τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό. "Στην υποκριτική, πρέπει να αισθάνεσαι ότι βλέπεις την κορυφή του παγόβουνου", είπε ο Πόλακ, σύμφωνα με το βιβλίο του Χόφλερ.

Παρόλα αυτά η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το "The Way We Were", που τραγούδησε ο Στρέιζαντ – ναι εκείνη που ο Ρέντφορντ δεν ήθελε να τραγουδήσει καν -, το οποίο εκτοξεύτηκε επίσης στο "Νο1" στο "Billboard Hot 100".

Υποτίθεται μάλιστα ότι θα γυριζόταν και ένα σίκουελ με τους ίδιους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και με τίτλο "The Way We Changed". Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ φέρεται να είχε αφήσει για τα καλά πίσω τον συγκεκριμένο ρόλο. "Εγώ δεν το κουβέντιασα, η Μπάρμπρα ναι", δήλωσε για τις συζητήσεις σχετικά με μια κινηματογραφική συνέχεια.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.