ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γονείς που βασάνισαν βάναυσα το μωρό τους ενδέχεται να αποφυλακιστούν έπειτα από αναθεώρηση του νόμου

Ο μικρός Tony που έζησε έναν φρικτό εφιάλτη σε ηλικία μόλις 40 ημερών, κινδυνεύει να μάθει ότι οι άνθρωποι που τον κακοποίησαν ανελέητα πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι.

Η φρικτή ιστορία κακοποίησης του μικρού Tony Hudgell από τους βιολογικού του γονείς έκανε τον γύρω του διαδικτύου το 2018, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Η Jody Simpson και ο σύντροφός της Anthony Smith αντιμετώπισαν την ποινή της δεκαετούς φυλάκισης έπειτα από καταγγελία του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε το μωρό τους 40 ημερών με κατάγματα στα άκρα, πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και σηψαιμία. Ο αγώνας του μικρού Tony να επανέλθει στην ζωή, έπειτα από αρκετές ημέρες σε μηχανική υποστήριξε, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με μοναδική, αλλά σημαντική απώλεια τα δύο του πόδια, τα οποία έπρεπε να ακρωτηριαστούν.

Η ισχυρή επιθυμία να κερδίσει την ζωή του, οδήγησαν στην ανάρρωση του και οποίο μόλις τέσσερις μήνες μετά τον φρικτό εφιάλτη που έζησε, εντάχθηκε σε νέα οικογένεια, με τους θετούς γονείς του πια να αναλαμβάνουν την πλήρη σωματική και ψυχική φροντίδα του. Η Paula και ο Mark Hudgell από το Kent της Αγγλίας συγκλονισμένοι από την ιστορία και τον πόνο του αγοριού, αποφάσισαν να γίνουν οι νέοι γονείς του, ώστε να του προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξη που του αξίζει. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υιοθεσίας, το ζευγάρι προσπάθησε να κινηθεί νομικά ενάντια στους δύο δράστες, ωστόσο χωρίς ισχυρές αποδείξεις η υπόθεση δεν μπόρεσε να προχωρήσει περαιτέρω, πέραν της ποινής που τους είχε ήδη υποβληθεί.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η αναθεώρηση σχετικής νομοθεσίας προβλέπει την αποφυλάκιση των Simpson και Smith παρά το φρικτό έγκλημα σε βάρος του παιδιού τους. Η τρομακτική αυτή είδηση προφανώς προκαλεί ταραχή στους θετούς γονείς του Tony, οι οποίοι ωστόσο είναι αδύναμοι νομικά να κάνουν το οτιδήποτε. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab, έπειτα από προσωπική πρωτοβουλία παρενέβη ώστε να αλλάξει η απόφαση αυτή, υιοθετώντας νέες εξουσίες που αφορούν τους παραβάτες του νόμου, με την πλευρά των κακοποιητικών στοιχείων να προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

"Όλα θα κριθούν από την δικαιοσύνη. Πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή θα αποφυλακίζονταν, αλλά το γεγονός ότι πέρασαν μερικούς μήνες ακόμη στη φυλακή για όσα έκαναν στον Tony προσφέρει κάποια παρηγοριά. Δεν μπορώ να έχω λόγο για το τι θα συμβεί στο Ανώτατο Δικαστήριο - όλα εξαρτώνται από τους δικηγόρους - αλλά είτε η Simpson, είτε ο Smith αποφυλακιστούν την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα ή το νέο έτος, υπογραμμίζεται για άλλη μια φορά η ανάγκη δημιουργίας ενός μητρώου κακοποίησης παιδιών, ώστε οι αρχές να μπορούν να παρακολουθούν όλα τα τέρατα που κακοποιούν τα παιδιά" αναφέρει η Paula συγκλονισμένη με τις εξελίξεις. Όπως υποστήριξε και υποσχέθηκε στον εαυτό της, ούτε εκείνη αλλά ούτε και ο σύζυγός της θα επιτρέψουν τα γεγονότα αυτά να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τον 8χρόνο πλέον Tony, ο οποίος αποδεικνύεται "θαρραλέος αλλά και πεισματάρης" για την ζωή.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.