ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βιτόριο Γκάσμαν: Μια σπάνια φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ελλάδα παρέα με την Ρίκα Διαλυνά

Ο μεγάλος Ιταλός σταρ αγαπήθηκε από πολούς και γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 101 χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ηθοποιούς ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από εκατό θεατρικά και κινηματογραφικά έργα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Δημιουργός του Ιταλικού Λαϊκού Θεάτρου, θα ερμηνεύσει συγκλονιστικά στην σκηνή έργα μεγάλων κλασικών συγγραφέων και θα αφήσει εποχή στην μεγάλη οθόνη με την ερμηνεία του στο "Άρωμα γυναίκας" όπου κερδίζει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το '75, ένας ρόλος ο οποίος δέκα επτά χρόνια μετά θα χαρίσει Όσκαρ ερμηνείας στον Άλ Πατσίνο. Στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου πολλές ιταλικές ταινίες κατάφεραν να γεμίσουν τις αίθουσες στην Ελλάδα ταξιδεύοντας τους σινεφίλ στον υπέροχο και μαγικό κόσμο του καλού ιταλικού σινεμά".

Ο κορυφαίος Ιταλός ηθοποιός είχε επισκεφτεί τη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1963 ακριβώς για την πρεμιέρα της ταινίας "Φανφαρόνο", που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά. Τότε συνεργαζόταν μαζί του στην Ιταλία η ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά στις ταινίες "Τα Τέρατα" και "Τα τρία πρόσωπα του σατανά" στο πλαίσιο της νέας καριέρας της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Το βράδυ της πρεμιέρας δόθηκε προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κινηματογράφου να επιθυμούν να τον συναντήσουν. Από εκείνη τη βραδιά, όπου ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός έχει στο πλευρό του όλους τους Έλληνες αστέρες της εποχής, έχει ανεβάσει φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram ο συλλέκτης και λάτρης του κινηματογράφου Άρης Λουπάσης.

Συγκεκριμένα ο Άρης Λουπάσης γράφει στην ανάρτησή του για τον ηθοποιό Βιτόριο Γκάσμαν :

Στις 9 Οκτωβρίου του 1963 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Βιτόριο Γκάσμαν όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από θαυμαστές και δημοσιογράφους. Ανάμεσα τους και η γνωστή ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά με την οποία εκείνη την χρονιά συνεργάζεται στην Ιταλία στις ταινίες "Τα τέρατα" και "Τα τρία πρόσωπα του σατανά" στα πλαίσια της νέας καριέρας της στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Σκοπός της επίσκεψης του στην Ελλάδα είναι να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του "Ο Φανφαρόνος" που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά και κάνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Στο πρόγραμμα της παραμονής του είναι να επισκεφθεί για λίγες μέρες την Αρχαία Ολυμπία και κοντινά ελληνικά νησιά ώστε να επιστρέψει στις 14 του μήνα για την προβολή της ταινίας. Το βράδυ της πρεμιέρας θα δοθεί προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" όπου και διαμένει, με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κιν/φου να επιθυμούν να τον συναντήσουν.

Στην φωτό (πάνω αριστερά), Άλκης Γιαννακάς, Γιώργος Φούντας,Τζίμης Μακούλης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη και (κάτω αριστερά) Βέτα Προέδρου, Ρίκα Διαλυνά, Βιτόριο Γκάσμαν, Φλωρέττα Ζάννα και Ξένια Καλογεροπούλου.

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

Περισσότερα από

Stories

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.