ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πάμε σαν άλλοτε : Ζευγάρια που επιλέγουν να ζήσουν σα να βρισκόμασταν στο 1930

Τι κι αν είναι 2022; Ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει σε όποια εποχή επιλέξει.

Το μεγάλο ζήτημα είναι να ξέρεις τι σου αρέσει και πώς θέλεις να ζεις τη ζωή σου. Σαφείς και συγκεκριμένες είναι πολλές ομάδες κυρίως στην Αγγλία που επιλέγουν να ζουν σύμφωνα με την αισθητική των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Φορούν ρούχα της εποχής που είτε βρίσκουν σε καταστήματα vintage είτε αγοράζουν καινούργια που και πάλι κατασκευάζονται στις φόρμες των παλιών.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Ζευγάρια όπως ο Νιλ και η Λίζα Φλέτσερ που ζουν στο Σόμερσετ. Τρία χρόνια επισκεύαζαν το 90 ετών σπίτι τους προκειμένου όχι μόνο να είναι λειτουργικό αλλά και να μοιάζει ότι βγήκε μέσα από καρτ ποστάλ του 1930. Και οι δύο δηλώνουν πως ερωτεύτηκαν την εποχή παρακολουθώντας ασπρόμαυρες ταινίας. Όμως, μόνο ασπρόμαυρη δεν ήταν η εποχή. Όλα τα αντικείμενα και οι συσκευές βάφουν το σπίτι πολύχρωμο, εμφυσούν ζωή. Γιατί το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο το ντύσιμο, αλλά ο εξοπλισμός του σπιτιού ώστε να γίνει σωστά η αναπαράσταση της εποχής, κάτι σα χρονοκάψουλα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Σέλεϊ και τον Ρόμπερτ που γνωρίστηκαν σε events κοινοτήτων που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την εποχή. Πέρα από το προσωπικό γούστο, η Σέλεϊ πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεται κανείς και από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της κατανάλωσης που ισχύουν σήμερα και μπορεί να είναι ευχαριστημένος με λιγότερα πράγματα.

Τώρα ο Ρίτσαρντ Χέρφελντ από τη Γερμανία και η Στέφι Κέι από τον Καναδά μπορεί να είναι παθιασμένοι με τη δεκαετία του '30, όμως γνωρίστηκαν με... μοντέρνο τρόπο: μέσω instagram.

Ψάχνοντας βάσει των κοινών τους ενδιαφερόντων έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον και μπουμ! Έτσι ο Ρίτσαρντ ταξίδεψε στον Καναδά και κατέληξε να μείνει για πάντα ως ερωτικός μετανάστης.

Όλα γίνονται. Απλώς ζήστε το.

Read Next

28 Μαρ 2023

"Δεν μπορώ πλέον να το αντέξω". Το σημείωμα αυτοκτονίας της Βιρτζίνια Γουλφ στον σύζυγό της Λέοναρντ

Στις 28 Μαρτίου του 1941, υπό την επήρεια άλλης μιας νευρικής, καταθλιπτικής κρίσης, ρίχτηκε στον ποταμό Ουζ (Ouse), έχοντας βάλει στις τσέπες της πέτρες, και πνίγηκε.

27 Μαρ 2023

Κορίνα Σουμάχερ: Ποια είναι η "φυλακισμένη σύζυγος" του κορυφαίου πρωταθλητή της Formula 1;

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια στέκεται "βράχος" στο πλευρό του συζύγου της για περισσότερα από 30 χρόνια, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και τον ανείπωτο πόνο που κατέκλυσε την ζωή τους μετά το μοιραίο ατύχημα.

Περισσότερα από

Stories

26 Μαρ 2023

Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ: Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το μπλάνκο

Μια γραμματέας με το όνομα Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, ανακάλυψε τυχαία το γνωστό σε όλους μας πλέον λευκό διορθωτικό υγρό. Και έβγαλε εκατομμύρια.

26 Μαρ 2023

Τενεσί Ουίλιαμς: "Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας"

Η ζωή, το έργο, ο Γυάλινος Κόσμος, το Λεωφορείο ο Πόθος, η Λυσσασμένη Γάτα και τα λόγια του σπουδαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

25 Μαρ 2023

Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ για την ταινία-έπος

"Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια"

25 Μαρ 2023

Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

"Το να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφθείς την γκαλερί του Ιόλα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα".

24 Μαρ 2023

Το δικτυωτό φόρεμα της Ζωής Λάσκαρη που σκανδάλισε τις Κάννες

Η γοητευτική ηθοποιός εκπροσώπησε την Φίνος Φιλμ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας το 1967, κλέβοντας διεθνώς τις εντυπώσεις.

24 Μαρ 2023

Στιβ ΜακΚουίν: "Δεν μ’ αρέσει να συζητάω για βλακείες, γιατί δεν με βοηθάει πουθενά"

Ο Στιβ ΜακΚουίν ήταν ο βασιλιάς του κουλ. Τελεία. Και παύλα.

23 Μαρ 2023

Ο μεγάλος έρωτας της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για τον γκέι συμπρωταγωνιστή της Μοντγκόμερι Κλιφτ

Η Ελίζαμπεθ που έφυγε σαν σήμερα, μπορούσε να έχει όποιον ήθελε, αλλά εκείνη ήθελε αυτόν που δεν μπορούσε να έχει.

23 Μαρ 2023

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νόρα Βαλσάμη, Ζωή Λάσκαρη: Τρεις Κυρίες στα μπουζούκια

Το ρετρό κλικ των τριών σταρ σε βραδινή έξοδο δίπλα στον Κώστα Αρζόγλου.

23 Μαρ 2023

Μαρί Σαντάλ – Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Ρετρό κλικ αποδεικνύει την εντυπωσιακή ομοιότητα μητέρας και κόρης

Η Μαρία Ολυμπία γύρισε τον χρόνο στο παρελθόν, δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της μητέρας της.