Εάν θες να πάρεις τη δουλειά των ονείρων, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πρώτη εντύπωση κρατάει μόνο 30 δευτερόλεπτα και στηρίζεται αποκλειστικά στην ενδυματολογική επιλογή, που έχεις κάνει εκείνη τη μέρα.

Το ντύσιμο, τα αξεσουάρ, τα μαλλιά, και γενικά το παρουσιαστικό σου παίζουν καθοριστικό ρόλο για να κάνεις μία σωστή επαγγελματική εμφάνιση. Οφείλεις να είσαι περιποιημένη για να έχεις το σεβασμό, όσων σε ακούν. Το ντύσιμο σου πρέπει να είναι ευπρεπές, επαγγελματικό και με στυλ, χωρίς όμως να προκαλεί.

Η πρώτη εντύπωση μετράει. Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις όλα τα μυστικά για να κάνεις τον μελλοντικό σου εργοδότη να σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συνεντευξιαζόμενους. Υπάρχουν λοιπόν 5 σημεία, στα οποία στέκονται οι εργοδότες για να σχηματίσουν συγκεκριμένη άποψη για τον εκάστοτε υποψήφιο και να κρίνουν, εάν το προφίλ του ταιριάζει στο γενικότερο κλίμα της εταιρείας.


1. Τα χρώματα στα ρούχα

Το χρώμα που επιλέγουμε να φορέσουμε στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον συνομιλητή μας. Τα παστέλ χρώματα τόσο στα ρούχα, όσο και στο μακιγιάζ, σε βοηθούν να κερδίσεις πιο εύκολα την εμπιστοσύνη του άλλου. Το μπλε είναι η καλύτερη επιλογή για να πας σε μία συνέντευξη, καθώς σχετίζεται με τον επαγγελματισμό και την αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, το πιο ακατάλληλο, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, το πορτοκαλί. Εάν όμως επιλέξεις έντονα χρώματα, που δημιουργούν αντίθεση, σημαίνει ότι είσαι ένα πολύ δυναμικό και κυρίαρχο άτομο.

2. Το κατάλληλο στυλ ανάλογα με τη φύση της δουλειάς

Το στυλ του ρούχου πάντα επιλέγεται με βάση τη θέση και την εταιρεία, στην οποία απευθύνεσαι. Εάν π.χ. πας για συνέντευξη σε μία πολυεθνική, καλό είναι να επιλέξεις business λουκ και όχι ένα φλοράλ φόρεμα, που μπορεί να έβαζες σε μία συνέντευξη ως νηπιαγωγός σε ένα παιδικό σταθμό. Σε καμία περίπτωση, πάντως μη διανοηθείς να φορέσεις animal print.

3. Οι μάρκες

Είναι προτιμότερο να εντυπωσιάσεις το μελλοντικό εργοδότη σου με τις ικανότητες σου, τις γνώσεις σου και την προϋπηρεσία σου και όχι με πολυτελείς μάρκες σε ρολόγια και τσάντες. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση ο ίδιος να σε περάσει για άτομο, που δίνει βάση στα υλικά αγαθά και του αρέσει να κάνει επίδειξη με τα ακριβά αξεσουάρ.


4. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Απεριποίητο μανικιούρ, ατημέλητα μαλλιά, ρούχα ξεθωριασμένα, τσαλακωμένα, ταλαιπωρημένα, και λερωμένα παπούτσια, σίγουρα θα σου κοστίσουν την πολυπόθητη θέση, που πάντα ήθελες. Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεις το πολύ βαρύ μακιγιάζ, τα έντονα αρώματα και τα τεράστια κοσμήματα.

5. Πώς εναρμονίζεσαι με το περιβάλλον της εταιρείας

Οι εργοδότες έχουν την τάση να προσλαμβάνουν ανθρώπους που ταιριάζουν περισσότερο στον εργασιακό τους χώρο. Συνήθως, επιζητούν να βρουν στους υποψήφιους κοινά σημεία ως προς το ντύσιμό τους με το υπόλοιπο προσωπικό. Γι' αυτό, πάντα να προσπαθείς να υιοθετήσεις το dress code της εταιρείας. Σίγουρα, ψάχνοντας στα Social Media της εταιρείας, θα μπορέσεις να βρεις κάποια φωτογραφία για να αντιγράψεις με αυτό τον τρόπο το λουκ των εργαζομένων.

Γι' αυτό μην ξεχνάς, ότι μία καλή πρώτη εντύπωση σε συνδυασμό με ένα δυνατό βιογραφικό, μπορεί να σου ανοίξει πόρτες.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS