Οι διακοπές σε κάνουν χαρούμενο το καλοκαίρι. Άλλωστε μετά από περίπου δύο μήνες αναγκαστικής καραντίνας, όπου λογικά μέτρησες ξανά και ξανά κάθε πλακάκι στο μπάνιο σου ενώ ένιωθες ότι θα πεθάνεις από βαρεμάρα, η σκέψη και μόνο ότι μπορείς να ξεφύγεις από τη μουντή καθημερινότητα σε γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα.

Η ερώτηση όμως παραμένει: Φέτος, και κάτω από αυτές τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, θα πρέπει ή όχι να πας για διακοπές; Ο Ap Dijksterhuis, εξειδικευμένος ψυχολόγος απάντησε στις ερωτήσεις του ολλανδικού Esquire σχετικά με το ζήτημα λέγοντας ένα βροντερό "ναι". 

Ο Dijksterhuis είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Wie (niet) reist, is gek [σ.σ: Όποιος (δεν) ταξιδεύει είναι τρελός], που όπως φανερώνει και ο τίτλος του αποτελεί έναν ύμνο στα ταξίδια, και μέσα στο κείμενό του τονίζει όλα εκείνα τα θετικά που προκαλεί η εν λόγω διαδικασία στο μυαλό μας: Κρατά τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, μας δίνει έμπνευση, μας κάνει πιο δημιουργικούς, βοηθά στο διαλύσουμε τις προκαταλήψεις που κουβαλάμε, μας γεμίζει με χαρά και, τέλος, αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής μας.

Με άλλα λόγια, ακόμα και κάτω από τις φετινές δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να είσαι τρελός για να μην πας διακοπές. 

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

TAGS