ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τάμα στην Τήνο: «Μία μέρα, μου το είπε ευθέως. Θέλει να παντρευτεί»

Βγαίνει έξω, πίνει, γελάει, διασκεδάζει, κάνει νέες γνωριμίες κι όμως είναι μόνη.

Τάμα στην Τήνο: «Μία μέρα, μου το είπε ευθέως. Θέλει να παντρευτεί»

Μία μέρα, μου το είπε ευθέως. Θέλει να παντρευτεί. Βγαίνει έξω, πίνει, γελάει, διασκεδάζει, κάνει νέες γνωριμίες κι όμως είναι μόνη. Μέχρι τώρα είχε την κρυφή ελπίδα, ότι θα βρει το άλλο μισό της. Αργεί όμως τόσο πολύ, να συμβεί αυτό που φοβάται, ότι όταν θα το βρει αυτή θα είναι ήδη… μισή.

Ειδικά μετά τη δίαιτα αστραπή που ακολούθησε τον τελευταίο καιρό, μοιάζει να είναι τέλεια σε όλα, κανείς δεν έχει να της προσάψει τίποτα αρνητικό για την εμφάνιση της. Με λιγότερα κιλά, λοιπόν, θα έχει περισσότερους άντρες.

Με την αβάσταχτη ελαφρότητα του νέου της σώματος, αλλά και την απίστευτη βαρύτητα του θέματος Γάμος, συνέχισε ν’ αναζητεί λοιπόν τον γοητευτικό, έξυπνο, γλυκό, περιποιητικό, πιστό και oικονομικά αποκαταστημένο, κοινώς αυτό που ψάχνουν και οι ηρωίδες δηλαδή του Sex and the city. Υποψήφιοι γαμπροί πολλοί. Σοφιστικέ τύποι, παιδιά της μαμάς, σελέμπριτις, μηχανικοί αυτοκινήτων, απόφοιτοι της Νομικής και γενικά «ότι έχει ο μπαξές».

Αφορμή δε για να συνειδητοποιήσει το δράμα της στάθηκε ένα καινούργιο φλερτ. Τον ήξερε καιρό, αλλά βγήκανε μαζί πρώτη φορά προχθές το βραδάκι. Φόρεσε τα ψηλοτάκουνα που αγόρασε ειδικά για την περίσταση από ένα καινούργιο κατάστημα γυναικείων υποδημάτων, και τον περίμενε όρθια μπροστά στο Δημαρχείο. Λίγο προληπτική στον χαρακτήρα, σκέφτηκε «άντε μπορεί να είναι τυχερό το σημείο συνάντησης και να παντρευτούμε». Έστω και με πολιτικό γάμο.

Ήταν τσέντλεμαν, ήρθε ακριβώς στην ώρα του και στην αρχή περπατήσανε για λίγο στην παλιά πόλη πάνω στα λιθόστρωτα καλντερίμια. Μέχρι που την χτυπήσανε τα παπούτσια και καθίσανε να φάνε μία πίτσα. Αυτή λόγω δίαιτας έσπρωχνε το μασκαρπόνε στην άκρη, όταν αυτός δεν έβλεπε ψάχνοντας τον σερβιτόρο για να παραγγείλει άλλο ένα ποτήρι κρασί. Του τηλεφώνησε την άλλη μέρα για να του πει ότι πέρασε πολύ ωραία, ότι ήταν πολύ ευγενικός και λοιπά και αυτός έκανε μία ώρα να την θυμηθεί. «Ποια είπες ότι είσαι; Από που σε ξέρω; Από το γυμναστήριο;».

Ε, λοιπόν όχι. Δεν θα το επιτρέψει στον εαυτό της. Την επόμενη φορά που θα βγει με κάποιον, θα πρέπει να έχει αγοράσει πρώτα τις βέρες και τα στέφανα!

Γενικά όμως σήμερα οι σχέσεις, το έχει καταλάβει, είναι δύσκολες. Τόσο δύσκολες που να φανταστείτε ακόμη και τάμα να έχεις κάνει στη Μεγαλόχαρη της Τήνου, δεν είσαι σίγουρος ότι θα βρεις το ιδανικό σου ταίρι! Προσοχή, μόνο τι θα ζητήσεις….

Τάμα στην Τήνο: «Μία μέρα, μου το είπε ευθέως. Θέλει να παντρευτεί»
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης»,Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:“Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) “Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), “Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, “Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

photo: Anna Docking

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.