ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O σεξισμός μεταξύ των γυναικών είναι χειρότερος κι από πυρηνική καταστροφή

H πυρηνική καταστροφή μπορεί να μη συμβεί ποτέ, ο σεξισμός, όμως, αφήνει το τοξικό μανιτάρι του καθημερινά αντί για καλημέρα, αντί για «ζντο» και συμμαχία.

O σεξισμός μεταξύ των γυναικών είναι χειρότερος κι από πυρηνική καταστροφή

Δουλεύοντας στο Ίντερνετ, τα τελευταία δύο χρόνια, έχω έρθει σε επαφή με αυτό που οι στατιστικολόγοι ονομάζουν «ευρύ δείγμα», παρακολουθώντας, ευκαιρίας δοθείσης, τα σχόλια κάτω από κάθε λογής ανάρτηση, των θεμάτων του σάιτ, στο φέισμπουκ. Πέρα από τα γνωστά-άγνωστα τρολ του καιρού, τα οποία ξεφυτρώνουν εκεί που δεν τα σπέρνουν, υπάρχουν σοβαρά και ενυπόγραφα υπομνήματα διαφωνίας. Καλοδεχούμενα σαν ένα ποτήρι γάργαρο νερό ένα καλοκαιρινό μεσημέρι.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι «πληκτρολόγιοι», οι ντεμέκ διανοούμενοι του πληκτρολογίου, οι οποίοι σκοράρουν βρώμικα, επιστρατεύοντας τα πιο ποταπά επιχειρήματα, τα πιο κλισαρισμένα τσιτάτα περί σωστού και λάθους, την πιο ανορθόγραφη -παίζει κι αυτό ρόλο- ρητορική μισογυνισμού που μπορεί να συναντήσει δίποδο, άσχετα με το φύλο, τα γούστα και τις στιλιστικές αποκλίσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αυτών, δε, είναι από γυναίκες ως προς άλλες γυναίκες. Με πολλή «αγάπη».

Ας αφήσουμε τα «κανονικά» στο ντουλάπι με τις μονές κάλτσες, που το ζευγάρι τους χάθηκε, για πάντα, κάπου μεταξύ πλυντηρίου και απλώματος.

Πρόσφατα αναρτήσαμε μια είδηση για μια -κατά τα άλλα εντελώς αδιάφορη τηλεοπτική παρουσία-, η οποία σαν μέλλουσα μαμά και με φουσκωμένη κοιλιά πόζαρε topless με το μπικίνι της, κατά πάσα πιθανότητα στο φακό του συζύγου της, ανεβάζοντας κατόπιν τις φωτογραφίες στο Instagram. Τα Όρκ των εξαγριωμένων γυναικών, από κάτω, επαναστάτησαν, άστραψαν και βρόντηξαν, διαχώρισαν τη θέση τους, σχολίασαν χτυπώντας με θυμό το πληκτρολόγιο. «Απαράδεκτό για μια μαμά», «η μητρότητα είναι ιερό πράγμα και κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει», «αίσχος, αίσχος, αίσχος». Ούτε η Σέρσεϊ Λάνιστερ στο δρόμο της ντροπής, κουρεμένη και γυμνή, δεν είχε διαπομπευτεί έτσι. Από την άλλη, κανένας άντρας δεν πήρε θέση. Κι αν πήρε ήταν κάτι σαν «σιασάν της μάγκισσας, καλά κάνει». Έτυχε.

Σε μια άλλη περίπτωση, μιας παλιότερης είδησης, η οποία καταπιανόταν με την Μπριζίτ Μακρόν και το ομολογουμένως ραφινέ, made in France, στυλ της, τα σχόλια ήταν τόσο δύστροπα σαν όπλο που εκπυρσοκρότησε. «Μα, είναι δυνατόν να φοράει κοντή φούστα και να φαίνονται αυτά τα σταφιδιασμένα γόνατα;», «σαν μαϊμού είναι και εσείς την αποθεώνετε. Μόνο η Μελάνια αξίζει», «το κανονικό θα ήταν να ο Μακρόν να παντρευτεί την κόρη της Μπριζίτ». Ας σταθούμε λίγο σε αυτά τα δύο τελευταία -τα γόνατα ας τα αφήσουμε στους ορθοπεδικούς. Πρώτον: Η Μελάνια και τα 24 χρόνια διαφοράς με έναν μεγαλύτερο άντρα είναι passable, ενώ η Μπριζίτ και τα αντίστοιχα χρόνια διαφοράς με έναν μικρότερο άντρα είναι κοινωνικό στραπάτσο, σύμφωνα με τις ορθόδοξες του keyboard. Δεύτερον: To νορμάλ πολλοί εζήλεψαν την κανονικότητα ουδείς. Και αυτό, γιατί «δεν υπάρχουν ούτε δυο άνθρωποι στον κόσμο που να βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», όπως είχε πει ο Γκαίτε. Οπότε, ας αφήσουμε τα «κανονικά» στο ντουλάπι με τις μονές κάλτσες, που το ζευγάρι τους χάθηκε, για πάντα, κάπου μεταξύ πλυντηρίου και απλώματος.

Η εκλεπτυσμένη συμπεριφορά θυσιάζεται στο βωμό του οξύμωρου σχήματος των πλαδαρών στερεότυπων και η ομορφιά της επικοινωνίας πνίγεται στα ρηχά. Κι ενώ ο σεξισμός είναι μια λέξη που πολεμάμε καθημερινά κερδίζοντας αγώνες στο γήπεδο, στη συνέχεια πέφτουμε στην παγίδα του. Ειδικά στα γυναικεία αποδυτήρια.

O σεξισμός μεταξύ των γυναικών είναι χειρότερος κι από πυρηνική καταστροφή

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.