Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, παρά τον περίεργο καιρό, και όλοι έχουμε κανονίσει τις άδειες και προγραμματίζουμε σιγά σιγά τις διακοπές μας με τον έτερον ήμισυ, εάν βέβαια έχουμε. Το μυαλό μας ήδη ταξιδεύει σε παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, δροσιστικά κοκτέιλ και απογευματινές βόλτες σε γραφικά σοκάκια.

Μπορεί να σας ακούγεται οξύμωρο, όμως αυτή η περίοδος δε συνδέεται μόνο με στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς. Εγκυμονεί και ένα σοβαρό συναισθηματικό κίνδυνο που θα πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς, εάν δεν επιθυμούμε το φθινόπωρο να μας βρει single.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, οι ειδήμονες προειδοποιούν τα ζευγάρια πως οι κοινές διακοπές είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο να οδηγήσουν τη σχέση τους σε κρίση αλλά και σε οριστικό χωρισμό.

Συγκεκριμένα, αυτή η αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε στοιχεία 2.000 εθελοντών υποστηρίζει πως ένα στα 10 ζευγάρια οδηγείται στο χωρισμό αμέσως μετά τις διακοπές, ακόμα και εάν πριν φύγουν, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου περίεργο πως το 40% των ζευγαριών τσακώνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα την περίοδο των κοινών τους διακοπών. Και ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που συνήθως διαπληκτίζονται; Πού θα πάνε για φαγητό, σε ποια παραλία θα κάνουν μπάνιο, τι ώρα θα κοιμηθούν, όπως επίσης και ποιος θα κουβαλήσει τις βαλίτσες, σύμφωνα με το 24% των ερωτηθέντων. Από την άλλη, το 18% ανέφερε ως βασική αιτία τις άπειρες ώρες που ξαφνικά το ζευγάρι περνά μαζί, κάτι που δεν ισχύει σε καθημερινή βάση, όσο εργάζονται και οι δύο.

TAGS