Μία γυναίκα, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, έπεφτε για πολλά χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με τον σύντροφο της όχι μόνο να την κακοποιεί κατ' εξακολούθηση αλλά να την αναγκάζει να του δώσει κάθε μήνα ολόκληρο τον μσθό της, τον οποίο χρησιμοποιούσε για τους λογαριασμούς και τα έξοδα του σπιτιού, την στιγμή που ο ίδιος ξόδευε τα δικά του χρήματα μόνο σε προσωπικά του έξοδα και όπως ο ίδιος ήθελε.

Η ίδια εξομολογείται τον τρόμο που ένιωθε διαρκώς κάτω από την βία και τις απειλές του και πώς αναγκαζόταν να του παραδίδει όλα της τα χρήματα για τις οικογενειακές τους ανάγκες. Όταν πλέον αισθάνθηκε ότι ήταν αδύνατο να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της. 

«Ήξερα ότι αν χρησιμοποιούσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να διαφύγω θα με καταλάβαινε γιατί παρακολουθούσε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές. Οπότε έπρεπε να βρω έναν άλλο τρόπο να συγκεντρώσω χρήματα προκειμένου να νοικιάσω ένα σπίτι και να μετακομίσω,» λέει η βρετανίδα που εξηγεί πώς ο σύζυγός της την χτυπούσε για χρόνια, κακοποιώντας την ψυχικά και σωματικά.

Με πάρα πολύ μεγάλη θέληση και μοναδικό στόχο την διαφυγή της η νεαρή γυναίκα έκρυβε κάθε μήνα ένα μικρό χρηματικό ποσό και κατάφερε σε βάθος χρόνου να μαζέψει αρκετά χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση που χρειαζόταν για την ενοικίαση ενός νέου σπιτού. 

«Φοβόμουν πολύ αλλά το έκανα. Όποτε μπορούσα έβαζα σε μία ασφαλή κρυψώνα πολύ μικρά χρηματικά ποσά με σκοπό να συγκεντρώσω κάποια στιγμή αρκετά ώστε να νοικιάσω ένα σπίτι μακριά,» περιγράφει η ίδια. «Γνώριζα πως αν πλήρωνα με τη μία την εγγύηση για το ενοίκια ή αν έκανα μεγάλες αγορές όπως το να πάρω κάποια μικροέπιπλα ή ακόμα και καθαριστικά για τον νέο μου χώρο, δεν θα κατάφερνα να ξεφύγω γιατί θα με έπαιρνε χαμπάρι».

Δες στο βίντεο την εξομολόγηση της γυναίκας. 

«Μία μέρα που ήξερα με απόλυτη σιγουρία ότι θα έλειπε στη δουλειά μάζεψα όλα μου τα πράγματα, τα έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκα. Πήρα τα παιδιά και φύγαμε. Ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου.» λέει η γυναίκα που πια ζει μία νέα ζωή, ελεύθερη, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σκληρό παρελθόν της. 

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στη Μεγάλη Βρετανία όπου 1.3 εκατομμύρια γυναίκες δήλωσαν σε έρευνα του 2018 ότι έχουν πέσει θύματα κάποιου είδους σωματικής κακοποίησης. 

Με πληροφορίες από τη DailyMail

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS