ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία γυναίκα που έπεφτε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει

«Ήξερα ότι αν χρησιμοποιούσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να διαφύγω θα με καταλάβαινε γιατί παρακολουθούσε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές».

Μία γυναίκα που έπεφτε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει

Μία γυναίκα, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, έπεφτε για πολλά χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με τον σύντροφο της όχι μόνο να την κακοποιεί κατ' εξακολούθηση αλλά να την αναγκάζει να του δώσει κάθε μήνα ολόκληρο τον μσθό της, τον οποίο χρησιμοποιούσε για τους λογαριασμούς και τα έξοδα του σπιτιού, την στιγμή που ο ίδιος ξόδευε τα δικά του χρήματα μόνο σε προσωπικά του έξοδα και όπως ο ίδιος ήθελε.

Η ίδια εξομολογείται τον τρόμο που ένιωθε διαρκώς κάτω από την βία και τις απειλές του και πώς αναγκαζόταν να του παραδίδει όλα της τα χρήματα για τις οικογενειακές τους ανάγκες. Όταν πλέον αισθάνθηκε ότι ήταν αδύνατο να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο της.

«Ήξερα ότι αν χρησιμοποιούσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να διαφύγω θα με καταλάβαινε γιατί παρακολουθούσε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές. Οπότε έπρεπε να βρω έναν άλλο τρόπο να συγκεντρώσω χρήματα προκειμένου να νοικιάσω ένα σπίτι και να μετακομίσω,» λέει η βρετανίδα που εξηγεί πώς ο σύζυγός της την χτυπούσε για χρόνια, κακοποιώντας την ψυχικά και σωματικά.

Με πάρα πολύ μεγάλη θέληση και μοναδικό στόχο την διαφυγή της η νεαρή γυναίκα έκρυβε κάθε μήνα ένα μικρό χρηματικό ποσό και κατάφερε σε βάθος χρόνου να μαζέψει αρκετά χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση που χρειαζόταν για την ενοικίαση ενός νέου σπιτού.

«Φοβόμουν πολύ αλλά το έκανα. Όποτε μπορούσα έβαζα σε μία ασφαλή κρυψώνα πολύ μικρά χρηματικά ποσά με σκοπό να συγκεντρώσω κάποια στιγμή αρκετά ώστε να νοικιάσω ένα σπίτι μακριά,» περιγράφει η ίδια. «Γνώριζα πως αν πλήρωνα με τη μία την εγγύηση για το ενοίκια ή αν έκανα μεγάλες αγορές όπως το να πάρω κάποια μικροέπιπλα ή ακόμα και καθαριστικά για τον νέο μου χώρο, δεν θα κατάφερνα να ξεφύγω γιατί θα με έπαιρνε χαμπάρι».

Δες στο βίντεο την εξομολόγηση της γυναίκας.

«Μία μέρα που ήξερα με απόλυτη σιγουρία ότι θα έλειπε στη δουλειά μάζεψα όλα μου τα πράγματα, τα έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκα. Πήρα τα παιδιά και φύγαμε. Ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου.» λέει η γυναίκα που πια ζει μία νέα ζωή, ελεύθερη, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σκληρό παρελθόν της.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στη Μεγάλη Βρετανία όπου 1.3 εκατομμύρια γυναίκες δήλωσαν σε έρευνα του 2018 ότι έχουν πέσει θύματα κάποιου είδους σωματικής κακοποίησης.

Με πληροφορίες από τη DailyMail

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

Περισσότερα από

Life

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".