Στις φετινές μου διακοπές πέρασα όπως ακριβώς το περίμενα. Λίγο φλατ, χωρίς ιδιαίτερη διασκέδαση, πράγμα το οποίο μου έλειψε. Στις διακοπές μου δεν θέλω ξεκούραση, θέλω διασκέδαση. Αυτό είναι που με ξεκουράζει διότι το απολαμβάνω και νοιώθω καλύτερα γεμάτος ενέργεια. Η τροφή της ψυχής είναι η χαρά μου είχε πει ένας πνευματικός. Θα προσπαθήσω όμως να πάρω το αίμα μου πίσω εδώ στην Αθήνα. Ήδη ξεκίνησα από το προηγούμενο Σάββατο και βγήκα μέχρι αργά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Έλληνας σχεδιαστής παπουτσιών δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο.

Θα ήθελα όμως να σας περιγράψω ένα άλλο συναίσθημα το οποίο φέρνει χαρά και δεν έχει να κάνει με την διασκέδαση αλλά ούτε και με τη ξεκούραση. Με τίποτα από όλα αυτά. Σαν γύρισα από τις διακοπές μου, την πρώτη μέρα καθώς περπατούσα προς το μαγαζί μου ένοιωσα πολύ τυχερός διότι κατάφερα και πήγα διακοπές και γύρισα και όλα αυτά τα έκανα με ασφάλεια. Και όχι μόνο εγώ αλλά και οι φίλοι μου και η οικογένεια μου. Όλοι πέρασαν τις διακοπές τους με ασφάλεια και επέστρεψαν με ασφάλεια. Πριν φύγω για διακοπές σκεφτόμουν τι θα κάνω εκεί που θα πάω και τώρα που επέστρεψα οργανώνομαι για την νέα σεζόν. Λες και όλα αυτά είναι αυτονόητα. Δεν είναι όμως. Οι διακοπές δεν είναι αυτονόητες για όλους τους ανθρώπους. Επίσης εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως κατάφερα και πήγα με ασφάλεια, πέρασα τις διακοπές μου με ασφάλεια και επέστρεψα με ασφάλεια. Όταν ήμουν μικρός δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

Το μενού των διακοπών περιελάμβανε μόνο τα τσιγάρα (δεν καπνίζω), τα ποτά και τα ξενύχτια που έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια.

Μεγαλώνοντας και μαζί με το σώμα μου ευτυχώς μεγάλωσε και το μυαλό μου, διαπίστωσα πως το μενού αυτό περιλαμβάνει και την ασφάλεια διότι χωρίς αυτή τίποτα από όλα αυτά δεν θα τα ζούσα. Ευτυχώς ταξίδεψα καλά και γύρισα πίσω καλά όπως και όλοι οι φίλοι μου. Θέλω να σας πω ότι ένοιωσα ένα μεγάλο συναίσθημα χαράς και αισιοδοξίας να με γεμίζει. Ήταν σαν ένα φυσικό βελτιωτικό της διάθεσης παρόλο που μου έλειψε η διασκέδαση στις διακοπές μου. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο μπορώ να αναπληρώσω εάν είμαι καλά και υγιής δηλαδή ασφαλής.

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος παίρνω μελετημένα ρίσκα και σπάνια κάθομαι στ’ αυγά μου, αρκετά δραστήριος, περίεργος με την ζωή και το οτιδήποτε νέο, να το δοκιμάσω, να ενημερώνομαι, να έχω άποψη, μπορώ εύκολα να αφήσω πίσω μου καταστάσεις προκειμένου να αλλάξω την ζωή μου και πάντα προσπαθώ να αλλάζω. Όμως μέσα στην ανασφάλεια που δείχνουν πως υπάρχει σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχει και μια δόση ασφάλειας. Η ασφάλεια του πιστεύω στον εαυτό μου και ακολουθώ την εσωτερική μου δύναμη, αυτό το οποίο μιλάει μέσα μου. Αυτή είναι η ασφάλεια που προσφέρει η πίστη.

Έργο της Jenny Watson
TAGS