ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κοίτα αυτή, έχει κυτταρίτιδα»

Γράφει η Άντζελα Ζιούτη.

«Κοίτα αυτή, έχει κυτταρίτιδα»

Η κυτταρίτιδα για τις γυναίκες είναι ότι κι ένας δύστροπος σύζυγος. Θέλουν να απαλλαγούν μια για πάντα. Κι ενώ για τον ανεπιθύμητο πια σύζυγο υπάρχει η οριστική λύση του διαζυγίου, για το πρόβλημα της κυτταρίτιδας πρέπει να μοχθήσουν πραγματικά.

Εννιά στις δέκα Ελληνίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας! Το δέρμα τους δηλαδή παρουσιάζει όψη φλοιού πορτοκαλιού κάτι που προκαλείται από την εναπόθεση λίπους ακριβώς κάτω από την επιφάνειά του. Πιο «επιρρεπή» σημεία του σώματος θεωρούνται το δέρμα της κοιλιάς, των κάτω άκρων, των γλουτών και των μηρών, ενώ κάνει την πρώτη της εμφάνιση περίπου κατά την ηλικία της εφηβείας.

Πιο «επιρρεπή» σημεία του σώματος θεωρούνται το δέρμα της κοιλιάς, των κάτω άκρων, των γλουτών και των μηρών, ενώ κάνει την πρώτη της εμφάνιση περίπου κατά την ηλικία της εφηβείας.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που την προκαλούν: οι ορμόνες παραδείγματος χάρη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη κυτταρίτιδας. Πιθανά τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η νοραδρεναλίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδή και η προλακτίνη, αποτελούν μέρος της παραγωγικής διαδικασίας της κυτταρίτιδας.

Αλλά και τα γονίδια μπορούν να προδιαθέσουν τον οργανισμό μιας γυναίκας για κυτταρίτιδα, με τον αργό μεταβολισμό, τη κατανομή του λίπους στο δέρμα και τη κυκλοφορική ανεπάρκειά του. Η κυτταρίτιδα είναι πιο διαδεδομένη στις καπνίστριες, σε αυτές που δεν ασκούνται συχνά, και σε εκείνες που κάνουν καθιστική εργασία αλλά και σε εκείνες που η εργασία τους απαιτεί πολύωρη ορθοστασία. Παρά την επιστημονική προσέγγιση και την γενναία προσπάθεια για την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα εννιά στις δέκα Ελληνίδες νιώθουν τρόμο για τη στιγμή που θα φορέσουν το μπικίνι και θα βγουν στην παραλία. Σαν να τους κοιτάνε όλα τα μάτια των λουομένων και να σκύβει μετά ο ένας στον άλλον και να ψιθυρίζει: «Κοίτα αυτή, έχει κυτταρίτιδα».

Παρά την επιστημονική προσέγγιση και την γενναία προσπάθεια για την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα εννιά στις δέκα Ελληνίδες νιώθουν τρόμο για τη στιγμή που θα φορέσουν το μπικίνι και θα βγουν στην παραλία.

Και να οι κρέμες, να οι δίαιτες εξπρές που μέχρι να πάνε διακοπές και να πασαλειφτούν με τα λάδια στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη ή στα μποέμ Κουφονήσια θα έχουν χάσει όλα τα παραπανίσια τους κιλά και το δέρμα στο μηρό τους θα είναι πλέον λείο σαν ένα ολόφρεσκο βερίκοκο και όχι σαν τη φλούδα από ένα μπαγιάτικο πορτοκάλι. Άλλες γυναίκες πάλι προτιμούν θεραπευτικές μεθόδους που περιλαμβάνουν θεραπείες θερμότητας, υπερηχογραφικές, μαγνητικές, ακτινωτών κυμάτων καθώς και λεμφικό μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Μέχρι τον Αύγουστο πρέπει πάσα θυσία να εξαλειφθούν όλα τα σημάδια από την καθιστική ζωή και τη διατροφή που περιλάμβανε φαστ φουντ, κόκα κόλες και τραγανά πατατάκια.

Το μπικίνι άλλωστε το αγόρασαν δύο νούμερα μικρότερο, σίγουρες για το πείσμα τους να ακολουθήσουν κατά γράμμα της οδηγίες της διατροφολόγου τους. Προλαβαίνουν μέχρι τον Αύγουστο να κάνουν το «τέλειο έγκλημα» ή μάλλον το…τέλειο κορμί.

«Κοίτα αυτή, έχει κυτταρίτιδα»

Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης»,Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:“Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) “Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), “Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, “Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

angelaziouti@yahoo.gr

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.