ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η υπέροχη 5λεπτη πρωινή ρουτίνα που ακολουθούν οι «κερδισμένες» γυναίκες

Δεν είναι εύκολο πράγμα να ξυπνάς καθημερινά με διάθεση, φρεσκάδα, όρεξη για ζωή.

Η υπέροχη 5λεπτη πρωινή ρουτίνα που ακολουθούν οι «κερδισμένες» γυναίκες

Μία πρωινή ρουτίνα υπόσχεται ότι θα φροντίσει η διάθεσή σου να είναι κάθε ημέρα θετική. "Γίνεται τέτοιο πράγμα;", θα αναρωτιέσαι. Φυσικά και γίνεται, αρκεί να αφιερώσεις 5 λεπτά καθημερινής συγκέντρωσης στον καλύτερό σου σύντροφο στη ζωή: τον εαυτό σου.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να ξυπνάς καθημερινά με διάθεση, φρεσκάδα, όρεξη για ζωή και να είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος για όλους και για τα πάντα.

Ωστόσο, ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε ένα πεντάλεπτο πρόγραμμα, το οποίο αν ακολουθούμε κάθε πρωί, θα αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητες να βγαίνουμε στον κόσμο με ανεβασμένο ηθικό, χαμόγελο στα χείλη και έτοιμοι για όλα.

Δοκίμασε κι εσύ να αφιερώσεις αυτά τα 5 λεπτά κάθε πρωί στον εαυτό σου:

30 δευτερόλεπτα γεμάτα χαμόγελο

Βάλε το ξυπνητήρι κάπου μακριά, ώστε να χρειάζεται να σηκώνεσαι για να το απενεργοποιείς. Πριν ξεκινήσεις τη γκρίνια, "φόρεσε" ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό σου, καθώς περπατάς. Ορμόνες που δημιουργούν χαρούμενα συναισθήματα θα σε πλημμυρίσουν. Πες στον εαυτό σου ότι πρόκειται να είναι μία καλή μέρα. Και θα είναι.

1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πρωινό φως

Τράβηξε τις κουρτίνες, ανέβασε τα ρολά και άσε το πρωινό φως να λούσει το δωμάτιό σου και να στείλει στον εγκέφαλό σου το σήμα ότι μία νέα μέρα σε περιμένει. Συνέχισε με ενός λεπτού ηλιοθεραπεία, αφήνοντας τον ήλιο να αγγίξει απαλά το πρόσωπο και το σώμα σου.

1 λεπτό θετική σκέψη

Για ένα λεπτό, κάνε μία γοργή αναδρομή στην ημέρα σου, φέρνοντας στο νου τα σημαντικά και τα ασήμαντα που έχεις να κάνεις και φαντάσου τα πάντα να ολοκληρώνονται με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. Μην ξεχάσεις να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου, πως ό,τι και αν έχει να αντιμετωπίσει, θα τα πάει καλά.

30 δευτερόλεπτα γεμάτα ευγνωμοσύνη

Ας μην ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε. Σκέψου ή καλύτερα πες δυνατά ένα μεγάλο ευχαριστώ -που ξύπνησες άλλο ένα πρωί, που έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι, που έχεις την υγεία σου, που, που, που... Και επιβράβευσε τον εαυτό σου για ό,τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Έχουμε ανάγκη από τη δική μας φροντίδα και κατανόηση

1 λεπτό συγύρισμα

Αξίζει να αφιερώσεις ένα λεπτό για να τακτοποιήσεις λίγο τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, ή οτιδήποτε σου χαλάει την ηρεμία -το πρωί ή αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποχωριστείς πιο εύκολα το δωμάτιό σου βλέποντάς το σε τάξη, ενώ χαίρεσαι να το βλέπεις έτοιμο κι όταν επιστρέφεις.

50 δευτερόλεπτα τραγούδι

Είναι ωραίο να ξεκινάει η μέρα με χορούς και τραγούδια. Για 50 δευτερόλεπτα απελευθέρωσε τις φωνητικές σου ικανότητες και τραγούδα ό,τι θέλεις, καθώς ξεκινάς τις ετοιμασίες για μία νέα ημέρα. Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες και η διάθεσή σου θα ανέβει στα ύψη. Άνοιξε την πόρτα, βγες έξω και κατάκτησε τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο της πρωινής ρουτίνας της youtuber Elena Taber στη Νέα Υόρκη:

Πηγή: pathfinder.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.