Είναι δυνατό ένας άντρας να προβλέψει αν η σύντροφός του θα τον απατήσει; Σίγουρα όχι με απόλυτη βεβαιότητα, όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα «σημάδι» της πιθανής απιστίας μπορεί να εντοπιστεί στη συμπεριφορά της γυναίκας την ώρα του σεξ.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι γυναίκες που προσποιούνται συχνότερα οργασμό είναι πιο πιθανό να απατήσουν.

Παραδόξως, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι που εκπόνησαν τη μελέτη δεν εντόπισαν κάποια αξιόλογη συσχέτιση ανάμεσα στη συχνότητα (πραγματικού) οργασμού και στην απιστία –με άλλα λόγια, η απιστία δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ικανοποίησης της γυναίκας από τη σεξουαλική της ζωή.

Στη μελέτη συμμετείχαν 138 νεαρές γυναίκες και 121 νεαροί άνδρες. Οι γυναίκες ερωτήθηκαν πόσο συχνοί και έντονοι ήταν οι οργασμοί που απολάμβαναν κατά τη σεξουαλική επαφή, ενώ οι άνδρες ερωτήθηκαν πόσο συχνά πιστεύουν ότι φτάνει η σύντροφός τους στην κορύφωση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν επίσης εάν έχουν απατήσει ποτέ τον/την σύντροφό τους και κατά πόσο πιστεύουν ότι είναι πιθανό να απατήσουν στο μέλλον.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, «ο προσποιητός οργασμός συσχετίστηκε με τη γυναικεία απιστία». Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να... αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά της συντρόφου τους στο σεξ και να ξέρουν τι τους περιμένει.

Πηγή: onmed.gr

TAGS