Υπάρχει μια δραστηριότητα που όχι μόνο γεμίζει τη ζωή μας με νόημα και καινούρια ερεθίσματα, αλλά επιπλέον ευεργετεί τις προσωπικές σχέσεις μας. Τα ταξίδια, σύμφωνα με πολλές έρευνες, κάνουν πιο ευτυχισμένο ένα ζευγάρι και συμβάλλουν στη μακροημέρευση της σχέσης.

Μερικά μόνο από τα συμπεράσματα των επιστημόνων; Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν συχνά δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους (δημοσκόπηση του 2012 από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση). Η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους βελτιώνεται χάρη στα ταξίδια, ένα όφελος που επεκτείνεται και μετά την επιστροφή στο σπίτι (επιθεώρηση Journal of Travel Research, 2013). Οι μακροχρόνιες σχέσεις ανανεώνονται όταν το ζευγάρι μοιράζεται συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως είναι τα ταξίδια.

«[Τα ταξίδια] φέρνουν καινούριες εμπειρίες» επιβεβαιώνει ο Dr. Jaime Kurtz, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζέιμς Μάντισον και συγγραφέας του βιβλίου «The Happy Traveler» («Ο χαρούμενος ταξιδιώτης»). «Όταν βλέπουμε τον άλλον σαν έναν συνέταιρο στην ανατροφή των παιδιών και το νοικοκυριό, χάνεται ο ρομαντισμός. Ανατρέποντας αυτούς τους ρόλους έχουμε την ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τον ρομαντισμό και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον άλλο».

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες κοινές εμπειρίες με θετική επίδραση στη σχέση. Αλλά η οικειότητα που καλλιεργούν τα ταξίδια είναι απαράμιλλη. Η εξερεύνηση του Λούβρου, το περπάτημα στα Ζαγοροχώρια, ένας καφές σε ορεινό καταφύγιο με θέα στα χιόνια χτίζουν κοινές αναμνήσεις που δεν μπορεί να συναγωνιστεί τίποτα στη ζωή ενός ζευγαριού.

Δείτε έναν συγγραφέα που έχει γυρίσει τον κόσμο να μιλάει για την αξία του ταξιδιού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS