ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία της γυναίκας που πάλεψε κρυφά με την επιλόχειο κατάθλιψη και δεν τα κατάφερε

«Δεν έχουν όλα τα στόρυ εγκυμοσύνης και μητρότητας χαρούμενο τέλος».

Η ιστορία της γυναίκας που πάλεψε κρυφά με την επιλόχειο κατάθλιψη και δεν τα κατάφερε

Αυτή είναι η ιστορία της νέας μαμάς Julie Anne Waterfield. Ή καλύτερα είναι η ιστορία της καλύτερης της φίλης, της Allison, που πάλεψε για μήνες κρυφά με την επιλόχειο κατάθλιψη. Μόνη της, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Την στιγμή που εξωτερικά όλα έδειχναν τέλεια και ιδανικά μέσα στη νεαρή Alison πραγματοποιούνταν μία συνεχόμενη μάχη, ένα δράμα χωρίς τελειωμό.

Αυτή η φιλία ξεκίνησε δυνατά και απροσδόκητα όταν η Julie, που διήγηθηκε την συγκεκριμένη ιστορία, μετακόμησε με τον σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται ως αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, στην πόλη Montgomery της Αλαμπάμα. Για μία γυναίκα στρατιωτικού η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη και μοναχική, αλλάζοντας συνέχεια πόλεις και σπίτια και ψάχνοντας σαν τον τρελό να βρεις νέες παρέες και ανθρώπους για να συνδεθείς στην καινούργια κοινωνία όπου βρέθηκες χωρίς ακριβώς την θέληση σου.

Η Alison που ήταν επίσης σύζυγος στρατιωτικού κατάλαβε αμέσως το πρόβλημα της Julie και οι δυο τους εκτός από γειτόνισσες έγιναν αμέσως κολλητές, περνώντας πάρα πολύ χρόνο μαζί σε καθημερινή βάση, μιλώντας για τα όνειρα και τις ζωές τους, αλλά και κυρίως για την μεγαλύτερη στιγμή στην μέχρι τότε ζωή τους που πλησίαζε. Και οι δύο ήταν έγκυες στο πρώτο τους παιδί. Η Allison μόλις λίγους μήνες περισσότερο από την Julie.

«Το γεγονός ότι ήταν νηπιαγωγός και είχε ήδη ανήψια τα οποία λάτρευε πραγματικά με καθησύχαζε και μου έδειχνε πόσο πολύ μπορούσα να την εμπιστευτώ. Έμοιαζε να ξέρει τα πάντα από την πρώτη στιγμή και εγώ την θαύμαζα και την ακολουθούσα σε όλα. Από τις βόλτες στην πόλη και στην κατανάλωση απογευματινών cupcakes μέχρι τις εξορμήσεις στα μαγαζιά. Ήξερε ποιο είναι το καλύτερο καρότσι και πιο καθισματάκι αυτοκινήτου είναι πιο βολικό και εγώ την άκουγα πιστά. Απλά ήθελα να κάνω ό,τι έκανε γιατί ήξερα πως είναι το σωστό,» εξομολογείται η Julie για τη νέα φίλη της με την οποία, από την πρώτη στιγμή «ήταν σίγουρη ότι θα είχε μία βαθιά φιλία που θα κρατούσε πάρα πολλά χρόνια».

Έγιναν αμέσως κολλητές, περνώντας πάρα πολύ χρόνο μαζί σε καθημερινή βάση, μιλώντας για τα όνειρα και τις ζωές τους

Όσο οι εγκυμοσύνες και των δύο γυναικών προχωρούσαν φυσιολογικά η Allison συνέχιζε να στηρίζει την Julie στα πάντα, δίνοντας της κουράγιο. «Ήταν πάντα χαρούμενη, ήρεμη και χαμογελαστή. Θυμάμαι πως όταν είχε δει την κοιλιά μου να φουσκώνει υπερβολικά μου είχε πει πως είμαι πολύ όμορφη. Το ήξερα ότι δεν ήταν αλήθεια, αλλά τα λόγια της μου έδωσαν δύναμη και μου έφτιαξαν την διάθεση».

Η Alison γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι 4 μήνες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού της Julie και η ευτυχισμένη της ζωή έμοιαζε να ολοκληρώθηκε. Ήταν απίθανη με την μικρή Ainslee αν και μερικές φορές φαινόταν υπερβολικά κουρασμένη και πιεσμένη.

«Όποτε την ρωτούσα αν έκλαιγε μου απαντούσε πως ήταν δάκρυα χαράς επειδή η μικρή πήρε βάρος και άρχισε να κάνει δίπλες στα ποδαράκια της, ότι έκλαιγε από την συγκίνηση που την έβλεπε να μεγαλώνει,» θυμάται η Julie. «Θα μετανιώνω κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή κου που δεν το έψαξα περισσότερο, που δεν αναρωτήθηκα αν πράγματι η φίλη μου είναι καλά».

Η βοήθεια είναι εκεί έξω και σας περιμένει, αρκεί να την ζητήσετε. Οι άντρες σας που σας αγαπάνε, οι φίλοι σας, η οικογένεια σας.

«Τελικά και χωρίς κανένας μας να έχει ιδέα για το τι περνούσε μέσα της, για το τέρας της επιλοχείου κατάθλιψης που της έτρωγε σιγά-σιγά την καρδιά, η αγαπημένη, φωτεινή φίλη μου έχασε την μάχη 4,5 μήνες αφότου είχε φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι της. Άφησε πίσω της έναν σοκαρισμένο σύζυγο, ένα μωρό 4,5 μηνών και αμέτρητους φίλους και συγγενείς που την λάτρευαν. Σήμερα είμαι εδώ για να πω αυτή την ιστορία όχι μόνο για την Allison, την οποία αγαπούσα πάρα πολύ. Θέλω να πω αυτή την σύντομη ιστορία για όλες τις γυναίκες εκεί έξω που νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά μέσα τους αλλά επιλέγουν να μην μιλήσουν. Καμιά φορά η αλήθεια μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη όταν πιστεύεις πως η δική σου αλήθεια είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι ή να αισθάνεσαι άσχημα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα ντροπιαστικό στην επιλόχειο κατάθλιψη. Η βοήθεια είναι εκεί έξω και σας περιμένει, αρκεί να την ζητήσετε. Οι άντρες σας που σας αγαπάνε, οι φίλοι σας, η οικογένεια σας. Ακόμα, ειδικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσταση, ψυχολόγοι, ομαδικές συνεδρίες. Και να θυμάστε πάνω απ' όλα ότι δεν είστε κακές μητέρες. Απλώς είναι η επιλόχειος κατάθλιψη που σας λέει ψέματα».

Η ιστορία της Julie για την φίλη της Allison δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο site Ηer View From Home.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς φτάνει και στην ελληνική αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος

Ετοιμαστείτε για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων, καθώς η GrandPotato κατακτά τις αισθήσεις με τη νέα της σειρά τσιπς. Με μια μοναδική συνδυαστική προσέγγιση αγνών και ιδιαίτερων υλικών προσφέρει μια έκρηξη πρωτόγνωρων γεύσεων σε συσκευασία που θα σας καταπλήξει.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.