ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Για ποιους είναι σέξι οι γυναίκες; Για τις φίλες τους ή για το αντίθετο φύλο;

Ο σχεδιαστής παπουτσιών Στάθης Σαμαντάς έχει ερωτηματικά.

Για ποιους είναι σέξι οι γυναίκες; Για τις φίλες τους ή για το αντίθετο φύλο;

Το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η σεξουαλική ζωή συνιστούν σημαντικές πλευρές του πεδίου της προσωπικότητας του ατόμου. Είναι μια θέση η οποία μου φαίνεται πολύ λογική και εν έτει 2017 θα βοηθούσε αρκετά αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι την ασπάζονται. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και έχω διάφορες σκέψεις που σχετίζονται με αυτή την θέση. Θα προσπαθήσω να τις καταγράψω όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται.


Είμαι ένας δημιουργός ο οποίος ασχολείται με τις γυναίκες και πολύ συχνά ασχολούμαι με το πως θα τις κάνω να δείχνουν πιο σέξι. Σέξι δεν εννοώ πρόστυχο, σε καμία περίπτωση. Προφανώς και μια γυναίκα θέλει να δείχνει σέξι με τα ψηλά της τακούνια ή τουλάχιστον να θέλει να ζήσει την ερωτική διάθεση εκείνης της στιγμής που νοιώθει έτσι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και διαθέσιμη. Μια γυναίκα που θέλει να δείχνει σέξι με τα ψηλά της τακούνια, συγνώμη αλλά δεν είναι και υποχρεωμένη να δεχθεί τις κριτικές από τα ανέραστα αρσενικά που κυκλοφορούν έξω και από τις κομπλεξικές γκόμενες που δεν μπορούν να δεχθούν πως υπάρχουν γύρω τους και γυναίκες που υποστηρίζουν έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς, έχουν μια άλλη εικόνα (την οποία μπορεί εν μέρη να ήθελαν και οι ίδιες) και γι’αυτό τις αποκαλούν πουτάνες. Θα γνωρίζετε φυσικά πως έτσι αποκαλούνται και οι γυναίκες μεταξύ τους οπότε μετά τι να περιμένεις από τους άνδρες;

Για ποιους είναι σέξι οι γυναίκες; Για τις φίλες τους ή για το αντίθετο φύλο;
Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας, γράφει για στυλ.

Μια γυναίκα που θέλει να δείχνει σέξι με τα ψηλά της τακούνια, συγνώμη αλλά δεν είναι και υποχρεωμένη να δεχθεί τις κριτικές


Να δείχνουν όμως πιο σέξι σε ποιόν; Στις φίλες τους ή στο αντίθετο φύλο; (σύζυγος, εραστής, σύντροφος, οτιδήποτε κυκλοφορεί σε αρσενική version). Εγώ ο ίδιος έχω πει πως τα τακούνια στιλέτο αποπνέουν σεξ και ‘’σεξ’’ για μια γυναίκα σημαίνει άνδρας; Λάθος. Δεν σημαίνει άνδρας, σημαίνει ‘’αρσενικό φύλο’’ για τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες και ‘’σεξ’’ σημαίνει ‘’γυναικείο φύλο’’ για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και το αρσενικό φύλο. Για τους ομοφυλόφιλους άνδρες, ‘’σεξ’’ σημαίνει αρσενικό φύλο και για τους ετεροφυλόφιλους ‘’γυναικείο φύλο’’. Με λίγα λόγια το φύλο δεν ορίζεται μέσα από το άλλο φύλο. Ένας άνδρας ή μια γυναίκα δεν ορίζεται έτσι διότι κάνει σεξ με το αντίθετο φύλο. Το φύλο καθορίζεται κατά βάση από το είδος των γεννητικών οργάνων με τα οποία γεννήθηκε ο οργανισμός, γνωστό και ως βιολογικό φύλο. Ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός ενός ατόμου, βασίζεται σε εσωτερική επίγνωση (ταυτότητα φύλου). Με λίγα λόγια θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί στην χρήση αυτών των όρων διότι μπορούν πολύ εύκολα να περιορίσουν την σεξουαλική αυτοδιάθεση, την ελευθερία της προσωπικότητας του ατόμου και πολύ πιθανών να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις (bullying, σεξιστικά σχόλια κα.) από αντικοινωνικά και ανεκπαίδευτα άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με τα προβλήματα του χαρακτήρα τους. Όλοι οι άνθρωποι δεν είνα ίδιοι και δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος συμπεριφοράς και σκέψης.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.