ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Για ποιο λόγο μειώνεται η ανδρική ερωτική επιθυμία

Όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα θα πρέπει να συζητούν μεταξύ τους, ώστε να προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Για ποιο λόγο μειώνεται η ανδρική ερωτική επιθυμία

Αναμφίβολα, η κούραση, η πίεση, το άγχος και η πεσμένη ψυχολογία είναι ορισμένοι σημαντικοί λόγοι που οδηγούν στη μείωση της ανδρικής ερωτικής επιθυμίας. Ωστόσο, δεν είναι όμως οι μόνοι που βάζουν φρένο στη λίμπιντο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς επιστήμονες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει ένα άλλος παράγοντας, που δεν είχαμε συνυπολογίσει και εξουδετερώνει τη σεξουαλική επιθυμία των αντρών, περισσότερο από την ίδια την κατάθλιψη.

Ζητήθηκε λοιπόν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, που ήταν περίπου 300 άντρες, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, προκειμένου να εντοπιστούν οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι, η λίμπιντο μειώνεται δραματικά, όταν το σεξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση ενός παιδιού. Κι αυτό έχεις ως αποτέλεσμα οι άντρες να σηκώνουν το βάρος της σκέψης για το εάν είναι ικανοί ή όχι να γονιμοποιήσουν τη σύντροφό τους.

Επιπλέον, η απουσία ερωτικών σκέψεων και φαντασιώσεων, όπως επίσης και το άγχος για το εάν είναι καλοί και αποδοτικοί στο σεξ επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Σύμφωνα με την άποψη του Άλαν Πέισι, καθηγητή Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία, οι άντρες αγχώνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποδοτικότητά τους στο σεξ, όταν η γυναίκα ζητά επίμονα να κάνουν σεξ συγκεκριμένες μέρες και ώρες με απώτερο σκοπό τη σύλληψη.

Γι'αυτό και ο σεξολόγος-ανδρολόγος Πίτερ Σάντινγκτον συμβουλεύει όλα τα ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα να συζητούν μεταξύ τους, ώστε να προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν σεξ από επιθυμία και ευχαρίστηση και όχι επειδή είναι οι γόνιμες μέρες της γυναίκας και πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουν παιδί.

Δείτε ένα βίντεο με τους 7 πιθανούς λόγους που το αγόρι σας μπορεί να μην αισθάνεται την επιθυμία για σεξ:

Με πληροφορίες από limeandlife.com

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.