Η Λίνα Νικολακοπούλου είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα τελευταία 35 χρόνια. Στιχουργός, παραγωγός και διακεκριμένη πολυσχιδής προσωπικότητα με συνεχή και δυναμική δραστηριότητα. Οι καλλιτεχνικές της δημιουργίες έχουν μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων.

Η Λίνα Νικολακοπούλου ήταν στη δημιουργική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, για τις οποίες τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Ασημένιου Σταυρού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στίχους της έχουν τραγουδήσει οι πιο σημαντικοί Έλληνες αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι ξένοι τραγουδιστές: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρης Αλεξίου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μίλβα, Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη και πολλοί άλλοι. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Βαγγέλη, Μάνο Χατζιδάκι, Πάολο Κόντε, Άρα Ντινκτζιάν, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο και άλλους. Τα τραγούδια της έχουν μεταφραστεί και ακουστεί σε πολλές χώρες, όπως Ισραήλ, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία κ.λπ. 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της στο TEDX του 2017:

 

TAGS