Δυστυχώς, διάφορες έρευνες κατά καιρούς έχουν δείξει, ότι ο ερωτισμός μεταξύ δύο συντρόφων αρχίζει να εξαφανίζεται σιγά σιγά και η όρεξη για σεξ να μειώνεται, όταν είναι πολλά χρόνια μαζί.

Συγκεκριμένα, όταν το ζευγάρι περνά στο επόμενο στάδιο, αυτό της συγκατοίκησης, τα πράγματα δυσκολεύουν και για τους δυο, καθώς παύουν να έχουν προσωπικό χώρο και χρόνο, με αποτέλεσμα οι τσακωμοί να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί ερευνητές με θέμα τα μυστικά της καλής σεξουαλικής ζωής, η οποία δημοσιεύτηκε στο 'Journal of Personality and Social Psychology', οι επιστήμονες κατέληξαν σε πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Όσα ζευγάρια, παρόλο που ήταν χρόνια μαζί, διατηρούσαν ζωντανή τη σπίθα μεταξύ τους, σημαίνει ότι είχαν βρει τη μυστική συνταγή. Και ποια είναι αυτή; Ότι ξέρουν να βάζουν φρένο στη μεταξύ τους οικειότητα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν στα ζευγάρια ότι δεν πρέπει να ξεχνούν, πως πάνω απ' όλα είναι ερωτικοί σύντροφοι και όχι φίλοι κολλητοί. Η υπερβολική οικειότητα μόνο κακό κάνει στη σεξουαλική επιθυμία, καθώς με τον τρόπο αυτό χάνεται η μαγεία στη σχέση και το ερωτικό κλίμα εξαφανίζεται.

Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες, αρχίζουν να νιώθουν οικεία με το έτερον ήμισυ, συνήθως ενδιαφέρονται λιγότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση. Επιπλέον, πιστεύουν πως δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούν να εντυπωσιάζουν το σύντροφό τους σε κάθε ευκαιρία, όπως έκαναν τον πρώτο καιρό της σχέσης τους. Κάτι που σαφέστατα μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική τους ζωή.

Δείτε ένα βίντεο με τα 10 ενδεικτικά σημάδια ότι η σχέση σας θα κρατήσει για πάντα:

Με πληροφορίες από limeandlife.com

TAGS