ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

9 σαρκαστικά κοπλιμέντα από την φίλεχθρη: Η φίλη/φίδι και οι γλυκόπικρες ατάκες της

Υπάρχουν κοπλιμέντα που μας φτιάχνουν και κοπλιμέντα που μας αφήνουν με μια πικρή γεύση στο στόμα.

9 σαρκαστικά κοπλιμέντα από την φίλεχθρη: Η φίλη/φίδι και οι γλυκόπικρες ατάκες της

Πάντα, σε όλες τις παρέες, σε όλα τα σύμπαντα, παράλληλα και μη, υπάρχει κάποια φαρμακομύτα που τα σχόλιά της θα είναι καλυμμένα με μέλι αλλά μέσα θα στάζουν φαρμάκι. Καταγράψαμε μερικά από αυτά τα σχόλια, τα οποία αν τα δούμε από μια άλλη πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χιούμορ, έχουν και την πλάκα τους. Γιατί να πικραινόμαστε άλλωστε;

9 σαρκαστικά κοπλιμέντα από την φίλεχθρη: Η φίλη/φίδι και οι γλυκόπικρες ατάκες της

1. «Λοιπόν, τα μισά από τα ρούχα σου είναι συγκλονιστικά». Αναλύεται και μεταφράζεται έτσι ακριβώς όπως ακούγεται. Τα άλλα μισά από τα ρούχα μας δηλαδή, είναι για πέταμα. Σε αυτή την περίπτωση μια ιδανική απάντηση είναι «αλήθεια, σε ευχαριστώ. Κι εσύ έχεις ένα-δυο κομμάτια σούπερ». Γελάκι παγωμένο.

2. «Ρε συ, στο φέισμπουκ φαίνεται ότι έχεις πολύ πλάκα». Πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε. Σκασίλα μας. Μια απάντηση-γάντι θα μπορούσε να ήταν «αλήθεια; Σε ευχαριστώ. Κι εσύ στο Instagram μοιάζεις να έχεις τρομερή φωτογένεια». Ωραίο;

3. «Μπράβο, δεν περίμενα να την πάρεις τη δουλειά. Συγχαρητήρια!». Δηλαδή, γιατί δεν περίμενε να την πάρουμε τη δουλειά; Και ποιος την ρώτησε τι περίμενε η συγκεκριμένη και τι όχι; Δεν υπάρχει ιδανική απάντηση εδώ, το μόνο που μπορεί να γλυκάνει κάπως την φρενάρει κάπως είναι ένα παγωμένο χαμόγελο από την πλευρά μας και ένα βαρύ και ασήκωτο «ευχαριστώ».

4. «Είσαι τόσο ανεξάρτητη. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις αγόρι». Εδώ όλες οι νευρώσεις και η καταπίεση της μέσης Ελληνίδας συναντώνται στο πρόσωπο της συνομιλήτριάς μας. Δηλαδή η ανεξαρτησία δεν πάει με αμόρε και το ελεύθερο πνεύμα δεν ζευγαρώνει ποτέ. Το μόνο που θα μπορούσαμε να απαντήσουμε είναι «καλά μυαλά».

5. «Μου αρέσει πολύ που δε σε νοιάζει πως θα βγεις το πρωί από το σπίτι». Μια φράση που έχει μία και μόνη εξήγηση. Ότι στα μάτια αυτής της «φίλης» μοιάζουμε σαν να έχουμε περάσει κάποια στιλιστική κακουχία. Σίγουρα δεν εγκωμιάζει την κομψότητά μας. Σίγουρα δεν εγκωμιάζει τίποτα πάνω μας.

6. «Πολύ θα ήθελα να σου μοιάζω και να μη με νοιάζει που το σπίτι είναι ακατάστατο». Πέσαμε σε περίπτωση παστρικοθοδώρας. Το σπίτι δεν είναι ακατάστατο, αλλά ας είχε κι αυτή ζωάκι να μαδάει αδιακόπως τρίχες και να τρώει τα κουβερλί και θα την βλέπαμε μετά.

7. «Είδες; Άμα προσπαθήσεις γίνεσαι γοητευτική». Πολύ ωραία ατάκα. «Δηλαδή χωρίς προσπάθεια τι είμαι; Αντιπαθητική σαν και σένα;» θα ήταν μια πληρωμένη απάντηση. Αλλά καλύτερα να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας και να συνεχίζουμε την προσπάθεια προς την αέναη γοητεία.

8. «Θα ήθελα να μην είχα καμία ευθύνη, όπως εσύ». Οκέι, το καταλάβαμε. Το γεγονός ότι δεν έχουμε αναλάβει μανατζερίστικη δουλειά από την οποία να αμειβόμαστε σαν ανειδίκευτη εργάτες όπως αυτή, αυτόματα αυτό μας καθιστά ανεύθυνες στα μάτια της. Και στα δικά μας αυτή φαντάζει κορόιδο. Είμαστε πάτσι.

9. «Δείχνεις άβαφη παρόλο που φοράς μέικ απ. Καταπληκτικό». Δηλαδή, καθόλου καταπληκτικό θα ήθελε να πει μέσα από τα κατακόκκινα χείλη της, ασορτί με τα κόκκινα νύχια της και το έντονο ρουζ στα μάγουλα. Είμαστε πολύ άτονες, με το ελαφρύ λιπ γκλος, για τα γούστα της.

Read Next

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!