Ο όρος «ευαισθησία» είναι μάλλον μία από τις εύκολες καραμέλες των ημερών μας. Καθώς η λέξη έχει συνδεθεί με θετικά συναισθήμα και έχει να κάνει, σε μεγάλο βαθμό, με την κατανόηση μας για τα συναισθήματα και τις δυσκολίες των άλλων, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε από λίγο έως πολύ ευαίσθητες προσωπικότητες.

Στην πραγματικότητα, όμως, η ευαισθησία («sensitivy» στα Αγγλικά) είναι η επιστημονική ορολογία που αποδίδεται σε άτομα τα οποία διαφέρουν στα αλήθεια σε μερικές καθημερινές δραστηριότητες και ανάγκες από άλλους ανθρώπους και πραγματικά βιώνουν τις καταστάσεις σε έναν βαθύτατο, συχνά υπερβολικό βαθμό. Στο μεγάλο ποσοστό τους οι πραγματικά ευαίσθητοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από κάποιας μορφής «ειδική ικανότητα» που τους επιτρέπει να διαισθάνονται πράγματα, να συνδέονται πιο ουσιαστικά και να βλέπουν αυτά που δεν βλέπουν οι υπόλοιποι.

Ποιες είναι, σύμφωνα με την επιστήμη, οι 8 συμπεριφορές που αποδεικνύουν ότι κάποιος είναι όντως πάρα πολύ ευαίσθητος;

1. Αναπτύσει πολύ βαθιά συναισθήματα για τους άλλους και πολλές φορές φέρεται με ακραία συναισθηματισμό απέναντι σε άλλα άτομα ή καταστάσεις.

2. Επιλέγει να κάνει γυμναστική μόνος και δεν συμμετέχει ποτέ σε ομαδικά προγράμματα ή αθλήματα.

3. Χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να πάρει μία απόφαση.

4. Δίνει μεγάλη σημασία σε μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες για τις οποίες οι άλλοι αδιαφορούν.

5. Έχει υπερβολικά καλούς τρόπους και ενδιαφέρεται πραγματικά για τα συναισθήματα των άλλων.

6. Έχει ροπή προς την κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές ειδικά αν στο παρελθόν είχε βιώσει κάποια τραυματική εμπειρία.

7. Οι ταινίες τρόμου και βίας τον απωθούν.

8. Δουλεύει πολύ αποδοτικά στο πλαίσιο μίας μεγάλης ομάδας

Δες στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τις 8 συμπεριφορές που φανερώνουν ότι είσαι πραγματική ευαίσθητη προσωπικότητα.

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS