Αντί να ατενίζεις το άπειρο ή να «ξαπλώνεις» μπροστά στο γραφείο σου καλύτερα, ακολούθησε τα παρακάτω, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν:

1. Κάνε ένα διάλειμμα και πάρε τηλέφωνο κάποιον που πραγματικά σου φτιάχνει το κέφι. Πες μια σαχλαμάρα μαζί του, γέλα από την καρδιά σου και όλα θα φτιάξουν ως δια μαγείας. Θα δεις που θα νιώσεις σαν να έχεις ξεφορτωθεί τρεις ώρες εντατικής εργασίας από πάνω σου.

2. Κάνε ένα διάλειμμα και βγες να πάρεις έναν καφέ. Εάν έχεις πιει αρκετούς από το πρωί, προτίμησε ντεκαφεϊνέ. Όπως και να 'χει ο καθαρός αέρας μακριά από την ατμόσφαιρα του γραφείου θα σε αναζωογονήσει. Άλλωστε ένας λόγος που νταγκλάρεις στο γραφείο είναι γιατί μετά από κάποια ώρα το οξυγόνο περιορίζεται από τα πολλά άτομα, εάν ο χώρος δεν αερίζεται.

3. Τεντώσου και πάρε ανάσες. Υπάρχει μία άσκηση γραφείου που μπορεί να βοηθήσει. Ισιώνουμε την πλάτη και κατεβάζουμε τους ώμους, ενώ παράλληλα εισπνέουμε από τη μύτη και διώχνουμε τον αέρα από το στόμα. Μετά από τρεις τέτοιες καλοδουλεμένες και με πλήρη συγκέντρωση εισπνοές και εκπνοές, θα νιώσεις καλύτερα. Σαν να ξύπνησες μόλις.

4. Φάε ένα φρούτο. Οι βιταμίνες πάντα λειτουργούν υπέρ μας. Άσε που εάν καθιερώσεις ένα φρούτο την ημέρα, θα κάνεις καλό στο δέρμα σου μακροπρόθεσμα.

5. Πήγαινε στην τουαλέτα, πλύνε τα χέρια σου όπως θα έκανε και κάθε ασιάτης που έχει εντρυφήσει στην τέχνη της αναζωογόνησης και πέρασε με τα δάχτυλά σου, όσο είναι ακόμα υγρά, τα μάτια σου από πάνω, κάτω από τα φρύδια. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

6. Πιάσε για πέντε λεπτά κουβέντα με τον συνάδελφό σου δίπλα, περί ανέμων και υδάτων. Για κάτι άσχετο με τη δουλειά. Αυτόματα θα ξυπνήσεις.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει σε συμβουλεύουμε να κόψεις το μεσημεριανό ή να το αντικαταστήσεις με μία ελαφριά σαλάτα. Άλλωστε τώρα ανοίγει ο καιρός....  

TAGS