Βομβάρδισε ο ISIS την Σουηδία; Μπα, δεν «κάπνισε» πουθενά, όπως τουΐταρε και ο Σουηδός πρώην πρωθυπουργός. The Donald, ο Πλανητάρχης, όμως, το «έριξε» απροβλημάτιστα στην προεκλογική (ξανά) συγκέντρωσή του στους οπαδούς του. Και τι επικαλέστηκε μετά; Ότι το είδε στα media (που δεν το είδε), τα οποία κατηγορεί μαζικά για παραπληροφόρηση.

Ωραίο ανέκδοτο θα ήταν, αν η ιστορία των fake news, των ψευδών ειδήσεων, δεν είχε πάρει τέτοια έκταση που να τις κάνει τρομακτικές.

Θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον τα fake news τόσο γιατί το «κακό» διαδίκτυο είναι ένας τεράστιος χώρος επώασης «ερασιτεχνών δημοσιογράφων» όσο και γιατί κάποιοι «επαγγελματίες» δημοσιογράφοι τα χρησιμοποιούν ανενδοίαστα κι αδιασταύρωτα επειδή «πουλάνε» στο συλλογικό ψυχισμό.

Τώρα προστέθηκε και το ακόμα χειρότερο. Θεσμικοί παράγοντες και πολιτικοί ηγέτες όπως ο Πλανητάρχης, επιτίθενται με μανία στα κλασσικά media για παραγωγή ψευδών ειδήσεων (κάπως έτσι κέρδισε ο Τραμπ ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών του). Τώρα τα παράγει και ο ίδιος, όπως έκανε με την αναφορά του στη δήθεν τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία.

Και να μην μιλήσουμε για την παραγωγή gossip ψευδών ειδήσεων. Εκεί το φαινόμενο είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, τώρα απλώς παίρνει τρελές διαστάσεις.

Ακόμα δέχομαι συγχαρητήρια για ένα γάμο που δεν έκανα...

Υ.Γ. Τα fake news του Πλανητάρχη πάντως έρχονται δεύτερα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Μήπως σας θυμίζει τίποτα από την εγχώρια πολιτική πραγματικότητα;

TAGS