ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Βούρκωσα στο δελτίο όταν είδα τον Αϊλάν, το νεκρό παιδάκι προσφύγων που είχε ξεβραστεί στις ακτές»

«Δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Με σοκάρει που κάποιοι άνθρωποι μένουν ασυγκίνητοι ακόμα και μπροστά σε αυτή την εικόνα». Η Μαρία Σαράφογλου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Βούρκωσα στο δελτίο όταν είδα τον Αϊλάν, το νεκρό παιδάκι προσφύγων που είχε ξεβραστεί στις ακτές»

Η Μαρία Σαράφογλου, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ANT1, που έχει πάρει συνέντευξη από πολιτικούς ηγέτες όπως οι Μπλερ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Μακρόν, βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την προσωπική ζωή της αλλά και τις επαγγελματικές εμπειρίες που την καθόρισαν.

Ένας από τους πολιτικούς που της έκαναν εντύπωση ήταν ο Μακρόν, για τον οποίο είπε ότι «ήταν πάρα πολύ προσιτός. Χαιρέτησε όλους όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα, εμφανώς καταβεβλημένος, αλλά δεν παρέλειψε να χαμογελάσει, είχε ένα χάρισμα ως προσωπικότητα».

Μια από τις πιο δυνατές πρόσφατες εμπειρίες ήταν η αποστολή της στο Λονδίνο, μόλις μία εβδομάδα προτού επιβληθεί η καραντίνα στην Ελλάδα. «Πήγαμε στο Imperial College, μπήκαμε στο εργαστήριο όπου παρασκευάζουν το εμβόλιο και κάναμε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ. Υπήρχε ένας φόβος στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Η εταιρεία που παρασκευάζει τώρα το εμβόλιο είναι η AstraZeneca, πρόκειται ουσιαστικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης, όπως εξήγησε η δημοσιογράφος, για το οποίο ωστόσο έχουν σταματήσει οι δοκιμές στο τρίτο στάδιο, επειδή κάποιος παρουσίασε παρενέργειες. Προς το παρόν δεν είμαστε σίγουροι αν οι παρενέργειες οφείλονται στο εμβόλιο ή σε κάποιον άλλο παράγοντα, όμως παρότι «εγώ είμαι γενικά αισιόδοξη, αλλά πρέπει να ζήσουμε λίγους μήνες με τον κορονοϊό».

Η Σαράφογλου στη διάρκεια της συνέντευξης θυμήθηκε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές -όταν, π.χ. οι καλεσμένοι ήταν αγενείς ή σε πολύ έντονες αντιπαραθέσεις, «σε εποχές ακραίας πόλωσης». «Επίσης μου έχει συμβεί κάτι πολύ αστείο. Μια μέρα που έλεγα δελτίο ήταν ανοιχτή η πόρτα του στούντιο και μπήκαν μέσα δύο χελιδόνια και άρχισαν να γυρίζουν πάνω από το κεφάλι μου. Στο στούντιο μόνο εγώ ήμουν ψύχραιμη».

«Μια μέρα που έλεγα δελτίο ήταν ανοιχτή η πόρτα του στούντιο και μπήκαν μέσα δύο χελιδόνια και άρχισαν να γυρίζουν πάνω από το κεφάλι μου»

Έχει βουρκώσει κάποιες φορές στην καριέρα της και όταν της ζητήθηκε να ξεχωρίσει μία, αυτή ήταν «όταν η προσφυγική κρίση ήταν σε μεγάλη ένταση και είδα το νεκρό παιδάκι που είχε ξεβραστεί στις ακτές. Είχα σοκαριστεί. Δεν ξέρω αν με επηρέασε και το γεγονός ότι είμαι μητέρα, αλλά τον Αϊλάν δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Με σόκαρε που κάποιοι άνθρωποι μπορούν να μένουν ασυγκίνητοι ακόμα και μπροστά σε αυτές τις εικόνες».

Για την προσωπική της ζωή, μίλησε επίσης για τον γιο της, Δημήτρη, λέγοντας: «Είναι όλη μου η ζωή. Είναι εξαιρετικό παιδί, όμορφο στην ψυχή. Είναι εξαιρετικά έξυπνος και πολύ διαφορετικός από εμένα. Από μικρός έχει άποψη. Τα τελευταία χρόνια του αφιερώνω πολύ χρόνο. Έχουμε αναπτύξει όχι μόνο φιλική σχέση αλλά έναν άλλο δεσμό τελείως διαφορετικό».

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης της Μαρίας Σαράφογλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".