
Η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σάρα Φέργκιουσον με την ανάγνωση βιβλίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να ενθαρρύνει τη «δυσλεκτική υπερδύναμη» τους.
Η Βεατρίκη, η οποία μεγάλωσε επίσης με δυσλεξία, ανέγνωσε το βιβλίο Xtraordinary People (Εξαιρετικοί Άνθρωποι) που γράφτηκε από την ιδρύτρια του Made by Dyslexia, Κέιτ Γκριγκς.
«Όταν ήμουν μικρή δεν ήμουν σε θέση να διαβάσω μόνη μου ούτε μία απλή ιστορία. Γι'αυτό τον λόγο μισούσα τα βιβλία ειδικά όταν έπρεπε να τα διαβάσω μόνη μου» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της. Η οικογένειας της, ευτυχώς, αντιλήφθηκε πολύ νωρίς το πρόβλημα και την βοήθησε σημαντικά στο να το ξεπεράσει. Σύμφωμε με την ίδια την Ευγενία οι γονείς της είχαν ηχογραφήσει τις αγαπημένες της ιστορίες ώστε να της ακούει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Η πριγκίπισσα αγάπησε τόσο πολύ αυτή τη διαδικασία ώστε άρχισε να προσπαθεί να διαβάσει και πάλι μόνη της. Μέχρι τα 11 η κατάσταση της είχε βελτιωθεί τόσο πολύ ώστε ήταν πλέον σε θέση να διαβάσει ολόκληρα βιβλία, όπως το Χάρι Πότερ της J.K. Rowling.
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι πρέσβειρα της οργάνωσης με επικεφαλής επιτυχημένες στον τομέα τους προσωπικότητες με δυσλεξία που βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να υποστηρίξει τη μαθησιακή δυσκολία.
«Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε για μένα είναι ότι είμαι Made by Dyslexia, κάτι που ήταν ένας αγώνας όταν ήμουν στο σχολείο » αναφέρει στο βίντεο.
«Αλλά τώρα, χάρη σε όλη την εξάσκηση και την πολλή υποστήριξη, αισθάνομαι τόσο τυχερή και συνεργάζομαι με κάποιους απίστευτους οργανισμούς που είναι εκεί για να σας στηρίξουν στο ταξίδι σας για να μάθετε ποια είναι η υπερδύναμη σας» τονίζει.
«Λέμε ότι αυτό είναι που μας κάνει Εξαιρετικούς. Βλέπετε, όταν είστε δυσλεξικοί, σκέφτεστε λίγο διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν είναι δυσλεξικοί. Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης μας κάνει πολύ καλούς σε όλα τα πράγματα» επισημαίνει.
Αναφέρεται επίσης στις δυσκολίες της με τη δυσλεξία στο παρελθόν και κοινοποιεί άλλα βίντεο της οργάνωσης Made by Dyslexia, στα οποία μιλά για το πώς ήταν στο σχολείο, όταν φαινόταν ότι οι φίλοι της ήταν «τόσο μπροστά».
Our patron, HRH Princess Beatrice, has shared a message about the support Helen Arkell Dyslexia Charity is providing during the current crisis. Do get in touch if we can help #dyslexia #marvellousfemaledyslexics #wednesdaymorning pic.twitter.com/iMQMWy4SkJ
— Arkell Dyslexia (@ArkellDyslexia) April 22, 2020
Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
*με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram