ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Βγάζαμε όλη την εβδομάδα με μία κονσέρβα φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς»

«Ήταν μια πολύ παράξενη ζωή». Η παιδική ηλικία της Σερ ήταν γεμάτη στερήσεις, διαζύγια και καταχρήσεις. Βρέθηκε ακόμα και σε ίδρυμα για ορφανά.

«Βγάζαμε όλη την εβδομάδα με μία κονσέρβα φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς»

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που κατάφεραν να μετουσιώσουν τις δυσκολίες στη ζωή τους σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται, αναμφίβολα η Σερ, που έζησε μια παιδική ηλικία γεμάτη διαζύγια, αστάθεια και στερήσεις. Που βρέθηκε ακόμα και σε ίδρυμα για ορφανά, σε ηλικία δύο ετών.

Γονείς της, η Τζόρτζια Χολτ και ο Τζον Σαρκισιάν, των οποίων η θυελλώδης σχέση κατέληξε πολύ γρήγορα σε διαζύγιο, όταν η Σερ ήταν μόλις 10 μηνών. Το κορίτσι μεγαλώνοντας δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον πατέρα του, μέχρι τη συμφιλίωση των γονιών της όταν η κόρη τους έφτασε τα 11 χρόνια. Ο αρμενικής καταγωγής Σαρκισιάν, μανιώδης τζογαδόρος και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ήταν συναισθηματικά ασταθής. Ωστόσο, μετέφερε τουλάχιστον μια θετική κληρονομιά στην κόρη του: την αγάπη και τον σεβασμό της Σερ προς την αρμένικη κουλτούρα.

Ο άντρας που η Σερ θεωρούσε αληθινό πατέρα της ήταν ο τρίτος σύζυγος της μητέρας της, ο ηθοποιός Τζον Σάουθολ. Αλλά ακόμα και αυτός ο γάμος κατέληξε γρήγορα σε διαζύγιο, στα εννέα χρόνια της Σερ. Συνολικά, η Χολτ παντρεύτηκε επτά φορές. Όπως είπε το 1978 στο περιοδικό People: «Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν σωστό να κοιμάσαι με κάποιον αν δεν είχες παντρευτεί. Έτσι, κατέληξα να παντρευτώ πολλές φορές».

«Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν σωστό να κοιμάσαι με κάποιον αν δεν είχες παντρευτεί. Έτσι, κατέληξα να παντρευτώ πολλές φορές» έλεγε η μητέρα της Σερ

Τα συχνά διαζύγια της Χολτ την οδήγησαν, μαζί με τη Σερ, σε μια νομαδική και συχνά γεμάτη στερήσεις ζωή. Η Χολτ, που ονειρευόταν καριέρα στην υποκριτική και το τραγούδι, προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα προς το ζην με σύντομους ρόλους σε ταινίες και περιστασιακές live εμφανίσεις ως τραγουδίστρια. Όταν η Σερ έγινε δύο ετών, οι συνθήκες ζωής τους έγιναν τόσο σκληρές, που η μητέρα της αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τη φροντίδα της, για μερικές εβδομάδες, σε ένα καθολικό ορφανοτροφείο, μέχρι να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Το 2010 η Σερ έλεγε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στο Vanity Fair: «Θυμάμαι να ντρέπομαι πραγματικά για τα ρούχα μου. Δυσκολευόμουν να περπατήσω με τα παπούτσια μου… Θυμάμαι να πηγαίνω στο σχολείο με λάστιχα γύρω τους, για να συγκρατούν τις σόλες τους».

Οι συστηματικές απόπειρες, μάλιστα, της Χολτ να μπει στον κόσμο του θεάματος, γέμισε την παιδική ηλικία της Σερ με αντιφάσεις. Ή, όπως το έχει θέσει η ίδια: «Βγάζαμε όλη τη βδομάδα με μια κονσέρβα κρέας ή φασόλια, αλλά κάποιες φορές ζούσαμε στο Μπέβερλι Χιλς. Ήταν μια πολύ παράξενη ζωή».

Σε ηλικία 16 ετών η Σερ εγκατέλειψε το πατρικό της για το Λος Άντζελες, όπου γνώρισε τον Σαλβατόρε (Σόνι) Μπόνο, έναν 27χρονο τραγουδοποιό και παραγωγό δισκογραφικής. Όταν οι συγκάτοικοί της την έδιωξαν από το σπίτι, μετακόμισε μαζί του, υποτίθεται για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός του. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε σύντομα μια επαγγελματική και ερωτική σχέση που τους καθόρισε. Το 1965 κυκλοφόρησαν μαζί την πρώτη τους επιτυχία, «I got you babe», που τους έφερε διεθνή φήμη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Δείτε τη δύσκολη ζωή της Σερ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

photo: EPA/ENNIO LEANZA

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".