ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζέιν Φόντα: «Έχω ανάγκη να με βρίσκουν οι άντρες γοητευτική»

Η 83χρόνη ηθοποιός δηλώνει πως η αποδοχή των ανδρών έχει ακόμα αξία για εκείνη

Τζέιν Φόντα: «Έχω ανάγκη να με βρίσκουν οι άντρες γοητευτική»

Η Τζέιν Φόντα παραδέχεται ότι εξακολουθεί να δίνει αξία στην ανδρική αποδοχή όσο αναφορά την εμφάνιση της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο περιοδικό «Grazia» μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση της με τους άνδρες, αποκαλύπτοντας πως θέλει να νιώθει πάντα γοητευτική, ενώ αναφέρθηκε και στον φεμινισμό, δηλώνοντας πως κάποτε δεν ήξερε ακριβώς τι σημαίνει.

Η 83χρόνη συγγραφέας και περιβαλλοντολόγος εξήγησε πως ήταν δύσκολο να συνδεθεί με τα φεμινιστικά κινήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καθώς και στις αρχές της επόμενης αφού πίστευε ότι φεμινισμός σημαίνει ότι «δεν συμπαθούσες τους άντρες». Στην συνέχεια όμως αποκάλυψε πως «όταν έγινα φεμινίστρια για πρώτη φορά, σταμάτησα να δίνω σημασία στην εμφάνιση μου», κάτι που εξακολουθούσε να πραγματοποιεί στο διάστημα που μεσολάβησε από την ταινία «Barbarella» του 1968 μέχρι το «Monster in Law» του 2005. «Πίστευα ότι για να με πάρουν στα σοβαρά έπρεπε να μοιάζω σαν να μην με ενδιαφέρει το πως φαίνομαι», σχολίασε η ηθοποιός για την εξωτερική εμφάνιση που διατηρούσε εκείνη την εποχή.

Η στιγμή της επιφοίτησης, ωστόσο, δεν άργησε να φανεί με την star να αντιλαμβάνεται πλέον πιο καθαρά την ουσιαστική σημασία του φεμινισμού. «Ήρθε η στιγμή που πραγματικά έγινα φεμινίστρια όχι απλά θεωρητικά, και είχα αυτοπεποίθηση με τον φεμινισμό μου που δεν χρειαζόταν να παραμελώ την εμφάνισή μου. Μπορείς να είσαι όμορφη και να παραμένεις φεμινίστρια», δήλωσε.

Μπορείς να είσαι όμορφη και να παραμένεις φεμινίστρια

Η Φόντα επισήμανε επίσης πως έχει την «ασθένεια του να θέλω πάντα να ικανοποιώ» και μάλιστα όταν πρόκειται για την εμφάνιση της σε μια συνάντηση με κάποιον άνδρα. «Εάν πρέπει να είμαι σε μια διαδικτυακή συνάντηση και ξέρω πως θα υπάρχει και άντρας- ακόμα κι αν πάω στον γιατρό και είναι άντρας- νιώθω ντροπή που το παραδέχομαι αλλά δίνω περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή μου από ό,τι αν ήταν γυναίκα. Έγινα ενήλικη τη δεκαετία του ’50 και είναι μέρος του DNA μου. Μάλλον θα νιώθω έτσι και στο νεκροκρέβατό μου», παραδέχτηκε η χολιγουντιανή star.

Η ακτιβίστρια αποκάλυψε επίσης πως έχει ανάγκη την ανδρική επιβεβαίωση, ώστε να γνωρίζει πως οι άνδρες την βρίσκουν ακόμα όμορφη στην ηλικία της. «Έχω την ανάγκη να νιώθω ότι οι άντρες με βρίσκουν γοητευτική, δεν εννοώ σέξι, απλά όμορφη για την ηλικία μου. Θέλω να λένε ότι είναι όμορφη για την ηλικία της».

Κεντρική Φωτογραφία: abacapress.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".